مخالفت روسیه با توقف موقت درگیری‌ها

افکار نیوز شنبه 06 بهمن 1403 - 12:28
حمایت سازمان ملل از احیای مذاکرات مسکو و واشنگتن، توقف کمک‌های آمریکا به کی‌یف برای ۹۰ روز، افزایش تردیدها در توانایی ترامپ برای پایان دادن به بحران اوکراین و تایید مشکل بسیج نیروها برای ارتش اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده که این کشور با توقف موقت درگیری‌ها در اوکراین مخالف است، زیرا چنین اقدامی می‌تواند از سوی کشورهای غربی برای تقویت نفوذ نظامی خود در خاک اوکراین مورد استفاده قرار گیرد.

در بیانیه منتشره در وب‌سایت رسمی وزارت خارجه روسیه در این باره آمده است: «ما خواستار یک راه‌حل نهایی، عادلانه و پایدار هستیم که دلایل اصلی بحران کنونی پیرامون اوکراین را برطرف کند و در این راستا، آتش‌بس موقت و توقف درگیری‌های نظامی غیرقابل قبول خواهد بود.»

همچنین تأکید شده که توقف درگیری‌ها می‌تواند از سوی کشورهای غربی به منظور شرایطی مناسب برای تقویت توان نظامی کی‌یف و همچنین برای فراهم سازی اقدامات نظامی علیه روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

علاوه بر این، وزارت خارجه روسیه یادآور شد که برای حل بحران، توافقاتی قابل اعتماد و دارای ضمانت حقوقی لازم است که از تکرار تشدید تنش‌ها جلوگیری کند.

چند روز قبل سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز تاکید کرده بود که مناقشه اوکراین تنها می‌تواند بر اساس تضمین‌های حقوقی قابل‌اعتماد و الزام‌آوری حل‌وفصل شود که در آن مکانیزم جلوگیری از نقض توافقات تضمین شده باشد. به گفته وی، مسکو به حل‌ بحران اوکراین از طریق حذف دلایل اصلی آن متعهد است و درک این موضوع که بدون این اقدام، برقراری صلح ممکن نیست، حتی در میان کشورهای اروپایی و ایالات متحده نیز در حال گسترش است.

حمایت سازمان ملل از احتمال مذاکرات پوتین و ترامپ

سازمان ملل متحد از احتمال برگزاری مذاکراتی میان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا برای حل‌وفصل مناقشه اوکراین حمایت کرده است. فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، شب گذشته، جمعه، در نشست خبری با خبرنگاران با اعلام این مسئله، گفت: «ما از هرگونه مذاکرات بین رهبران ایالات متحده و روسیه حمایت می‌کنیم و امیدواریم که آن‌ها به تلاش‌های خود برای برقراری تماسها ادامه دهند.»

پیش از این، ترامپ اعلام کرده بود که تمایل دارد هرچه سریع‌تر با پوتین دیدار کند تا به درگیری اوکراین پایان داده و به هدر رفتن زندگی میلیون‌ها نفر خاتمه دهد.

همچنین روز جمعه ولادیمیر پوتین نیز ضمن اعلام آمادگی دوباره برای مذاکرات با دونالد ترامپ، روابط قبلی خود با وی را مبتنی بر اعتماد و واقع‌بینانه توصیف کرد. وی تأکید کرد که روسیه هیچ مسئولیتی در قطع ارتباطات از سوی دولت قبلی ایالات متحده ندارد و یادآور شد که مسکو هرگز از مذاکرات امتناع نکرده است.

ترامپ: درگیری اوکراین تا زمانی که اوپک قیمت نفت را کاهش ندهد، پایان نخواهد یافت

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده ابراز عقیده کرد که پایان دادن به درگیری اوکراین «به‌سادگی» امکان‌پذیر نخواهد بود تا زمانی که قیمت نفت در جهان همچنان بالا باقی بماند. 

