به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه جوان نوشت: در ایامی که کشور با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، در روزهایی که رئیسجمهور صراحتاً و بارها اعلام کرده و میکند که پایتخت ظرفیت گسترش بیشتر را ندارد و در شرایطی که وزارت ورزش به عنوان متولی اصلی ورزش کشور از منتفیشدن ساخت ورزشگاه جدید خبر میدهد، چگونه میتوان طرحریزی یک ورزشگاه تازه، آنهم در نقطهای نامناسب را توجیه کرد؟!
تکرار مکررات است اگر عنوان کنیم در تهران به اندازه کافی ورزشگاه داریم، ولی آقایان به جای بازسازی درست آنها دائماً حرف از احداث ورزشگاه جدید میزنند، آنهم در شهر آفتاب، جایی که یادمان نرفته برپایی نمایشگاههای کتاب و حتی نمایشگاههای فصلی هم به دلیل عدم استقبال مردم در آن با شکست روبهرو شد. پس حالا چطور میتوان قبول کرد جای مناسبی برای ساخت ورزشگاه باشد!
در شرح بیشتر اوضاع بد نیست تکههای این پازل دو تکه را کنار هم بگذاریم. چندی پیش بود که ناگهان شورای عالی واگذاری تصمیم به واگذاری ورزشگاههای بزرگ پایتخت از جمله آزادی، انقلاب، شیرودی، کبکانیان، کشوری، اردوگاه امام رضا (ع) رامسر و مجموعه سوارکاری نوروزآباد گرفت. موضوعی که البته با مخالفت صریح وزارت ورزش روبهرو و اعلام شد ورزشگاهها به عنوان سرمایههای ملی قابل واگذاری نیستند، اما ظاهراً حرف کتوشلوارپوشهای شورای واگذاری «برو»تر است و این یعنی اینکه باید شاهد آوارگی ورزش باشیم.
متعاقب این اتفاق، مسئله تغییر مدیریت شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی پیش آمد. تغییری که به نظر میرسد نقش مؤثری در ادامه روند بازسازی ورزشگاههای پایتخت داشته باشد. مهمترین آنها نیز ادامه بازسازی ورزشگاه آزادی است که به نظر میرسد با طرح دوباره ساخت ورزشگاه جدید باید با آن خداحافظی کنیم، مگر آنکه خلافش ثابت شود.
از کنار هم گذاشتن این دو اتفاق میتوان به راحتی نتیجه گرفت که چرا باز هم شاهد مطرح شدن بحث ایجاد ورزشگاه جدید هستیم. ظاهراً قرار است سرمایههای ملی واگذار یا به حال خود رها شوند، ولی در عوض آن یک ورزشگاه در بدترین نقطه ممکن و بلااستفاده ساخته شود.
حالا باید سؤال کرد که آیا تهران نیازمند ساخت ورزشگاه جدید است؟ مسلماً پاسخ منفی است، چون با وجود داشتن هفت ورزشگاه که بیشتر آنها حتی در زمان برگزاری مسابقات فوتبال خالی هستند لزومی به داشتن ورزشگاه جدید نیست، اما باید همین داشتههای امروز را بهصورت درست بازسازی و تجهیز کرد. لازم به تکرار است که نه پایتخت که هیچ جای دیگر نیازمند ساخت ورزشگاه بزرگ نیست و اگر هم قرار به ساخت ورزشگاه در استانهای دیگر باشد که البته این یکی لازم و از نان شب هم واجبتر است باید رو به ساخت ورزشگاههای کوچک، اما مجهز آورد، ولی بهطور قطع تهران نیازی به احداث ورزشگاه جدید ندارد.
حالا میگذریم که رئیسجمهور بارها از عدم ظرفیت تهران برای گسترش بیشتر و بدون برنامه حرف زده و حتی بحث انتقال پایتخت هم جدی شده، بنابراین طرح احداث ورزشگاه جدید از این منظر هم نمیتواند جالب باشد. از طرفی همین حالا اگر مسیرتان بهصورت تصادفی به این نقطه از پایتخت بیفتد با ترافیکی مواجهه میشوید که کمتر نمونه آن را میتوان دید. حالا تصور کنید یک ورزشگاه هم به این قسمت شهر اضافه شود.
در نهایت اینکه یک عدم هماهنگی بین دستگاهها مشاهده میشود. وزارت ورزش میگوید «نه»، جایی دیگر میگویند «بله» و ظاهراً این بله دوم محکمتر است، یعنی اینکه به جای بازسازی و رسیدگی به سرمایههای ملی، آنها را از سر خودمان باز کنیم و بعد برای اینکه عذابوجدان نگیریم برویم ورزشگاهی جدید بسازیم!
آقایان باور کنید تهران به اندازه کافی ورزشگاه دارد. باور کنید این شهر آلوده نیازی به ورزشگاه جدید ندارد و اگر خیلی دغدغه ساختوساز ورزشی دارید اول ورزشگاههای پایتخت را درست بازسازی کنید و بعد به فکر ساخت ورزشگاه مناسب و مجهز در استانهای دیگر کشور باشید.