ایکس، متا و گوگل پذیرفتند در اتحادیه اروپا با نفرت‌پراکنی مقابله کنند

دیجیاتو سه شنبه 02 بهمن 1403 - 17:17
شرکت‌های بزرگ فناوری تعهد داده‌اند اقدامات بیشتری برای مقابله با نفرت‌پراکنی آنلاین در چارچوب قوانین خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا انجام دهند. The post ایکس، متا و گوگل پذیرفتند در اتحادیه اروپا با نفرت‌پراکنی مقابله کنند appeared first on دیجیاتو.

متا، گوگل، تیک‌تاک و ایکس تعهد داده‌اند برای پیشگیری و حذف نفرت‌پراکنی در پلتفرم‌های خود اقدامات بیشتری انجام دهند. کمیسیون اروپا مجموعه جدیدی از تعهدات داوطلبانه را در چارچوب قانون خدمات دیجیتال (DSA) معرفی کرد. این تعهدات به پلتفرم‌ها کمک می‌کند مطابقت خود را با قوانین مربوط به نظارت بر محتوای غیرقانونی نشان دهند.

تعهد پلتفرم‌های بزرگ برای مقابله با نفرت‌پراکنی در اروپا

طبق گزارش «TheVerge»، پلتفرم‌های بزرگی مانند فیسبوک، اینستاگرام، تیک‌تاک، توییچ، یوتوب، اسنپ‌چت، لینکدین و حتی سرویس‌هایی که مایکروسافت میزبان آنهاست، در کنار دیگر شرکت‌ها، توافق‌نامه‌ای با عنوان مبانی رفتاری برای مقابله با نفرت‌پراکنی غیرقانونی آنلاین پلاس امضا کرده‌اند. این توافق نسخه‌ای به‌روزرسانی‌شده‌ای از دستورالعملی است که سال ۲۰۱۶ معرفی شده بود.

شبکه‌های اجتماعی

طبق این تعهدنامه، امضاکنندگان موظف به شفاف‌سازی فرایند تشخیص و کاهش نفرت‌پراکنی، پذیرش ارزیابی‌های ناظران مستقل و بررسی حداقل دوسوم گزارش‌های مربوط به نفرت‌پراکنی در مدتی کمتر از ۲۴ ساعت هستند.

نقش قانون خدمات دیجیتال در نظارت بر محتوای غیرقانونی

«مایکل مک‌گراث»، کمیسر اتحادیه اروپا، گفت: «نفرت‌پراکنی و قطبی‌سازی تهدیدی برای ارزش‌ها و حقوق بنیادی اتحادیه اروپا و عامل تزلزل دموکراسی‌های ماست. اینترنت این اثرات منفی را تشدید می‌کند. امیدواریم این مبانی جدید پاسخی محکم به این چالش‌ها باشد.»

شرکت ایکس

البته رعایت این مبانی رفتاری داوطلبانه هستند و شرکت‌ها درصورت خروج از این توافق‌نامه جریمه‌ نمی‌شوند؛ مشابه اقدام ایلان ماسک که سال ۲۰۲۲ شرکت ایکس را از مبانی مقابله با اطلاعات نادرست خارج کرد.

باوجود این تعهدات داوطلبانه، بسیاری از کارشناسان معتقدند همکاری نزدیک‌تر دولت‌ها و پلتفرم‌ها می‌تواند به ایجاد محیطی امن‌تر در فضای مجازی منجر شود. همچنین کمیسیون اروپا اعلام کرده به توسعه ابزارهای نظارتی پیشرفته‌تر و استفاده از فناوری هوش مصنوعی برای تشخیص سریع‌تر محتوای غیرقانونی ادامه خواهد داد. این اقدامات می‌توانند گامی مهم در کاهش نفرت‌پراکنی و حفظ حقوق کاربران در پلتفرم‌های آنلاین باشند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.