سیستان وبلوچستان کشور را در تولید موز خودکفا می‌کند

خبرگزاری مهر پنج شنبه 04 بهمن 1403 - 11:08
زاهدان- رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، گفت: سیستان وبلوچستان با تدابیر اندیشیده شده، به زودی، در زمینه تولید موز، ایران را خودکفا خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دهمرده صبح امروز پنج شنبه در نشست ستاد هماهنگی امنیت غذایی که با حضور مسؤولان وزارت و حضور وبیناری مدیران کل جهاد کشاورزی استان‌ها برگزار شد، با اشاره به اهمیت خودکفایی در تولید موز، گفت: «در سفر اخیر مقام عالی وزارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به شهرستان چابهار، دستورات لازم برای تهیه سند خودکفایی موز صادر شده و اقدامات اجرایی برای افزایش سطح زیر کشت آغاز شده است.

وی اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای هست که تا سال زراعی آینده چهار هزار هکتار به سطح زیر کشت موز افزوده شود.

وی بیان کرد: سرمایه‌گذاران این طرح مشخص شده، اما اجرای موفق آن نیازمند سیاست‌های حمایتی است، پیشنهاد ما این هست که بخشی از عوارض ورود موز و سایر میوه‌های گرمسیری به حمایت از این طرح اختصاص یابد.

دهمرده با بیان اینکه سالانه ۳۵ هزار میلیارد تومان ارز برای واردات موز از کشور خارج می‌شود، تصریح کرد: با اختصاص بخشی از این ارز به توسعه کشت موز، می‌توان ظرف سه سال به خودکفایی کامل در این حوزه دست یافت.

وی همچنین به طرح تولید آلوئه‌ورا اشاره و گفت: این طرح با افق دو هزار هکتار برنامه‌ریزی شده و تاکنون ۵۰ هکتار از آن اجرایی شده، دستگاه‌های فرآوری و تولید نیز نصب شده‌اند و قراردادهای لازم برای ۵۰۰ هکتار با بخش خصوصی منعقد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با تأکید بر توانمندی استان در تأمین گوشت قرمز اظهار کرد: طرح‌های جامع این حوزه تدوین شده و استان آماده تأمین بخشی از نیاز کشور است.

,ی درباره تأمین میوه شب عید نیز گفت: هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد و تمام میوه مورد نیاز استان تأمین شده، همچنین ۱۸ هزار تن خرما در سردخانه‌های استان ذخیره‌سازی شده تا در ماه مبارک رمضان با کیفیت بالا به بازار عرضه شود.

دهمرده با اشاره به برداشت محصولات خارج از فصل افزود: برداشت پیاز و گوجه‌فرنگی نیز از اراضی کشاورزی استان آغاز شده، سطح زیر کشت پیاز خارج از فصل در حال حاضر سه هزار و ۲۰۰ هکتار است که پیش‌بینی می‌شود ۹۶ هزار تن تولید و به بازار عرضه شود، همچنین هزار و۳۰۰ هکتار گوجه‌فرنگی کشت شده که انتظار داریم ۵۲ هزار تن از نیاز بازار را تأمین کند.

وی در پایان با اشاره به مشکلات پیش روی کشاورزان گفت: تأمین کود یکی از چالش‌های اساسی است که می‌تواند تولید گندم را تحت تأثیر قرار دهد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.