چشم‌هایتان خسته‌اند؟ این راهکارها را امتحان کنید!

فرارو چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 23:32
چشمان ما جهان را به ما نشان می‌دهند و زیباترین مناظری را که می‌توانیم تجربه کنیم به ما نشان می‌دهند پس باید مراقب آنها باشیم

فرارو- مراقبت نکردن کافی یا خوب از چشمان گاهی اوقات می‌تواند آنها را خسته کند، در زندگی روزمره تجربه خستگی چشم بسیار رایج است.

به گزارش فرارو به نقل از تایمز آف ایندیا، با افزایش زمان خیره شدن به صفحه نمایش در زندگی روزمره افراد، خستگی چشم یک نگرانی رایج است؛ اما اصلاح سبک زندگی می‌تواند به میزان قابل توجهی احساس طراوت و تیزبینی چشمان را افزایش دهد. فاصله بین صفحه نمایش و چشمان شما فاکتور مهمی است که باید در نظر بگیرید. نرخ پلک زدن در افراد عادی ۱۶ تا ۱۸ بار در دقیقه است که در هنگام کار با رایانه به ۲ تا ۳ بار کاهش می‌یابد. نگه داشتن صفحه نمایش در فاصله مناسب و تنظیم لبه بالایی نمایشگر در سطح چشم به کاهش فشار روی عضلات مسئول تمرکز کمک می‌کند. این کار به کاهش ناراحتی چشم کمک می‌کند.

استراحت دادن منظم به چشم‌ها از صفحه نمایش نیز ضروری است. بایستید، بدن خود را کشش دهید و با تغییر نگاهتان به فواصل مختلف، تمرکز خود را تغییر دهید، زیرا این کار به مقابله با استرسی که هنگام خیره شدن طولانی مدت به صفحه نمایش ایجاد می‌شود، کمک می‌کند. پلک زدن یکی دیگر از بخش‌های مهم، اما اغلب نادیده گرفته شده مراقبت از چشم است. سرعت پلک زدن ما به طور طبیعی هنگام استفاده از دستگاه‌های دیجیتال کاهش می‌یابد و در نتیجه چشم‌ها خشک می‌شوند و احساس خارش ایجاد می‌کنند. برای اینکه سلامت چشم خود را تضمین کنید لازم است آگاهانه‌تر پلک بزنید. اگر از خشکی یا سوزش مداوم چشم رنج می‌برید، برای تسکین بیشتر از قطره‌های چشمی مبتنی بر ژل استفاده کنید.

یک استراحت خوب شبانه برای استراحت چشم و بدن بسیار مهم است. نگاه کردن به صفحه نمایش موبایل یا سایر صفحه نمایش‌ها در اواخر شب منجر به خستگی چشم و همچنین به خطر افتادن کیفیت خواب می‌شود. پس شب‌ها به موقع بخوابید تا صبح چشم و مغز سرحال و سالمی داشته باشید. دمای سردتر در ماه‌های زمستان می‌تواند باعث خشکی چشم شود و نشستن جلوی صفحه نمایش در تمام روز نیز می‌تواند باعث خشکی چشم شود. بنابراین، بهتر است از  قطره چشمی برای حفظ رطوبت آن استفاده کرد.

خستگی چشم: عادت‌هایی که چشمان شما را سالم نگه می‌دارند/ترجمه

به غیر از موقعیت صفحه نمایش، یک قانون ۲۰-۲۰-۲۰ وجود دارد که همه باید آن را اجرا کنند. هر ۲۰ دقیقه یک استراحت کوتاه چند ثانیه‌ای لازم است تا چشم‌ها در حین کار استراحت خوبی داشته باشند. در طول آن استراحت، می‌توانیم چشم‌هایمان را ببندیم یا به دوردست‌ها نگاه کنیم تا در حالی که ساعت‌های طولانی در مقابل صفحه‌های دیجیتال سپری می‌کنیم، چشم‌ها به طور متناوب استراحت کنند. به خصوص برای بچه‌ها گاهی اوقات نیم ساعت تا یک ساعت بیرون از منزل بودن در مدیریت و پیشگیری از شروع یا افزایش سریع نزدیک بینی ضروری است. گاهی اوقات گذراندن وقت در فضای باز همراه با قرار گرفتن در معرض نور خورشید بسیار مهم است.

همچنین، معاینه معمول چشم حداقل یک بار در سال برای افرادی که از عینک استفاده می‌کنند و هر ۶ ماه یک بار برای کودکان برای غربالگری مشکلات چشمی و همچنین بررسی هرگونه تغییر در قدرت چشم که ممکن است مورد نیاز باشد، مهم است. افراد مبتلا به اختلالات سیستمیک مانند دیابت و فشار خون بالا باید چشم خود را به طور منظم حداقل یک بار در سال چک کنند. افراد پس از ۵۰ سال نیز باید معاینات معمول چشم را با چشم پزشک انجام دهند تا بیماری‌هایی که ممکن است با افزایش سن ایجاد شود را غربالگری کنند. افرادی که سابقه خانوادگی مشکلات چشمی دارند نیز باید معاینه‌های معمول چشم انجام دهند تا علائم اولیه بیماری را که ممکن است نیاز به مدیریت داشته باشند، بررسی کنند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانیم برای حفظ آرامش و تیزبینی چشم‌هایمان انجام دهیم، قبل از هر چیز این است که معاینه چشم انجام دهیم و ببینیم آیا نیازی به عینک وجود دارد، مخصوصاً برای افرادی که ساعت‌های طولانی را جلوی صفحه‌های دیجیتال می‌گذرانند. هر گونه مشکل کوچک نیز مهم است، زیرا می‌تواند به دلیل ساعت‌های طولانی روی صفحه منجر به خستگی چشم شود. بنابراین، هرگونه عیوب انکساری یا نیاز به عینک را باید حداقل در حین کار با عینک زدن اصلاح کرد تا به کاهش خستگی چشم کمک کند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.