شهاب بیشه سری عصر روز سه شنبه در حاشیه نشست «از حکمرانی تا امنیت غذایی پایدار» که در سالن شورا دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: حکمرانی آب یکی از مسائل و دغدغههای اصلی حوزه تاب آوری و امنیت غذایی در جمهوری اسلامی ایران است.
وی اظهار کرد: ما بعد از مدت ۶ سال مطالعه در حوزه حکمرانی آب به این مساله رسیدیم که آب یک موضوع بین بخشی است و باید در آمایش جمهوری اسلامی ایران پهنه بندی شود و نسبت به حل این مساله در کل آمایش فکر و تدبیر شود یعنی یک مدیریت همه سونگر در حوزه آب انجام شود.
وی با اشاره به مطالعاتی که توسط اساتید، دانشجویان و نخبگان این حوزه در حوزه آب جمع آوری شده، گفت: این اطلاعات به عنوان یک ره نگاشتی از مرکز نوآوری تخصصی حکمرانی آب و توسعه پایدار و امنیت غذایی در این نشست در قالب سخنرانی با موضوعات ایجاد مراکز نوآوری، جهاد علمی و الگوی کلی از حکمرانی آب ارائه میشود.
مساله آب در کشور از یک نقطه قابل مدیریت نیست
بیشه سری با بیان اینکه دو نفر از اساتید دانشگاهی نیز در موضوع از حکمرانی آب تا امنیت غذایی و همچنین بحث حکمرانی آب در موضوع آبهای زیرزمینی و ژرف سخنرانی دارند، افزود: به دنبال این هستیم ۶ مرکز نوآوری آب در دانشگاههای تهران، مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان و سیستان و بلوچستان داشته باشیم تا این تقسیم کار ملی حوزه فناوری حوزه حکمرانی آمایشی را در پی داشته باشد زیرا از یک نقطه نمیتوانیم به کل مساله آب در کشور بپردازیم.
وی تصریح کرد: مجبور هستیم یک برنامه ملی را داشته باشیم که این ره نگاشت برنامه پنج ساله اول و دوم است که با این ره نگاشت به عنوان الگوی حکمرانی آب در بین دانشگاههای کشور با توجه به قابلیت آمایشی هر دانشگاه و هر منطقه از کشور که نسبت به این مساله دارند، تقسیم کار میشود.
دبیر علمی امنیت غذایی ستاد کلی نیروهای مسلح گفت: در وزارت دفاع در قالب طرح جهاد علمی حمایتهای لازم را از این دانشگاهها خواهیم داشت ولی قبل از آن به دنبال یک ره نگاشت و یک الگوی متقنی میگردیم که هزینهها اسراف نشود و هزینهها در تاب آوری جمهوری اسلامی مشخص شود.