شاخص 3‌میلیونی در انتظار بورس؟

دنیای اقتصاد شنبه 06 بهمن 1403 - 00:05
دنیای‌اقتصاد- محمد نعمت‏‏‏‏‏‌زاده: بورس هفته گذشته در سه روز اول معاملاتی، با کاهش در شاخص‌کل همراه بود و روز سه‌شنبه در انتهای زمان بازار، پس از یک اصلاح مجددا به روند صعودی بازگشت و یک رشد 2‌هزار‌واحدی را رقم زد. همچنین در آخرین روز معاملاتی هفته، بازار یک رشد قابل‌توجه در شاخص‌کل به‌همراه صف‏‏‏‏‏‌های خرید سنگین را تجربه کرد. با توجه به وضعیتی که بازار سرمایه در هفته گذشته تجربه کرد، به‌نظر می‌رسد که بورس هفته پیش‏‏‏‏‏‌رو یک روند صعودی داشته‌باشد و به‌زعم کارشناسان، مسیری که بازار سرمایه در ماه‌های پایانی سال‌ طی خواهد کرد، مسیری است که از شاخص‌کل سه‌میلیون‌واحدی عبور می‌کند و در صورتی‌که ریسک‌های سیستماتیکی وجود نداشته باشند، احتمال فتح قله 3‌میلیون و 500‌هزار‌واحدی دور از انتظار نیست.

همچنین‌ با توجه به اینکه هنوز، چشم‌‌‌‌‌‌انداز آتی سرمایه‌گذاران به‌طور واضح شفاف نیست، به‌نظر می‌رسد که باید تمام سناریوهایی که در ادامه قابل‌تصور هستند، در سبد سرمایه‌گذاری لحاظ شوند تا ترکیب بهینه پرتفو، از ضرر سرمایه‌گذاران جلوگیری کند.

 

چشم‌‌‌‌‌‌انداز بازارها در سه سناریو

نوید رجایی copy

نوید رجایی، کارشناس بازار سرمایه پس از ارزیابی مسیری که بورس در هفته اول بهمن طی کرد، گفت: در هفته گذشته همان‌طور که پیش‌بینی شد، سهام و نمادها از اولین روز معاملاتی، شروع به درجازدن کردند و شاخص‌کل بورس بین ۲‌میلیون و ۷۰۰‌هزار واحد‌ تا ۲‌میلیون و ۹۰۰‌هزار واحد‌ در نوسان بود که این اصلاح زمانی و قیمتی طبیعی به‌نظر می‌رسد و برای اینکه بازار روند صعودی خود را ادامه دهد، لازم است.

اگر به بررسی وضعیت صنایع پرداخته شود، برخی از نمادهای صنعت فولاد، اصلاح قابل‌توجهی داشتند و به‌نظر می‌رسد اکنون برخی نمادها، به سمت شکست مقاومت‌‌‌‌‌‌های بالاتر حرکت کنند، این موضوع در کنار باز‌شدن نمادهای پتروشیمی، باعث عبور شاخص از مرز ۳‌میلیونی خواهدشد و می‌توان این انتظار را داشت که تا پیش از پایان سال، شاهد عبورس شاخص‌کل از مرز ۳‌میلیون واحد باشیم و حتی در صورت نبود ریسک‌های سیستماتیک، چشم‌‌‌‌‌‌انداز شکست مقاومت ۳‌میلیون و ۵۰۰‌هزار‌واحدی در شاخص‌کل بعید به‌نظر نمی‌رسد. رجایی به چشم‌‌‌‌‌‌انداز پیش‌‌‌‌‌‌روی سرمایه‌گذاران با وجود دولت جدید ایالات‌متحده پرداخت و گفت: سرمایه‌گذاران حضور رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده و آینده بازارها را به سه صورت نگاه می‌کنند، در مرحله اول تحریم‌های اقتصادی، بدون درنظر گرفتن گزینه‌‌‌‌‌‌های پرریسک‌‌‌‌‌‌ دیگر‌ درنظر گرفته می‌شود که این موضوع چشم‌‌‌‌‌‌انداز تورمی را به‌همراه افزایش قیمت ارز به تصویر می‌کشد. سناریوی دوم، در مورد ریسک‌های برون‌‌‌‌‌‌مرزی صحبت می‌کند و دارایی‌های امن مانند طلا را مناسب برای پوشش‌ریسک‌های غیرقابل‌پیش‌بینی می‌داند، البته اکنون شاهد کاهش شدت ریسک‌ها در خاورمیانه هستیم. سناریوی سوم، آغاز مذاکرات بدون‌ریسک‌های دیگر را در افق پیش‌‌‌‌‌‌رو متصور است که نوید گشایش اقتصادی را می‌دهد. در چنین زمانی، آنگاه که سه دیدگاه مذکور وجود دارد، بازارهای مالی با ریسک و چشم‌‌‌‌‌‌انداز تورمی مواجه می‌شوند و نوسانات میان آنها ممکن است به بالاترین حد ممکن برسد، بنابراین  در چنین زمانی، یک ترکیب بهینه در سبد سرمایه‌گذاری می‌تواند ریسک‌های موجود را تا حد بسیار خوبی کاهش دهد. در شرایط کنونی، بهتر است تمام سناریوها را متصور بود، چراکه شرایط اقتصادی و سیاسی کشور در یک سال‌گذشته بسیار غیرقابل‌پیش‌بینی بوده‌است و در صورتی‌که از «اگر»ها چشم‌‌‌‌‌‌پوشی شود، ممکن است یک چشم‌‌‌‌‌‌انداز اشتباه برای بازارهای مالی متصور شد و سبد سرمایه‌گذاری دچار ضرر شود.