ترامپ این اظهارات را روز جمعه در جریان سفر خود به ایالت کارولینای شمالی برای ارزیابی خسارت‌های ناشی از طوفان «هلن» بیان کرده و مدعی شد: «اگر اوپک قیمت نفت را کاهش دهد، این اقدام به‌طور خودکار تراژدی رخ‌داده در اوکراین را متوقف خواهد کرد.»

ترامپ پیش‌ از این نیز اعلام کرده بود که قصد دارد از اوپک و عربستان سعودی بخواهد تا قیمت نفت را کاهش دهند و از این طریق بر روسیه فشار وارد کند. او ادعا کرد که در صورت تحقق این درخواست، درگیری اوکراین خود به خود خاتمه خواهد یافت.

کرملین: هیچ ارتباطی بین قیمت نفت و درگیری اوکراین وجود ندارد

این در حالی است که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز جمعه تاکید کرد که قیمت نفت هیچ تأثیری بر درگیری اوکراین ندارد.

پسکوف در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، که گفته بود کاهش قیمت نفت می‌تواند به مسکو فشار وارد کند و روند درگیری نظامی را تغییر دهد، یادآور شد: «این درگیری به قیمت نفت هیچ ارتباطی ندارد. این درگیری به دلیل تهدیدات علیه امنیت ملی فدراسیون روسیه، تهدیدات علیه شهروندان روسی که در مناطق مشخصی در اوکراین زندگی می‌کنند و بی‌میلی و امتناع کامل آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از توجه به نگرانی‌های امنیتی روسیه به وجود آمده و به وضعیت بازار نفت وابسته نیست.»

استقبال لاوروف از تمایل ترامپ برای برقراری ارتباط مستقیم با روسیه

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد که مقامات مسکو تمایل رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای برقراری ارتباط مستقیم با کرملین را قابل تحسین می‌دانند.

لاوروف گفت: «ما سیگنال‌هایی را که از تیم ترامپ دریافت می‌کنیم، ثبت کرده‌ایم. همچنین، اظهارات متناقض و گاه جنجالی رئیس‌جمهور جدید را مشاهده می‌کنیم. <...> باید دید که این تلاش‌ها به کجا منتهی می‌شود، اما به خودی خود، همین تمایل به برقراری ارتباط مستقیم با مسکو قابل تحسین است.»

او تأکید کرد که اگر روابط روسیه و آمریکا به وضعیت عادی‌تری بازگردد، این دستاوردی بزرگ در عرصه بین المللی خواهد بود. وزیر خارجه روسیه همچنین افزود که مسکو قصد ندارد امید خاصی به ترامپ داشته یا دچار توهمی درباره وی شود. لاوروف در عین حال گفت: «در صورت در نظر گرفتن منافع روسیه از سوی ایالات متحده، گفت‌وگو بین دو کشور می‌تواند به تدریج احیا شده و از سر گرفته شود.»

سرگئی لاوروف پیش از این گفته بود که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، آسیب‌های جدی به روابط روسیه و آمریکا وارد کرده است.

چند روز قبل، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرده بود که با روی کار آمدن دولت ترامپ؛ فرصتی برای توافق با دولت جدید ایالات متحده بوجود آمده و تأکید کرد که باید در نحوه برقراری روابط با واشنگتن دقت شود تا فرصت‌ها به حداکثر و خطرات به حداقل برسد.

آمریکا تقریباً تمام کمک‌های خارجی را به مدت 90 روز متوقف کرد

نشریه "پولیتیکو" به نقل از منابع آگاه گزارش داد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه دستور مربوط به تعلیق تأمین مالی بیشتر برنامه‌های کمک‌های خارجی برای مدت 90 روز، از جمله کمک به اوکراین، را صادر کرده است.  در این دستور آمده است که این تعلیق شامل تقریباً تمامی برنامه‌ها، به جز کمک‌ها به اسرائیل و مصر، می‌شود.

