براساس گزارش مدیکال اکسپرس، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه تولین ایالات متحده دریافتند که افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکنند، الگوهای باکتری رودهای متفاوتی نسبت به کسانی که رژیم غربی معمولی دارند، نشان میدهند. این تغییرات باکتریایی با بهبود حافظه و عملکرد شناختی مرتبط است.
به گزارش تسنیم، دکتر ربکا سولچ؛ نویسنده اصلی این تحقیق و استاد تحقیقات نورولوژی در مرکز تحقیقات نوروساینس بالینی دانشگاه تولین گفت: "ما میدانیم که آنچه میخوریم بر عملکرد مغز تاثیر میگذارد، اما این مطالعه بررسی میکند که این تاثیر چگونه ممکن است اتفاق بیفتد. یافتههای ما نشان میدهد که انتخابهای غذایی میتوانند با تغییر میکروبیوم روده، عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار دهند."
این مطالعه نشان داد که موشهایی که در طول 14 هفته رژیم مدیترانهای غنی از روغن زیتون، ماهی و فیبر داشتند، در مقایسه با موشهایی که رژیم غربی سرشار از چربیهای اشباعشده داشتند، افزایش در چهار نوع باکتری مفید روده و کاهش در پنج نوع دیگر داشتند. این تغییرات باکتریایی با بهبود عملکرد در آزمایشهای مارپیچ که برای تست حافظه و یادگیری طراحی شده بودند، مرتبط بود.
سطوح بالاتر باکتریهایی مانند Candidatus Saccharimonas با عملکرد شناختی بهتر ارتباط داشت، در حالی که افزایش سطوح باکتریهایی مانند "بیفیدوباکتریوم" با کاهش عملکرد حافظه مرتبط بود.
گروه رژیم مدیترانهای همچنین انعطافپذیری شناختی بهتری از خود نشان دادند؛ به این معنا که توانایی تطبیق با اطلاعات جدید و حافظه کاری بهتری در مقایسه با گروه رژیم غربی داشتند. آنها همچنین سطوح کمتری از کلسترول "بد" LDL را نشان دادند.
محققان تأکید کردند که مطالعات بزرگتر انسانی برای تأیید این اثرات و درک بهتر رابطه پیچیده بین رژیم غذایی، باکتریهای روده و عملکرد مغز در جوانان ضروری است.
اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانهای شامل موارد زیر است: