عارف شریفی صرخه ، اما پزشکیان برای معالجهی ابرچالش بیکاری، لازم است در گام اول «موانع موجود بر سر راه اشتغالزایی» را به درستی تشخیص دهد تا از طرفی بتواند درک دقیقتری از این مشکل بزرگ داشته باشد و از سوی دیگر بهتر بداند که برای مهار بیکاری در استانی که به سرزمین فرصتها و پایتخت منابع و ثروت کشور معروف است، چه نسخهای صادر کند؟!
رئیسجمهور برای درک بهتر از وضعیت موجود بیکاری در خوزستان، ناگزیر به شنیدن صدای مردم است، مردم و مطالبهگران خوزستان به کرات، شکایت عمیقشان از وجود «استخدامهای غیربومی»، «هفتخان بروکراسی»، «همراه نبودن بانکها»، «استفاده از رانت و تاسیس شرکتهای شبح و نامرئی و بدون اشتغال و تولید»، «محرومیت از زیرساختهای اولیه»، و «دستمزد بسیار پایین» را در فضای مجازی و رسانهها مطرح کردهاند.
این پدیدهها را میتوان مهمترین عوامل اتلاف منابع، و جدیترین موانع موجود بر سر راه اشتغال در استان دانست با علم به اینکه در استانی مثل خوزستان که سرشار از منابع، ذخایر و فرصتهای گردشگری و سرمایهگذاریست، به قطعی میتوان ادعا کرد، اگر چنین موانعی بر سر راه اشتغال وجود نداشت، بیکاری موضوعیت نداشته و مطرح نبود.
اما وجود چنین چرخهی معیوبی، نه تنها این استان را در رتبههای بالای بیکاری کشور نگه داشته است، بلکه باعث شده تا این حجم بزرگ از بیکاری در کنار وجود تورم و گرانیهای افسارگسیخته، خوزستان را از نظر «شاخص فلاکت» - در سطح کشور - مطرح کند!
بنا بر گزارش رسمی مرکز آمار کشور در تابستان و پاییز ۱۴۰۳، خوزستان دومین استان در کشور با بیشترین میزان بیکاری عنوان شده است.
همچنین بنابر داده های مرکز آمار ایران، خوزستان در پاییز سال جاری، بالاترین شاخص فلاکت را تجربه کرده است.
بنابراین آقای پزشکیان، برای رهایی خوزستان از بلای فلاکت و بیکاری، میبایست زمینههای اشتغال و سرمایهگذاری را با دستورات ویژه فعال کند و برای مهار تورم در سطح کلان، به برنامههای اقتصادی و سیاست خارجی خود، جامه عمل بپوشاند.
مثلا با حذف موانع مذکور، میتوان به مشارکت سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی و کاهش خامفروشی محصولات کشاورزی در خوزستان کمک کند، با چنین اقدامی، امکان ایجاد زمینهی لازم برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی در این استان فراهم خواهد شد.
در مجموع اگر با دخالت و دستور رئیس جمهور، سرمایهگذاری تسهیل شود، بانکها به تعهدات خود به درستی عمل کنند، صنایع تبدیلی به همراه زیرساختهای اولیه احداث شده و استخدامهای بومی و اصل نظارت برقرار شود، در این صورت میتوان به حل مسئله اشتغال در خوزستان و پایان فلاکت در آن امیدوار شد.
لازم به ذکر است که رئیس جمهور در اولین سفر استانی دولت وفاق به خوزستان، قرار است در روز سوم بهمن ماه ۱۴۰۳ به اهواز سفر کند.