به گزارش مشرق، بر اساس ماده واحده مصوب مجلس شورای اسلامی، وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه مجزا تفکیک خواهد شد.
بر این اساس، وزارت مسکن و شهرسازی به عنوان وزارتخانهای مستقل تشکیل میشود و وزارت راه نیز با تغییر نام به "وزارت راه و ترابری" به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
این تفکیک با رعایت بند «د» ماده (۲۹) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ و بند «الف» ماده (۲۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران انجام میشود. همچنین، این تغییرات بدون توسعه نیروی انسانی و با استفاده از امکانات و تجهیزات موجود وزارت راه و شهرسازی و سازمانها و شرکتهای تابعه آن صورت خواهد گرفت.
تبصره ۱: دولت موظف است حداکثر ظرف شش ماه پس از تصویب این قانون، شرح وظایف وزارتخانههای جدید را برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
تبصره ۲: هرگونه افزایش نیروی انسانی، امکانات و بار مالی برای وزارتخانههای موضوع این ماده واحده در طول اجرای برنامه هفتم توسعه ممنوع است. کلیه نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات مورد نیاز وزارتخانههای مسکن و شهرسازی و راه و ترابری از منابع موجود وزارت راه و شهرسازی و سازمانها و شرکتهای زیرمجموعه آن تأمین خواهد شد.
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۸ دی ۱۴۰۳، طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی با یک فوریت به تصویب رسید. این طرح با ۱۶۷ رأی موافق، ۶۹ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر، به کمیسیون عمران ارجاع شد.
وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۳۹۰ از ادغام دو وزارتخانه «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» تشکیل شده بود. این ادغام در زمان دولت محمود احمدی نژاد و با هدف کوچکسازی ساختار دولت انجام شد، اما از همان ابتدا برخی کارشناسان این اقدام را غیرکارشناسی و هزینهزا دانستند. حالا پس از سالها، مجلس شورای اسلامی گامهایی برای بازگشت به ساختار قبلی برداشته است.