حمیدرضا ترقی قائم مقام حزب موتلفه درباره لزوم مذاکره با ترامپ گفت: «مذاکره با آنهایی که پایبند به برجام بودند و برجام را پاره نکردهاند، میتواند ادامه پیدا کند. اما این مهم است که ما تعهد جدیدی ندهیم و طرف مقابل هم پایبند به انجام تعهدات خود باشد. اما آن کسی که برجام را پاره کرده کسی است که ما اصلا موضوعی برای مذاکره با او نداریم. فردی که اصلا اعتقادی به توافق نداشته و آن را پاره کرده را از اول بنشانیم و درباره چه با او حرف بزنیم؟ موضوع مذاکره باید مشخص باشد. اگر مبنای صحبت، اختلافات ما با آمریکاست، این اختلافات هیچوقت حل نخواهد شد.»
به گزارش فرارو، این فعال سیاسی اصولگرا افزود: «اگر مبنای اختلاف ما مسئله هستهای و موشکی است نیز قابل حل نیست. ما موضوع هستهای خود را اعلام کردهایم و بارها گفتهایم به دنبال سلاح هستهای نیستیم. اما درباره فناوری هستهای، ما هیچ مذاکرهای نداریم و نخواهیم کرد. در موضوعات دیگر مثل مسائل دفاعی و موشکی نیز ما زیر بار مذاکره نمیرویم چرا که هر زمان طرف مقابل توان نظامی، موشکی و هستهای بالاتری پیدا کرد، به ما زور گفت و آسیب زد. هر زمان هم که ضعیف شدیم، ضربه و آسیبها تشدید شد.»
وی افزود: «بنابراین به نظر میرسد موضوع مذاکرات، موضوعی مشخص نیست. موضوعات باید در شورای امنیت ملی به بحث گذاشته شود و به تایید مقام معظم رهبری برسد و اگر ایشان اجازه دادند، طبیعتا مردم نیز مایلند این مذاکرات انجام شود. اما شرط اصلی مذاکرات این است که مذاکره کنندهها آنقدر قوی باشند که کلاه سرشان نرود. پشتوانه تیم مذاکره کننده آمریکا، اروپا و... چندین اندیشکده مختلف است که با مسائل حقوقی، بین المللی و امثالهم آشنایی کامل دارند و در نتیجه با دقت و خرد جمعی بالا برای مذاکره میروند. به هرحال تیم مذاکره کننده باید بتواند نقطه نظرات خود را به طرف مقابل تحمیل کند.
اگر قرار باشد که ما با چند نفر مذاکره کننده برویم که نه توان مذاکره دارد و نه متوجه است غربیها چه نکااتی را به مذاکره تحمیل میکنند، طبیعتا باز هم مثل برجام به ضرر ما خواهد بود؛ بنابراین نمیتوانیم مذاکرات را بدون پشتوانه قدرتمند عقیدتی پیش ببریم و درست مثل برجام، کشور را در شرایطی قرار دهیم که قابل جبران نیست. افرادی که در دور قبلی، حضور داشتند و نقشی در برجام داشتند، اصلا صلاحیت مذاکرات جدید را ندارند و باید بر اساس سیاست جدید، افرادی که توان مذاکره دارند و در مذاکرات از خود ضعف و انفعال نشان ندادهاند برای مذاکرات انتخاب شوند.»
متن کامل این گفتگو را اینجا بخوانید