به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد صادق یوسفی مقدم ظهر پنجشنبه در همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم که در تالار شیخ طوسی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه پروژه مرجعیت علمی قرآن کریم بهعنوان یکی از محورهای اصلی فعالیتهای این دفتر در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: هدف از این اقدام گفتمان سازی مرجعیت علمی قرآن کریم در سطح جهانی است که برنامهریزی برای برگزاری این همایش از سال ۱۴۰۰ آغاز شد.
دبیر علمی همایش مرجعیت علمی قرآن کریم بیان کرد: شناسایی پژوهشگران برجسته و ایجاد یک بانک اطلاعاتی در حوزه علوم اسلامی از جمله اهداف کلیدی این پروژه بوده و برگزاری همایش نیز بهعنوان گامی مهم در راستای این اهداف به شمار میآید.
وی افزود: در همایش مرجعیت علمی قرآن ۱۳۹ مقاله پذیرفته شد و خروجیهایی مانند تدوین سه جلد مصاحبه قرآنی، تهیه گزارشهای علمی از محتوای مقالات و رونمایی از ۱۳ عنوان نیز حاصل آن بوده است.
حجت الاسلام یوسفی مقدم تصریح کرد: برای مقالات ارائهشده، ۵۱ نشست علمی برگزار شد که با نقدهای سازنده همراه بود و نویسندگان با استفاده از آنها توانستند آثار خود را ارتقا دهند.
دبیر علمی همایش مرجعیت علمی قرآن کریم ادامه داد: مراحل متنوعی در مسیر برگزاری همایش از جمله کنگرههای علمی، مدرسه پاییزه، پیشهمایشها، نشستهای علمی، برپایی کنگرهای علمی در خارج از کشور (ترکیه)، برگزاری پنج پنل رسمی و دیگر فعالیتها صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: در میان مقالات ارائهشده ۵۰۰ یافته علمی جدید و ۸۰ نوآوری به دست آمده است که این مقالات به زودی در اختیار عموم قرار خواهند گرفت تا گامی مؤثر در تقویت مرجعیت علمی قرآن کریم برداشته شود.