به گزارش خبرآنلاین، لاکهید مارتین، سازنده جنگندههای اف ۳۵ لایتنینگ اعلام کرد که این جنگنده نسل پنجم از این پس میتواند در جایگاه سکوی فرماندهی و کنترل پهپادها با استفاده از هوش مصنوعی عمل کند.
در آزمایش اخیر قابلیت کنترل یکپارچه یک گروه پهپاد متفاوت با استفاده از هوش مصنوعی ارتقا داده شد. در این قابلیت جدید خلبان با استفاده از یک رابط تبلت مانند میتواند پهپادها را از کابین جنگنده هدایت کند.
بناست که این فناوری در جنگنده برتری هوایی اف ۲۲ رپتور نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این فناوری خلبانها با رابط کاربری ساده میتوانند کنترل پهپادها را به دست بگیرند و حین پرواز به آنها فرمان دهند.
در چشمانداز آیندهنگر جنگهای هوایی هوش مصنوعی و کنترل کننده انسانی (در اینجا خلبان) در سناریوهای جنگی متفاوت به شکل یکپارچه با هم کار میکنند.
بر اساس ادعای لاکهید مارتین، در این آزمایش جدید اتصال سراسری برای کنترل پهپادها را با ادغام فناوریهای هوش مصنوعی برقرار شد. در این سیستم ظرفیت جنگنده در همکاری با پهپادها به شکل چشمگیری افزایش پیدا میکند.
قابلیت فرماندهی و کنترل چندین پهپاد توسط خلبان در کابین جنگندههایی چون اف ۳۵ و اف ۲۲ چابکی در عملیات را افزایش میدهد و درگیری با اهداف متخاصم را با دقت بالا به پهپادها میسپرد.
در برنامه هواگرد رزمی همکار (CCA)، روی توسعه پهپادهای وینگمن (wingman) در کنار جنگندهها تمرکز شده است. این پهپادها در جایگاه افزایشدهنده نیرو هنگام نبرد، ستون فقرات سناریوهای جنگی آینده هستند.
در این میان طراحی سیستمی هوشمند برای کنترل و فرماندهی این پهپادها یکی از چالشهای بزرگ به سرانجام رساندن آن است.
منبع: اوراسینتایمز
۵۸۵۸