پیام ویژه پوتین و پزشکیان به ترامپ

الف دوشنبه 01 بهمن 1403 - 19:43
اندیشکده «شورای آتلانتیک» امضای معاهده مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه را ارمغانی از سوی «ولادیمیر پوتین» و «مسعودپزشکیان» برای «دونالد ترامپ» توصیف کرد که پیامدهای بزرگی برای آمریکا دارد.

به گزارش ایرنا، این اتاق فکر آمریکایی معتقد است که «ولادیمیر پوتین» و «مسعود پزشکیان» رئیسان ‌جمهوری روسیه و ایران با امضای توافق راهبردی جامع پیش از آغاز دوره ریاست جمهوری هدیه ای را به «دونالد ترامپ» ارائه کردند که نادیده گرفتن آن ممکن است برای کاخ سفید خطرناک باشد.

این اندیشکده با تاکید بر این موضوع که زمان‌بندی اقدام مسکو و تهران به اندازه توافق «همکاری جامع» آن ها معنی‌دار بود، افزود: سه روز پیش از مراسم تحلیف آمریکا، پزشکیان و پوتین در مسکو با هم دیدار کردند تا توافقی را امضا کنند که حوزه‌هایی همچون تجارت، همکاری نظامی، علمی، آموزشی، فرهنگی و موارد دیگر را پوشش می‌دهد. ضمن آنکه، این توافق روابط در حال رشد چهار کشور چین، روسیه، ایران و کره شمالی را هم برجسته می‌کند؛ «محور دشمنانی» که ترامپ هنوز آن را به عنوان یک اولویت به رسمیت نشناخته است.

شورای آتلانتیک با اشاره به نظر وزیر خارجه کشورمان که این توافق را نه‌تنها یک نقطه عطف کلیدی برای تقویت روابط دوجانبه، بلکه نقشه راهی برای آینده دانست، تصریح کرد: با توجه به اینکه به تازگی ترامپ بر بازپس‌گیری کانال پاناما، خرید گرینلند و افزودن کانادا به‌عنوان پنجاه و یکمین ایالت آمریکا متمرکز شده است، نحوه برخورد او با همکاری چین-روسیه-ایران-کره شمالی تأثیر تاریخی و ژئوپلیتیکی بسیار بزرگ‌تری خواهد داشت.

گزارش سپس به دیدارهای دیپلماتیک و توافقات سیاسی، اقتصادی و تسلیحاتی میان روسیه، چین، ایران و کره شمالی پرداخت و مدعی شد: بااین‌حال، جدیدترین توافق ایران و روسیه به همان ‌اندازه‌ که به نقاط ضعف میان چهار شریک اشاره دارد، قدرت ترکیبی آن‌ها را نیز نشان می دهد، و همین امر به ترامپ فرصت‌هایی را برای برهم زدن هدف مشترک آن‌ها می‌دهد.

در پایان گزارش در مورد نحوه برخورد ترامپ با توافق جامع تهران و مسکو آمده است که یکی از کاستی‌های «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، احتیاط بیش‌ از حد در برخورد با چالش فزاینده روسیه-چین همراه با ایران و کره شمالی بود، هرچند که وی در زمینه تشخیص خطرات چنین همکاری‌هایی پیشگام بود. رئیس جمهور منتخب ممکن است بیشتر از بایدن به اقدام برای حفظ منافع ایالات متحده تمایل داشته باشد، اما باید سخنرانی افتتاحیه ترامپ را شنید و دید او چه چیزی را به عنوان بزرگ‌ترین چالش‌های جهانی تشخیص می‌دهد.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.