ترامپ و احتمال احیای فشار حداکثری

فرارو سه شنبه 02 بهمن 1403 - 15:56
برآیند و مجموع اظهارات و اخبار غیررسمی نشان می‌دهد که بار دیگر قرار است فروش نفت ایران زیر ذره‌بین برود. در حال حاضر چین به صورت انحصاری، خریدار نفت ایران برای استفاده در پالایشگاه‌های کوچک است. آمار‌ها به ما نشان می‌دهد که روزانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه نفت از ایران به چین فروخته می‌شود. افزایش فروش نفت پس از تحولات ۶ سال اخیر، خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌های آمریکا، یکی از دستاورد‌های دولتی معرفی می‌شد.

فرارو– دونالد ترامپ زیر گنبد ساختمان کنگره سوگند یاد کرد و حالا ساکن کاخ سفید برای چهار سال آینده است. به طور طبیعی او از این به بعد دیگر او از جایگاه یک مقام رسمی صحبت می‌کند. ترامپ هندوانه دربسته نیست. او پیش از این چهارسال کلیددار کاخ سفید بود و بیم‌ها و امید‌هایی که پس از پیروزی او به وجود آمد، ناشی از همین تجربه پیشین است. با آغاز یک دوره جدید، باید به این بپردازیم که ایران باید خود را برای چه پیشامد‌هایی آماده کند.

به گزارش فرارو، ترامپ بعد از مراسم تحلیف و آغاز رسمی ریاست‌جمهوری خود اتهامات قدیمی درباره ایران را تکرار و تا حدودی موضع فعلی خود درباره تهران را روشن کرد. ترامپ انگشت اتهام خود درباره عملیات ۷ اکتبر را به سمت ایران گرفت و گفت: «ایران ورشکسته شده بود. هر کسی که از ایران نفت می‌خرید، نمی‌توانست با آمریکا تجارت کند. آنها پولی برای حماس و حزب‌الله نداشتند.» او در بخش دیگری از صحبت‌های خود در روز اول کاری گفت «ما بازگشتیم که ایران را پاسخگو کنیم.»

تیم سیاست خارجی ترامپ

امروز اعلام شد که مارکو روبیو با رای تاریخی ۹۹ موافق در مقابل ۰ رای مخالف، به عنوان وزیر خارجه آمریکا انتخاب شد. وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا از جمله اعضای تاثیرگذار و مهم در حوزه سیاست خارجی دولت آمریکا هستند. زمانی که ترامپ به پیروزی رسید، کارشناسان بر این موضوع تاکید داشتند که باید تیم سیاست خارجی او مشخص شود تا بتوان در مورد سیاست آنها نسبت به ایران نظر داد.

مارکو روبیو و مایک والتز که اولی سناتور و دومی کهنه‌سرباز عضو کنگره آمریکا بود، نگاه سخت و تندی نسبت به ایران داشتند. موضع‌گیری‌های اخیر آنان نیز نشان نمی‌دهد که تا چه اندازه در مواضع پیشین خود تجدیدنظر کنند. والتس اخیرا در مصاحبه با CBS در پاسخ به سوالی در مورد موضع رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در قبال ایران و امکان حمایت وی از گزینه احتمالی حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران که مستلزم تسلیحات و پشتیبانی این کشور است، مدعی شد: «ایران به دلیل مدیریت نتانیاهو و اسرائیلی‌ها در موضع دفاعی قرار دارد.»

مشاور امنیت ملی ترامپ با اشاره به حملات اسرائیل به حماس و حزب الله و همچنین سقوط دولت اسد ادعا کرد: «زمان اتخاذ تصمیم در مورد ایران فرا رسیده است. ما این تصمیم را ظرف ماه آینده (میلادی) اتخاذ می‌کنیم.»

به گزارش ایرنا، اخیراً بلومبرگ مدعی شده بود که اجماع کلی میان مشاوران کلیدی ترامپ برای احیای راهبرد فشار حداکثری کامل علیه ایران وجود دارد. این راهبرد در ماه فوریه و با یک بسته تحریمی بزرگ آغاز و بازیگران اصلی صنعت نفت ایران را هدف قرار می‌دهد.

هدف: فروش نفت ایران

برآیند و مجموع اظهارات و اخبار غیررسمی نشان می‌دهد که بار دیگر قرار است فروش نفت ایران زیر ذره‌بین برود. در حال حاضر چین به صورت انحصاری، خریدار نفت ایران برای استفاده در پالایشگاه‌های کوچک است. آمار‌ها به ما نشان می‌دهد که روزانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه نفت از ایران به چین فروخته می‌شود. افزایش فروش نفت پس از تحولات ۶ سال اخیر، خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌های آمریکا، یکی از دستاورد‌های دولتی معرفی می‌شد. بخشی از کارشناسان معتقد بودند که آمریکای بایدن به خاطر جلوگیری از بحران انرژی و افزایش قیمت نفت به خاطر جنگ در اوکراین و رایزنی‌های غیرمستقیم با ایران تحریم‌های نفتی کشور را نادیده گرفته است. اما بخشی دیگر معتقد بودند که ایران توانسته تحریم‌ها را دور بزند و با ایجاد یک شبکه، توانایی فروش نفت خود را پیدا کرده است. کارشناسان و سیاستمداران طرفدار نظر دوم، نظر کارشناسان معتقد به نادیده گرفتن تحریم‌های نفتی ایران از سوی آمریکا را خودتحقیری می‌نامیدند و آن را رد می‌کردند. 

ترامپ پیش از این بار‌ها بایدن را متهم کرده بود که با نادیده گرفتن این تحریم‌ها و کنار گذاشتن سیاست فشار حداکثری، ایران را از ورشکستگی نجات داده است. او همچنین مدعی بود که اوباما با برجام و آزاد کردن پول‌های ایران، باعث تقویت به زعم او گروه‌های تروریستی در خاورمیانه شده است. حالا او بازگشته و اخبار حاکی از آن است که قصد دارد کمپین فشار حداکثری را بار دیگر احیا کند. با توجه به این مسائل باید دید که چین به عنوان خریدار نفت ایران چه تصمیمی خواهد گرفت. از سوی دیگر، ایران آمادگی خود را برای تعامل اعلام کرده و این بسته به نظر آمریکایی‌هاست که تمایلی به تعامل داشته باشند یا نه.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.