ظرفیت‌های متعددی برای همکاری بین زنجان و ژاپن وجود دارد

خبرگزاری مهر چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 19:48
زنجان-استاندار زنجان گفت: این استان در حوزه صنایع الکترونیک، گردشگری، غذایی و صنایع دستی، ظرفیت‌های فوق العاده‌ای برای همکاری و تبادلات اقتصادی با کشور ژاپن دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محسن صادقی در دیدار سفیر کشور ژاپن با بیان اینکه ظرفیت‌ها و توانایی اقتصادی، تجاری، علمی، فرهنگی و منابع انسانی کارآمد و مشخص ایران و به تبع آن استان زنجان بسیار متنوع و گسترده است، افزود: سفرهای استانی سفرا موجب مشاهده و آشنایی با این ظرفیت‌ها می‌شود که دولت چهاردهم هم با اعطای اختیارات بیشتر به استانداران زمینه تقویت همکاری‌ها را بیشتر کرده است.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که دو کشور ایران و ژاپن روابط دیپلماتیک با قدمت نزدیک به ۱۰۰ سال داشته‌اند و تعاملات اقتصادی، تجاری، فرهنگی و بازرگانی مردمی دو کشور، از یک قدمت تاریخی هزار ساله برخوردار است.

صادقی اظهار کرد: تبادل هیئت‌ها و گفت‌وگوی مقامات دو کشور ایران و ژاپن نشانگر اراده دو کشور برای تقویت و توسعه ارتباطات است ولی متأسفانه حجم بازرگانی و تجاری همکاری‌های دو کشور بسیار ناچیز و کمتر از صادرات استان زنجان به سایر کشورها است.

وی با اشاره به ظرفیت سازمان‌ها و بخش‌های غیردولتی و شهرداری‌های استان زنجان برای همکاری در حوزه‌های مختلف با کشور ژاپن، افزود: در گذشته اغلب سفرای ژاپن به استان زنجان سفر داشته‌اند اما به دلیل فقدان یک ساز و کار تعریف شده برای پیگیری تفاهمات، نتایج مشخص و ملموس عاید نشده که پیشنهاد مشخص ما این است که فردی در سفارت ژاپن مدیریت پیگیری و اجرایی کردن تفاهمات را برعهده بگیرد.

صادقی به تحولات رخ داده در منطقه و همچنین تغییر دولت‌ها در دو کشور ایران و ژاپن اشاره کرد و افزود: استان زنجان آمادگی دارد در همه سطوح و زمینه‌ها با استان‌های کشور ژاپن تفاهم‌نامه امضا کند؛ همچنین ایران و استان زنجان آمادگی دارد شرکت‌های خصوصی ژاپن در این استان حضور یابند و با ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری موجود آشنا شوند.

استاندار زنجان ادامه داد: قوانین ایران برای جذب سرمایه‌گذار خارجی، خوب و مثبت است و امیدواریم موانع انتقال و گردش پول هم با توافقاتی که صورت می‌گیرد، حل شود.

صادقی با اشاره فعالیت هزار و ۳۳۹ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در استان، گفت: اولویت توسعه‌ای استان در زمینه توسعه صنایع الکترونیک، راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدید پذیر و خورشیدی، فناوری اطلاعات، شرکت‌های دانش بنیان و تجارت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است و شرکت‌های ژاپنی می‌توانند در تولید خودروهای برقی با ایران مشارکت کنند.

وی با بیان اینکه انتظار داریم این سفر منشأ تحول در توسعه روابط استان و کشور ژاپن باشد، گفت: استان زنجان در حوزه صنایع الکترونیک، گردشگری، صنایع غذایی و صنایع دستی، ظرفیت‌های فوق‌العاده برای تبادل و همکاری با کشور ژاپن دارد.

صادقی افزود: برای تقویت تبادلات تجاری دو کشور ایران و ژاپن بخش خصوصی استان آمادگی دارد در نمایشگاه اکسپو یک نمایندگی و دفتر ثابت ایجاد کند.

استاندار زنجان نگرش مثبت مردم ایران به ژاپن را یک مزیت بزرگ برای توسعه تعاملات دو کشور دانست و گفت: میراث فرهنگی و آثار تاریخی استان زنجان زمینه مناسبی برای صنعت گردشگری و حضور گردشگران ژاپنی در استان است.

وی افزود: تا پنج سال دیگر همکاری دیپلماتیک دو کشور ایران و ژاپن وارد ۱۰۰ سالگی می‌شود و استان زنجان آمادگی دارد در کارگروه مشخص شده ظرفیت و همکاری‌های میان‌مدت و بلندمدت خود را معرفی کند.

صادقی گفت: امیدواریم همکاری ژاپن و استان زنجان در حوزه‌های سلامت‌محور مشابه آنچه که در مقطع شیوع کرونا رخ داد و در صنایع غذایی به ویژه شیلات و زیتون که زنجان در این زمینه، یک برند جهانی است، توسعه یابد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.