اولین فرمان ترامپ برای کشور های خارج از آمریکا صادر شد

رکنا سه شنبه 02 بهمن 1403 - 10:25
رکنا: دونالد ترامپ در آغاز دوره ریاست جمهوری خود، با اتخاذ تصمیمی جنجالی، فرمانی اجرایی امضا کرد که تمامی برنامه‌های کمک خارجی ایالات متحده را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورده است. این تصمیم با هدف بررسی و ارزیابی مطابقت این برنامه‌ها با اهداف سیاسی دولت وی اتخاذ شد.
اولین فرمان ترامپ برای کشور های خارج از آمریکا صادر شد

به گزارش رکنا، « دونالد ترامپ »، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، در نخستین روز بازگشت به کاخ سفید، مجموعه‌ای از فرمان‌های اجرایی را امضا کرد. ساعات اولیه حضور او در کاخ سفید با صدور این فرمان‌ها و لغو برخی دستورات «جو بایدن»، رئیس‌جمهور پیشین، همراه بود. از جمله اقدامات ترامپ، خروج مجدد آمریکا از توافق اقلیمی پاریس، عفو صدها نفر از متهمان شورش کنگره در سال ۲۰۲۱، و خروج دوباره آمریکا از سازمان بهداشت جهانی بود.

بر اساس گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، ترامپ همچنین روز دوشنبه فرمانی اجرایی امضا کرد که تمامی برنامه‌های کمک خارجی ایالات متحده را به حالت تعلیق درآورد. هدف این فرمان بررسی تطابق این برنامه‌ها با اهداف سیاسی جدید دولت و تصمیم‌گیری درباره ادامه آنها اعلام شده است.

با این حال، هنوز مشخص نیست این فرمان چه میزان از کمک‌ها را شامل می‌شود، زیرا بسیاری از بودجه‌های این برنامه‌ها پیش‌تر توسط کنگره تصویب و تخصیص داده شده‌اند و حتی اگر هنوز مصرف نشده باشند، باید طبق قوانین هزینه شوند.

در متن این فرمان آمده است: «ساختار و نظام کمک‌های خارجی غالباً با منافع آمریکا همسو نیست و در موارد زیادی با ارزش‌های آمریکایی مغایرت دارد. این کمک‌ها اغلب ایده‌هایی را در کشورهای دیگر ترویج می‌دهند که به جای ایجاد ثبات، موجب بی‌ثباتی در روابط داخلی و بین‌المللی می‌شوند و صلح جهانی را تهدید می‌کنند.»

ترامپ در ادامه تأکید کرد: «هیچ کمکی از سوی ایالات متحده تخصیص داده نخواهد شد مگر اینکه کاملاً با سیاست خارجی رئیس‌جمهور همخوانی داشته باشد.»

به گفته آسوشیتدپرس، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه جدید ترامپ، هفته گذشته در جلسه تأیید صلاحیت خود در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اظهار داشت: «هر دلاری که خرج می‌کنیم، هر برنامه‌ای که تأمین مالی می‌کنیم، و هر سیاستی که دنبال می‌کنیم باید بتواند به سه سؤال پاسخ دهد: آیا این اقدام آمریکا را ایمن‌تر می‌کند؟ آیا آمریکا را قدرتمندتر می‌سازد؟ و آیا موجب موفقیت بیشتر آمریکا می‌شود؟»

فرمان اجرایی ترامپ اختیار تصمیم‌گیری درباره این کمک‌ها را به روبیو یا نماینده منصوب او داده و مقرر کرده است که این تصمیمات با مشورت دفتر مدیریت و بودجه ایالات متحده اتخاذ شوند. وزارت امور خارجه و آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) همچنان نظارت بر این کمک‌ها را بر عهده خواهند داشت.

ترامپ پیش‌تر بارها از برنامه‌های کمک خارجی آمریکا، به‌ویژه هزینه‌های چند میلیارد دلاری برای حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه، انتقاد کرده بود.

بر اساس آخرین گزارش رسمی که مربوط به اواسط دسامبر و دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن است، ایالات متحده حدود ۶۸ میلیارد دلار را در قالب کمک‌های خارجی به ۲۰۴ کشور و منطقه اختصاص داده است.

رژیم صهیونیستی، مصر و اردن همچنان در صدر دریافت‌کنندگان این کمک‌ها قرار دارند. رژیم صهیونیستی سالانه ۳.۳ میلیارد دلار، مصر ۱.۵ میلیارد دلار و اردن ۱.۷ میلیارد دلار کمک دریافت می‌کنند. با توجه به قراردادهای بلندمدتی که این کمک‌ها را تضمین کرده‌اند، بعید است تصمیمات ترامپ تأثیر عمده‌ای بر این موارد بگذارد.

به طور سنتی، دولت‌های جمهوری‌خواه آمریکا تمایل به کاهش بودجه کمک‌های خارجی، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند صلح‌بانی، حقوق بشر و پناهندگان تحت نظارت سازمان ملل، داشته‌اند. در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ نیز تصمیماتی در این راستا اتخاذ شد، از جمله تعلیق کمک‌های مالی به چندین آژانس سازمان ملل، صندوق جمعیت سازمان ملل، و بودجه اهدایی به تشکیلات خودگردان فلسطین.

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.