به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران امروز در سومین همایش بازرسی، نظارت و کنترل بازار با بیان اینکه بازرسی و نظارت رکن اصلی صیانت از حقوق مصرف کننده است، گفت: در سال ۱۴۰۳ طی بازرسی از اصناف ۱۳۷ هزار پرونده تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی و اینها بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان جریمه شدند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بهاره در ایام نزدیک به نوروز و ماه رمضان بیان کرد: در این نمایشگاهها تاکید بر عرصه کالاهای تولید داخل در راستای حمایت از تولید داخلی است و لذا عرضه کالاهای خارجی ممنوع است. نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند برگزار که در مراکز استانها ۳ نمایشگاه و در شهرستانها نیز یک نمایشگاه برگزار میشود.
نوده فراهانی گفت: تولیدکنندگان انواع کالاها را در این نمایشگاهها با ۲۰ درصد تخفیف عرضه میکنند.وی افزود: هماهنگیهایی با وزارت جهاد کشاورزی برای عرضه کالاهای اساسی ازجمله برنج، روغن، گوشت و شکر در این نمایشگاهها انجام شده و این کالاها با قیمت مصوب عرضه میشود.
رئیس اتاق اصناف ایران بیان کرد: در بازرسیها باید از ابزارهای نوین و هوشمند استفاده کرد و لازمه این کار آموزش است.
در این مراسم مهدی دوستی معاون هماهنگی امور اقتصادی در توسعه منطقهای وزارت کشور گفت: استفاده از ابزارهای نو و شیوههای علمی برای نظارت بر بازار ضروری است.
در ادامه نیز سید داوود موسوی معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت بیان کرد: دستورالعمل نرخ گذاری کالا و خدمات صنفی انجام شده و به زودی ابلاغ میشود.
موسوی گفت: از زمان راه اندازی سامانه جامع تجارت تاکنون بیش از ۸۰۰ قاعده تجاری در این سامانه ثبت شده که بعضاً ممکن است برای یک فرآیند تجاری موضوعیت نداشته باشد بنابراین کمیتهای برای بررسی این قواعد تشکیل شده تا اگر ادامه قاعده ضرورت نداشته آن را حذف کنیم.