تقویم تاریخ؛ از میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار تا فتح بیت المقدس

صدا و سیما چهارشنبه 27 اسفند 1399 - 08:08
امروز چهار شنبه بیست و هفتم اسفند سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با سوم شعبان سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با هفدهم مارس سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار تا فتح بیت المقدسبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( بیست و هفتم  اسفند ) به شرح زیر است:

تولد امام حسین (ع) و روز پاسدار
۱۴۳۸ سال پیش در چنین روزی، سوم شعبان سال چهارم هجری قمری امام حسین (ع) نواده پاک رسول خدا (ص)، چشم به جهان گشود.
بهترین دوران زندگی امام حسین (ع)، ملازمت و حضور وی در کنار پیامبر گرامی اسلام بود که شش سال طول کشید. امام حسین (ع) در خانواده‌ای تربیت شد که معدن کمالات و فضائل عرفانی و اخلاقی بود. وجود پدری، چون امام علی (ع) و مادری همچون فاطمه زهرا (س) که هر دو پرورش یافته رسول خدا (ص) بودند، آن حضرت را با عالی‌ترین فضایل و حقایق الهی آشنا کرد. امام حسین (ع) در صحنه‌های مختلفی که اسلام با خطر مواجه بود، حضور فعال داشت. ایشان با برگزاری جلسات درس و بحث درمورد مسایل مختلف ازجمله موضوعات اعتقادی و فکری و سیاسی، همواره پاسدار میرات گرانبهای رسول خدا (ص) بود. آن حضرت پس از شهادت برادر بزرگوارش امام حسن (ع) در سال ۵۰ هجری قمری، مستقیماً هدایت و امامت مسلمانان را برعهده گرفت و سرانجام در دفاع از آئین جدش حضرت محمد (ص) در سال ۶۱ هجری قمری در کربلا به شهادت رسید. بدین ترتیب با شهادت خویش، حماسه‌ای جاوید آفرید که نهال اسلام را بارورتر ساخت و درس آزادگی و عدم تسلیم دربرابر ستمگران را به همه نسل‌های بشر آموخت. سالروز ولادت امام حسین (ع) در جمهوری اسلامی ایران، به عنوان روز پاسدار نامگذاری شده است، زیرا پاسداران انقلاب اسلامی در ایران با تاسی به شجاعت، مردانگی و استواری امام حسین (ع) در راه هدف، برای حفاظت از آرمان‌های اسلام و انقلاب اسلامی و همچنین حفظ کیان و تمامیت ارضی ایران، صحنه‌های زیبا و باشکوهی آفریدند و خود سرمشق جوانان با ایمان و آزادیخواه جهان شدند. ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام حسین (ع)، سخنی از پیامبر گرامی اسلام (ص) در مورد ایشان برایتان نقل می‌کنیم که فرمود: «به درستی حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است.»
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار تا فتح بیت المقدس
 