طبق این سند، تصمیم‌گیری درباره ادامه، تغییر یا توقف برنامه‌ها پس از بازنگری‌هایی که توسط شخص وزیر امور خارجه انجام خواهد داد، اتخاذ می‌شود. به گزارش "پولیتیکو"، این تعلیق گسترده، کارمندان فعلی و سابق وزارت امور خارجه آمریکا را شوکه کرده است. یکی از مقامات به این نشریه گفت: «وزارت خارجه عملاً تمام برنامه‌های کمک خارجی را منفجر کرده است.»

این منابع تأکید کردند که این دستور شامل حمایت از متحدان اصلی ایالات متحده، از جمله اوکراین، اردن و تایوان، می‌شود. وزارت خارجه آمریکا به درخواست‌های "پولیتیکو" برای اظهار نظر در این خصوص پاسخی نداده است.

تلاش اتحادیه اروپا برای متقاعد کردن ترامپ به اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، مقامات اروپایی در تلاش هستند تا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، را برای اعزام نیروهای حافظ صلح آمریکایی به اوکراین در راستای ارائه تضمین‌های امنیتی به این کشور در شرق اروپا متقاعد کنند.

بر اساس این گزارش، با وجود مخالفت قبلی ترامپ با این نظریه، اتحادیه اروپا بر این باور است که رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است در نهایت به چنین اقدامی تن دهد. منابع آگاه یادآور شدند که دیدگاه ترامپ نسبت به کمک نظامی به کی‌یف تا حدودی نرم‌تر از قبل شده است. در عوض، ترامپ ممکن است از کشورهای اروپایی بخواهد که «بخش بیشتری» از تعهدات امنیتی اوکراین را بر عهده بگیرند.

با این حال، اگر کشورهای اروپایی مجبور شوند بدون کمک آمریکا نیروهای خود را به اوکراین اعزام کنند، این اقدام می‌تواند منجر به اختلافاتی در ناتو شود.

پیش‌ از این، خبرگزاری ایتالیایی ANSA گزارش داده بود که ترامپ قصد دارد تعداد نیروهای نظامی آمریکایی در قاره اروپا را تا 20 هزار نفر کاهش دهد.

تردید در آلمان نسبت به توانایی ترامپ برای پایان دادن به درگیری اوکراین

سارا واگن‌کنشت، رهبر حزب «اتحاد سارا واگن‌کنشت - برای عقل و عدالت» و نامزد مقام صدراعظمی آلمان، نسبت به توانایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین ابراز تردید کرد. او گفت: «دونالد ترامپ شخصی غیرقابل پیش‌بینی است. اگر او بتواند به درگیری اوکراین پایان دهد، این یک دستاورد واقعی خواهد بود، ولی من نسبت به این موضوع اطمینان چندانی ندارم.»

این سیاستمدار آلمانی افزود که تنها کاری که دولت دونالد ترامپ می‌تواند انجام دهد، «فشار آوردن بر کشورهای اروپایی» است تا آن‌ها «کورکورانه» از خواسته‌های واشنگتن پیروی نکنند. واگن‌کنشت تأکید کرد که این دیدگاه وی ضدآمریکایی نیست، بلکه صرفاً یک تحلیل واقع بینانه است.

وزیر خارجه ترکیه: درگیری اوکراین به نقطه عطف نزدیک می‌شود

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، روز جمعه اعلام کرد که درگیری نظامی در اوکراین به نقطه عطف خود نزدیک شده و آنکارا آماده حمایت از تلاش‌ها برای حل این بحران است.

وی تاکید کرد: «این درگیری به لحظه‌ای سرنوشت‌ساز خود نزدیک می‌شود و دیپلماسی تنها گزینه برای دستیابی به یک راه‌حل پایدار و عادلانه برای آن است. ما به نوبه خود آماده‌ایم تا از ابتکاراتی که با هدف احیای فرآیند مذاکرات برای پایان سریع‌تر درگیری انجام می‌شوند، حمایت کنیم.»