کارشناس بازار سرمایه در مورد متغیرهای مهمی که به بازارهای مالی جهت می‌دهند، گفت: دیدگاه دولت‌ها به اقتصاد، در وضعیت کلاس‌های دارایی بسیار اثرگذار است، زمانی‌که دیدگاه وزیر امور اقتصادی و دارایی، ‌‌‌‌‌‌ در راستای بازتر‌شدن فضای اقتصادی و آزادسازی قیمت‌هاست، ‌‌‌‌‌‌ بورس از این ناحیه تاثیر می‌‌‌‌‌‌پذیرد و به‌نظر می‌رسد که نگاه دولتمردان به‌گونه‌ای‌ است که موقعیت‌های نگران‌‌‌‌‌‌کننده مانند سال‌۹۹ رخ ندهد.

وی افزود: با توجه به اینکه بازار سرمایه پس از یک رشد بی‌‌‌‌‌‌وقفه یک اصلاح قابل‌توجه را در هفته گذشته و هفته قبل‌تر خود مشاهده کرد، می‌توان انتظار داشت که روند بازار یک روند طبیعی است که نسبت به سال‌۹۹ متفاوت به‌نظر می‌رسد، بنابراین چشم‌‌‌‌‌‌اندازی که در ادامه برای بازار سرمایه می‌توان متصور بود، افق مثبت برای نمادهای دلارمحور و احتمال درجازدن نمادهای صنعت خودرو در انتظار است و در صورتی‌که ریسک‌های سیستماتیک تشدید نشوند، احتمال رسیدن شاخص به مرز ۳‌میلیونی در انتظار سرمایه‌گذاران است.

 

 

چشم‌‌‌‌‌‌انداز صنایع بورسی در ماه‌های پایانی سال‌

فرهنگ حسینی

فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی بازار و افق پیش‌‌‌‌‌‌روی آن پرداخت و گفت: بازار در هفته گذشته دو روند متفاوت را تجربه کرد، ابتدا یک مسیر نزولی شدید به سطح ۲‌میلیون و ۸۰۰‌هزار‌واحدی را طی کرد، سپس در نیمه دوم‌ با ورود پول حقیقی، روند صعودی را در پیش‌گرفت. یکی از متغیرهای مهمی که در هفته گذشته به اصلاح بورس دامن‌زد، تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده بود که باعث شد چشم‌‌‌‌‌‌انداز آتی سرمایه‌گذاران را با ابهام روبه‌رو کند. با وجود اینکه بازار سرمایه در هفته‌ای که تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده رخ‌داد، یک اصلاح را تجربه کرد، اما به‌نظر می‌رسد که در ادامه، بورس نسبت به رفتار دولت ایالات‌متحده بی‌‌‌‌‌‌اعتنا باشد و به راه خود ادامه‌دهد. وی افزود: از سوی دیگر، برنامه‌های وزارت اقتصاد و مصاحبه وزیر مربوطه در هفته گذشته، سبب بازگشت اعتماد به بازار شد. گزارش‌های فصلی نیز سبب کاهش یک واحد P/E بازار شد و با نزدیک‌شدن به موعد سررسید ‌گواهی‌‌‌‌‌‌های سپرده‌‌‌‌‌‌ ۳۰‌درصدی، انتظار می‌رود، نرخ بهره کاهش یابد و شاهد ورود پول بیشتری به بورس باشیم. همچنین خبر دسترسی به سوئیفت، می‌تواند به رشد گروه بانکی منجر شود. از سوی دیگر، گزارش‌های فصلی شرکت‌ها نشان‌داد که عملکرد فصلی گروه خودرویی‌‌‌‌‌‌ بهتر از انتظار بود.

وی افزود: صنعت فولاد نیز گزارش فصلی ضعیف‌‌‌‌‌‌تر از انتظاری را منتشر کرد، البته این عملکردها بهتر از فصل تابستان بود. گزارش صنایع غذایی، زراعی، دامپروری، سیمانی، کاشی و کانی‌‌‌‌‌‌های غیرفلزی نیز گزارش خوبی دادند که به رشد این گروه‌ها در بازار منجر شد. در مجموع انتظار می‌رود در هفته پیش‌‌‌‌‌‌رو بازار روند صعودی داشته‌باشد و با بازگشایی گروه پتروشیمی شاخص بتواند از ۳‌میلیون واحد عبور کند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.