دوره آموزشی «سیاستی دیگر برای فضا؛ بازخوانی برخی نظریه‌های نو برای معماری امروز ایران

خبرآنلاین شنبه 06 بهمن 1403 - 15:45
چاره‌ای نداریم جز اینکه از نگرش‌های تک‌بُعدی فاصله بگیریم و به پاسخ‌های کلی و کلان اجتماعی-سیاسی بسنده نکنیم. در این کارگاه چند نظریه‌ی نوظهور مرور خواهد شد. از آن‌جایی که بیشتر این نظریات همچنان ترجمه نشده‌اند، کوشش می‌شود تا نسبت آن‌ها با وضعیت امروز ایران سنجیده و روایت‌هایی متناسب با اکنون ایران ارائه شود

گروه اندیشه: مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه دوره آموزشی «سیاستی دیگر برای فضا؛ بازخوانی برخی نظریه‌های نو برای معماری امروز ایران» را برگزار می‌کند. 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این نشست با تسهیل‌گری محمدفرید مصلح پژوهشگر مطالعات معماری ایران زمستان ۱۴۰۳ و بهار ۱۴۰۴ در روزهای چهارشنبه‌ها به صورت حضوری برگزار می شود. 
بر اساس اطلاعیه منتشر شده از سوی باشگاه اندیشه این دوره آموزشی از ۱۷ بهمن ، در ۷ جلسه و از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹ برگزار خواهد شد. هزینهٔ دوره: ۷۰۰.۰۰۰ تومان، با تخفیف دانشجویی: ۳۵۰.۰۰۰ تومان،  همراه با گواهی باشگاه اندیشه (در صورت تأیید مدرس) است.

این خبر تاکید می کند که جلسه هفتم به‌صورت بازدید میدانی برگزار خواهد شد. همچنین علاقمندان به حضور در دوره می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر  و ثبت‌نام از طریق لینک زیر پیام بدهند:
 bashgahandisheschools@

 دربارهٔ کارگاه سیاستی دیگر برای فضا؛
 محمدفرید مصلح، پژوهشگر مطالعات معماری ایران در باره کارگاه سیاستی دیگر برای فضا؛ نوشته است: «قرن‌هاست که بشر از شهر و معماری سخن می‌گوید و سیاست‌هایش را به آن امر می‌کند. اما چگونه می‌توان نسبت بین معماری و سیاست را به شکل‌های دیگری بازخوانی کرد و از دریچه‌هایی متفاوت به آن نگریست؟ چگونه می‌توان از نگاه‌های غالبِ سیاست‌زده و یا صرفا زمینه‌گرا فاصله گرفت و به ناگفته‌های فضا گوش سپرد؟ در روزگار ما که ایده‌های کلان فروپاشیده، شهرها غرق در اشیاء و تکنولوژی‌ها شده و بحران‌های چندجانبه‌ی اجتماعی و زیست‌محیطی پدیدار شده‌اند، ضروری است که بیش از گذشته به پیامد تصمیم‌های خود بیندیشیم. چاره‌ای نداریم جز اینکه از نگرش‌های تک‌بُعدی فاصله بگیریم و به پاسخ‌های کلی و کلان اجتماعی-سیاسی بسنده نکنیم. در این کارگاه چند نظریه‌ی نوظهور مرور خواهد شد. از آن‌جایی که بیشتر این نظریات همچنان ترجمه نشده‌اند، کوشش می‌شود تا نسبت آن‌ها با وضعیت امروز ایران سنجیده و روایت‌هایی متناسب با اکنون ایران ارائه شود.» 

طرح درس کارگاه :

جلسه اول:
نسبت بین معماری و سیاست چیست؟
سیاست فضا چیست و چگونه آن را مطالعه می‌کنیم؟
رویکردهای مرسوم (کلاسیک) چه کاستی‌هایی دارند و در نظریات نو کدام جنبه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند؟

جلسه دوم و سوم:
چگونه با جهان امروز همراه شویم؟
چگونه روایتی فضامندتر از سیاست در معماری ارائه دهیم؟
مروری بر مفاهیم و نظریات نوین: سیاست نسبت‌مند، نظریه‌ی کنشگر-شبکه، هستی‌شناسی شیءمحور، سیاست مادیت، دولت زیرساختی و...

جلسه چهارم و پنجم:
فضا در ایران چگونه سیاسی شد؟
مرور روایت‌های موجود در ایران و نقد آن‌ها
معماری و تاریخ معماری ایران چه ظرفیتی برای ارائه‌ی روایت سیاسی از ایران دارند؟
مسائل امروز ایران چیست و چگونه باید از آن‌ها روایت کرد؟
چگونه یک روایت فضامند برای ایران امروز خلق کنیم؟
تمرین کلاسی و بحث و گفت‌وگو درباره‌ی روایت‌های خودمانی

جلسه ششم:
مرور چند پژوهش متفاوت
مطالعه و انتخاب یک موردپژوهی در تهران و بحث کلاسی

جلسه هفتم:
بازدید میدانی

دوره آموزشی «سیاستی دیگر برای فضا؛ بازخوانی برخی نظریه‌های نو برای معماری امروز ایران

۲۱۶۲۱۶

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.