علی بیگی، کارشناس اداره امور قرآنی ادارهکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه نخستین جلسه شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان فردا سوم بهمنماه با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار چهارمحال و بختیاری و مدیران دستگاههای اجرایی در شهرکرد برگزار میشود، اظهار کرد: در این جلسه ضمن اعلام رسمی آغاز به کار «شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان» به دبیری ادارهکل تبلیغات اسلامی، احکام هر یک از اعضا اعطا خواهد شد.
وی ادامه داد: این شورا در راستای تحقق اهداف، سیاستها و راهبردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی، مطابق مصوبه جلسه ۶۲ شورای توسعه فرهنگ قرآنی در تاریخ ۳۱ تیرماه سال ۱۴۰۳ در استانها فعالیت خود را آغاز کرده است که در چهارمحال و بختیاری نیز شاهد فعالیت آن خواهیم بود.
بیگی برخی اهداف شورای استان را یادآور شد و ادامه داد: تحقق اهداف، سیاستها و راهبردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی، هماهنگی بین دستگاههای دولتی، مؤسسات و گروههای فعال غیردولتی برای هم افزایی و ارتقای فعالیتهای قرآنی در سطح استان مبتنی بر مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیونها و نیز تحقق فرهنگ قرآنی در نظام مدیریت از اهم اهداف فعالیت شورا خواهد بود.
کارشناس اداره امور قرآنی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان یادآور شد: ساماندهی و هماهنگی فعالیتهای قرآنی استان، ایجاد سازوکارهای مناسب برای هماهنگی و هم افزایی فعالیت قرآنی دستگاهها در استان و نهادها و تشکلها بر اساس مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیونهای تخصصی آن، برجستهسازی حوزه فعالیت قرآنی دستگاههای دولتی و عمومی در سطح استان و اتخاذ تدابیر لازم برای توانمندسازی و جلب مشارکت بخش مردمی و تقویت نقش حمایتی دولت در جهت توسعه فرهنگ قرآنی در استان از جمله وظایف شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان است.
بیگی ادامه داد: این شورا همچنین در راستای بررسی و تصویب طرحها و برنامههای قرآنی استانی، جذب اعتبارات قرآنی استان و حمایت از اجرای منسجم آنها، شناسایی توانمندیهای قرآنی فردی و نهادی در استان و بهکارگیری آن در جهت توسعه فرهنگ قرآنی تلاش خواهد داشت. فرهنگسازی قرآنی در سطح استان از دیگر وظایف شوراست که در چندین بند بر طبق دستورالعمل، اجرایی خواهد شد.
یادآور میشود، شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استانها و شهرستانها پس از تصویب در شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در تابستان سال جاری، فعالیت خود را پس از سالها بار دیگر با ساز و کاری جدید در استانها و شهرستانها از سر گرفته است که بر طبق دستورالعمل، نماینده ولی فقیه در استان ریاست این شورا و استاندار نیز جانشینی ریاست را بر عهده دارند.
این شورا که با دبیری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فعالیت میکند بالغ بر ۲۰ عضو حقیقی و حقوقی دارد که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر حوزه علمیه استان، مدیرکل آموزش و پرورش استان، رئیس بزرگترین دانشگاه وابسته به وزارت علوم در استان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان، مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در استان، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان و مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان، اعضای شورا هستند.
همچنین یکی نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان و عضو شورای برنامهریزی به انتخاب مجمع نمایندگان استان، فرمانده سپاه استان، شهردار مرکز استان و مدیرکل ورزش و جوانان استان از دیگر اعضای شورا هستند.
دو نفر از نمایندگان صاحبنظر منتخب اتحادیه مؤسسات مردمی و تشکلهای قرآنی استان، دو نفر از فعالان قرآنی مردمی یک آقا و یک خانم به پیشنهاد رئیس شورا و تصویب اعضا، یک خیر قرآنی که بتواند نقش محوری در جلب مشارکت خیرین را داشته باشد از دیگر اعضای شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی استان محسوب میشوند.