فتح بیت المقدس توسط مسلمانان
۱۳۸۵ سال پیش در چنین روزی، هفدهم مارس سال ۶۳۶ میلادی به دنبال شکست رومی‌ها، سرزمین بیت المقدس توسط مسلمانان فتح شد.
پس از ظهور اسلام و در جریان گسترش متصرفات اسلامی، اولین نبرد مسلمانان با رومی‌ها در شمال دریای سرخ به وقوع پیوست. در دوران حکومت عمر خلیفه دوم، سپاه مسلمانان، رومیان را شکست داد و جنوب فلسطین را آزاد کرد. پس از این شکست، امپراتور روم سپاه عظیمی به سرزمین فلسطین فرستاد، اما در نبردی که در فلسطین به وقوع پیوست، رومی‌ها بار دیگر از لشگر اسلام به سختی شکست خوردند و در پایان نبرد، فرمانده سپاه روم کشته شد و دمشق به تصرف مسلمانان درآمد. از آن پس مسلمانان در فلسطین و شام مستقر شدند و در بخشی از دوران حکومت بنی عباس، تابع مرکز خلافت در بغداد بودند اما در دوران خلافت فاطمیون در مصر، فلسطین بخشی از قلمرو فاطمیان مصر شد. از سال ۱۰۹۷ میلادی، مسیحیان جنگ‌های صلیبی را برای تصرف بیت المقدس آغاز کردند و پس از چندین بار رد و بدل شدن این شهر بین طرفین، سرانجام در سال ۱۲۵۰ میلادی، بیت المقدس توسط صلاح الدین ایوبی، سردار مسلمان، آزاد شد و از آن پس در دست مسلمانان باقی ماند. در جریان جنگ جهانی اول، سراسر فلسطین توسط ارتش انگلیس اشغال شد و از سال ۱۹۴۸ نیز با دسیسه‌های استکبار جهانی، در اشغال رژیم صهیونیستی است. همچنین در جریان جنگ اعراب و این رژیم در سال ۱۹۶۷، بیت المقدس به اشغال صهیونیست‌ها درآمد، اما ملت مسلمان فلسطین که مالکان اصلی این سرزمین هستند، به مبارزه با صهیونیست‌های غاصب برای آزاد سازی وطن شان به ویژه قدس، ادامه می‌دهند.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار تا فتح بیت المقدس
ورود کاروان امام حسین (ع) به مکه
۱۳۸۲ سال پیش، در روز سوم شعبان سال ۶۰ هجری قمری کاروان امام حسین (ع)، نوه گرامی رسول اکرم (ص) به مکه مکرمه رسید.
آن حضرت که جانشان به دلیل اعتراض به حکومت یزید و عدم بیعت با او در خطر بود، مدینه را ترک و به مکه رفتند. حسین بن علی (ع) در مکه با استقبال مردم و بزرگان شهر روبرو شدند و از فرصت رفت و آمد حجاج برای افشاگری در مورد بنی امیه و به ویژه فساد یزید بن معاویه استفاده کردند و به این ترتیب پیام خود را به دورترین نقاط سرزمین اسلامی رساندند. از طرف دیگر، آن حضرت در مکه هزاران نامه از اهالی کوفه دریافت کرد که در آن‌ها ضمن مخالفت با یزید، خواستار عزیمت ایشان به این شهر و قیام علیه حکومت ظالم بنی امیه بودند. امام حسین (ع) پس از حدود چهار ماه اقامت در مکه، با توجه به دعوت‌های مکرر کوفیان و همچنین خطری که از جانب مأموران یزید ایشان را تهدید می‌کرد، در هشتم ذی الحجه سال ۶۰ ه. ق. عازم کوفه شدند.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار تا فتح بیت المقدس
 
تولد صفی علیشاه، عارف مشهور جهان اسلام
۱۹۱ سال پیش در چنین روزی برابر با سوم شعبان ۱۲۵۱ هجری قمری عارف شهیر جهان اسلام، میرزا "محمدحسن اصفهانی" معروف به "صفی ‏علی‏شاه" متولد شد.
حاج میرزا محمد حسن بن محمد باقر اصفهانی معروف به صفی ‏علی‏شاه از اکابر عرفای قرن سیزدهم، متولد اصفهان بود. وی در خردسالی به یزد رفت و تحصیلات اولیه را در آن شهر به پایان رسانید، سپس از راه هندوستان عازم مکه شد. در این مسافرت ‏ها اصول و قواعد فقه و سیر و سلوک را که اخذ آن‏ها منجر به خدمت مشایخ طریقت و قبول ارادت است به دست آورد و در پایان عمر خویش، در تهران اقامت گزید. از وی چندین اثر علمی باقی مانده است که زُبدَةُ الاَسرار، بَحرُ الحَقایق و تفسیر قرآن به نظم و... از آن جمله ‏اند. صفی ‏علی‏شاه در ۲۴ ذی‏قعده ۱۳۱۶ ق در ۶۵ سالگی در تهران درگذشت و در خانقاهِ خود به خاک سپرده شد.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار تا فتح بیت المقدس
 
امضای پیمان بروکسل و تشکیل ناتو
۷۳ سال پیش، در روز هفدهم مارس سال ۱۹۴۸ میلادی نمایندگان کشور‌های انگلیس، فرانسه، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ معاهده‌ای در زمینه کمک متقابل به یکدیگر در شهر بروکسل - پایتخت بلژیک - امضا کردند.
در این معاهده که به «پیمان بروکسل» معروف شد، این کشور‌ها برای ایجاد سیستم دفاعی مشترک و گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی متعهد شدند. پیمان بروکسل، زمینه تشکیل پیمان نظامی ناتو را فراهم کرد. چند ماه بعد مذاکراتی بین آمریکا و کانادا و کشور‌های عضو پیمان بروکسل در واشنگتن برگزار شد که به امضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آوریل سال ۱۹۴۹، بین این کشور‌ها به علاوه تعدادی دیگر از کشور‌های اروپای غربی منجر شد.
تقویم تاریخ؛ از میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار تا فتح بیت المقدس

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.