نبود بخش خصوصی در کنترل مصرف انرژی منجر به ناترازی شد

خبرگزاری مهر چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 10:07
یک کارشناس اقتصادی گفت: در ایران دولت همه کار را به دست گرفته و همه امکانات را در اختیار دارد، همین علت باعث از بین رفتن بخش خصوصی در اقتصاد کشور شده است.

مرتضی عزتی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه یکی از عمده ترین دلایلی ناترازی انرژی در کشور عدم رود بخش خصوصی به این حوزه است، گفت: در ایران دولت همه کار را به دست گرفته و همه امکانات را در اختیار دارد، همین علت باعث از بین رفتن بخش خصوصی در اقتصاد کشور شده است.

وی ادامه داد: زمانی که دولت در تمامی عرصه‌ها اختیار دارد باشد ناکار آمدی دولت هم به خوبی نمایان می‌شود زیرا وقتی بخش‌های مختلف به دست افراد غیر متخصص اداره شود در نتیجه بهره وری به شدت کاهش پیدا می‌کند.

عزتی اضافه کرد: آنچه که به معنی استفاده اقتصادی از منابع است در حال از بین رفتن است و یکی از اصلی ترین نکاتی که وجود دارد، آنکه کشور را به سمت تحریم‌ها بردیم و ارتباطمان با سایر کشورها قطع شد به تبع این مساله امکان استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا را نداریم.

وی با انتقاد از عدم وجود تکنولوژی‌های روز دنیا در کشور، خاطر نشان کرد: با نگاهی به شرایط موجود متوجه می‌شوید در عرصه‌های بسیار مهمی از تکنولوژی لازم برخوردار نیستیم، نه در خودروسازی تکنولوژی‌های روز دنیا را داریم و نه در صنعت برق از تکنولوژی‌های نوین بهره مند هستیم.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: متأسفانه حتی در امکانات مصرفی نظیر لوازم خانگی و لوازم برقی ماشین آلات کارخانه‌ها هیچ یک از تکنولوژی‌های روز بهره مند نیستیم تنها در برخی از لوازم وارداتی از تکنولوژی‌های نوین استفاده می‌کنیم که همین امر منجر به افزایش شدت مصرف انرژی در کشور ما شده است.

عزتی ادامه داد: در کنار این موارد نکته‌ای که از اهمیت بالایی برخوردار است سرمایه گذاری است زیرا هیچ گونه سرمایه گذاری در اقتصاد صورت نگرفته و یا بسیار ناچیز است به گونه‌ای که حتی به اندازه استهلاک سرمایه‌های گذشته هم نیست.

وی ادامه داد: در این شرایط سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف، تولید، انتقال و… حوزه انرژی صورت نمی‌گیرد به همین علت ما همیشه در تولید کمبود داریم. زیرا مصرف یک روند رو به رشد دارد و همواره متناسب با جمعیت، توقعات و تمایلات جدید که متناظر با نیازهای جدید است ایجاد شده و مصرف نیز افزایش پیدا می‌کند اما یا دم سرمایه گذاری در این بخش تولید افزایش پیدا نمی‌کند برای همین باید فشار کمبود تولید نسبت به مصرف جبران کنیم.

این کارشناس اقتصادی در خاتمه اضافه کرد: برای برون رفت از وضعیت فعلی ابتدا باید سرمایه گذاری صورت بگیرد و به دلیل اینکه سرمایه داخلی کم است باید بسترهای مناسبی برای سرمایه گذاری خارجی فراهم شود به گونه‌ای که روابط اقتصادی با سایر کشورها مناسب باشد تا بتوانیم از تکنولوژی‌های روز دنیا بهرهمند شویم و بهره نوری در بخش‌های مختلف را افزایش دهیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.