به گزارش خبرگزاری مهر، احسان زهرهوندی با بیان اینکه در جلسهای ملی که در محل وزارتخانه در تهران با حضور قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و معاونان میراث فرهنگی کشور و مدیران استان خراسان رضوی برگزار شد، برنامه پنج ساله هفتم توسعه میراث فرهنگی ویژه خراسان رضوی نهایی و تصویب شد، اظهار کرد: در این برنامه بخشهای مختلف و طرحهای متعددی به عنوان برنامه در نظر گرفته و برای پنج سال آینده هدفگذاری شده است.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این برنامه با تخصیص اعتبارات پیشبینی شده برای هر بخش اجرایی میشود، تصریح کرد: در قالب این برنامه در بخش بناها و بافتهای تاریخی ۷۶ برنامه برای اجرا لحاظ شده و اعتبار مورد نیاز این بخش هشت هزار میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: در بحث ثبت حریم آثار تاریخی و فرهنگی غیرمنقول سالانه ۳۰ پرونده ثبتی به وزارتخانه پیشنهاد شده که بسیار جلوتر از برنامه توسعه هستیم، چرا که پیشبینی ثبت ۱۵۰ اثر در پنج سال آینده مد نظر و مورد هدف قرار دارد.
زهره وندی گفت: در بخش تعیین حرایم اختصاصی سالانه چهار حریم، در بخش گمانه زنی محوطههای تاریخی سالانه پنج محوطه، نصب تابلو و میلهگذاری حریم میراث ثبتی سالانه ۲۰ محوطه و در بخش کاوشهای باستانشناسی سالانه ۲ کاوش در قالب برنامه توسعه هدفگذاری شده است.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: ایجاد ۱۲ موزه در پنج سال آینده در خراسان رضوی با اعتباری معادل ۸۰ میلیارد ریال و تجهیز ۳۳ موزه در این برنامه با اعتباری معادل ۶۰۰ میلیارد ریال از دیگر بخشهای برنامه توسعه میراث فرهنگی خراسان رضوی است.
وی گفت: «رقومیسازی» نقشه محوطههای تاریخی در قالب برنامه جی آی اس از مهمترین برنامههای میراث فرهنگی استان است که در آن بیش از ۲ هزار و ۲۶۰ اثر ثبت ملی شده در ۳۴ شهرستان استان جانمایی و رقومی میشوند که در این بخش خراسان رضوی استان پایلوت کشور است.
زهره وندی بیان کرد: قومیسازی (دیجیتایز) نقشهها را عملیاتی دانست که در آن، اطلاعات موجود در نقشههای کاغذی به دادههای رقومی تبدیل و اطلاعات توصیفی موجود در نقشهها نیز به عوارض اضافه میشود، افزود: این اقدام میتواند بسیاری از مشکلات حوزه میراث فرهنگی و حفاظت را حل کند.