پیش‌بینی لهستان درباره احیای روابط میان روسیه و غرب

کشیشتوف بوساک، نایب‌رئیس پارلمان لهستان ابراز عقیده کرد که روابط میان روسیه و غرب ممکن است در آینده بازسازی شود. وی روز جمعه در مصاحبه‌ای در پاسخ به سؤالی درباره امکان «بازتنظیم» روابط گفت: «این اتفاق خواهد افتاد، صرف‌نظر از آنچه برخی در لهستان فکر می‌کنند.»

به گفته این سیاستمدار، روابط خوب بین کشورها به دلایل اقتصادی سودمند است و همکاری در حوزه تجاری ضروری است. بوساک تأکید کرد که اظهارات مربوط به قطع دائمی روابط میان غرب و روسیه درست نیستند و افزود که در واقع محافل سیاسی غربی در حال حاضر منتظر فرصتی برای بازسازی روابط با مسکو هستند.

 مجارستان به دلیل تحریم‌های ضدروسی اتحادیه اروپا 19 میلیارد یورو ضرر کرده است

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان اعتراف کرد که این کشور به دلیل تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، تقریباً 19 میلیارد یورو خسارت دیده است.

وی گفت: «سیستم تحریم‌ها به‌خودی خود ناکارآمد است و مجارستان به دلیل این تحریم‌ها حدود 19 میلیارد یورو از دست داده. اکنون نیز موضوع تمدید تحریم‌ها مطرح است، اما من ترمز دستی را کشیدم و به سایر رهبران اروپایی گفته‌ام که این روند نمی‌تواند ادامه یابد.»

اوربان تأکید کرد که تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه تنها در صورتی می‌توانند تمدید شوند که اوکراین ترانزیت گاز روسیه از طریق خاک خود را احیا کند، اقدامات تحریک‌آمیز علیه خط لوله «جریان ترکیه» را متوقف کند و تهدیدهای خود علیه ترانزیت نفت را کنار بگذارد.

وزیر دفاع فرانسه با ادعای «قصد روسیه برای حمله به اروپا» مخالفت کرد

سباستین لوکورنو، وزیر نیروهای مسلح فرانسه روز جمعه اعلام کرد که اظهارات کایا کالاس، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، درباره «برنامه‌های» روسیه برای حمله به اروپا، توسط هیچ داده‌های اطلاعاتی تأیید نمی‌شود.

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی LCI گفت: «هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد روسیه در کوتاه‌مدت برنامه‌هایی برای حمله به کشورهای اتحادیه اروپا داشته باشد.»

لوکورنو تأکید کرد که در چنین مسائلی دقت بسیار مهم است و باید در اظهار نظر در این مورد محتاط بود.

پیش‌ از این کایا کالاس در کنفرانس سالانه آژانس دفاعی اروپا ادعا کرده بود که برخی سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای اتحادیه اروپا از آماده‌سازی احتمالی روسیه برای حمله به اروپا در سه تا پنج سال آینده خبر داده‌اند.

وزیر دفاع فرانسه مشکل کی‌یف در بسیج نیروها را تأیید کرد

وزیر دفاع فرانسه در این مصاحبه همچنین تأیید کرد که اوکراین با مشکلاتی در زمینه بسیج نیروهای نظامی و تأمین تسلیحات برای واحدهای ارتش خود مواجه است.

سباستین لوکورنو گزارش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر اینکه دلیل فرار  گروهی از نظامیان اوکراینی در فرانسه، ضعف در آموزش این تیپ بوده، را رد کرده و یادآور شد که در این خصوص با رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین، گفت‌وگو کرده است.

وزیر دفاع فرانسه ادامه داد: «من از مقامات اوکراینی بابت توضیحاتشان تشکر می‌کنم. ما درک می‌کنیم که مشکل فقط در تأمین تسلیحات نیست، بلکه  ارتش اوکراین مشکلات جدی در زمینه بسیج و فراخوان به خدمت نظامی اجباری دارد.»

وی در عین حال تأکید کرد که با وجود این چالش‌ها، فرانسه به آموزش نیروهای اوکراینی و تأمین تسلیحات برای ارتش اوکراین ادامه خواهد داد.

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.