به گزارش خبرآنلاین روزنامه شرق نوشت: به نظر میرسد یکی از دلایل ناکامیهای دولتها در این موارد یا سایر موارد عدم تسلط دفاتر ریاستجمهوری در اختصاص وقت رئیسجمهور برای امور مختلف کشور باشد. یعنی آنکه نه رؤسای جمهور و نه دفاتر آنها نمیدانند اوقات رئیسجمهور باید به چه کاری اختصاص یابد و به چه کاری اختصاص نیابد و به همین دلیل رشته بسیاری از کارها از دستشان خارج میشود.
در یکی از جلسات یکی از رؤسای جمهور محترم با صنعتگران که ایشان مطابق معمول رؤسای جمهور، متکلم وحده بودند یعنی به جمعیت کثیری از صنعتگران و کارآفرینان رهنمود میدادند، ایشان گفتند که این جلسه پنج سال به تأخیر افتاده است. معنی کلام ایشان این بود که در چهار سال اول ریاستجمهوری اصلا با صاحبان صنعت و کارآفرینان جلسهای نداشتهاند. این را مقایسه کنید با روش رئیسجمهور سابق کره جنوبی آقای پارک چونگ هی که از سال 1963 تا سال 1979 به مدت 18 سال رئیسجمهور کره جنوبی بود و هر هفته دو نفر از صاحبان صنایع را ملاقات میکرد و از پیشرفت کارها آگاهی مییافت و احیانا مشکلات آنها را حلوفصل میکرد.
اینکه به مسائل کشور هرازچندگاهی پرداخته شود، راه به جایی برده نمیشود و مسائل کشور باید دستهبندی شود و به طور منظم و تقویموار پیگیری شود.
رئیسجمهور محترم چگونه کارهای آموزش و پرورش را دنبال میکند؟ تنها گزارش وزیر محترم که معمولا 90 درصد آن به مسائل مالی پرداخته میشود، کجای آموزش و پرورش را درمان میکند و اصلا آیا تفکر رایج در آموزش و پرورش را رئیسجمهور میپسندد؟ میتوان هر ماه دو ساعت به این کار اختصاص داد و علاوه بر وزیر، چند نفر از صاحبنظران را برای گفت و شنود دعوت کرد.
از وزارت صمت چه خبر؟ چه تصمیمی گرفته شده و چه کاری انجام شده است. آیا ماهانه نمیتوان برای وزیر و نیز صاحبنظران مستقل دو ساعت وقت اختصاص داد؟ واگذاری طرحهای دولتی به بخش خصوصی در چه مرحلهای است و تا کجا پیگیری شده است؟ از طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری چه خبر؟ از طرحهای تصفیه فاضلابها چه خبر؟ روشهای تربیتی آموزش و پرورش کدام است و چگونه پیگیری میشود. وقتی موضوعات پیگیری شود و بدانند که یک ماه دیگر باید ارائه کار کنند (در جمعی محدود و با کیفیت و نیز منتقد) آن وقت تحرک در همه پیدا میشود و همه امیدوارانه و مسئولانه به کار میپردازند.
برنامه یک ماه گذشته رئیسجمهور را مرور کنید و برنامه یک ماه آینده ایشان را هم اگر دارید ببینید . آیا این یک برنامه منظم پیگیرانه و نتیجهبخش است یا آنکه اوقات زیادی را از دست داده اند؟ از آن طرف شیوه مرضیهای هم وجود دارد که معمولا رئیس جلسه متکلم وحده میشود. رئیس جلسه باید سراپا گوش باشد. برای چه افراد را دعوت کرده است؟
تنظیم وقت، اداره جلسه، گوشدادن و پیگیری دقیق، هم هنر است و هم وظیفه و ریاست دفتر در آن نقش مهمی دارد.
21302