به گزارش همشهری آنلاین، از جمله این توصیههای سودمند شستن مرتب دستها، پوشاندن بینی و دهان با دستمال موقع عطسه و سرفه کردن دوری کردن از افراد احتمالا بیمار هستند. بالاخره استفاده از ماسک هم ضرری ندارد.
ویروسهای تنفسی عامل سرماخوردگی، ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)، کووید-۱۹ و آنفلوانزا در این زمان از سال به اوج خود میرسند. واکسنهایی هم برای پیشگیری از ویروسهای آنفلوانزا، کرونا و RSV وجود دارند، اما هیچ واکسنی برای محافظت در برابر سرماخوردگی وجود ندارد.
اما باورهای نادرست هم درباره ویروسهای تنفسی وجود دارند،به عنوان مثال این باور نادرست که سرماخوردگی به دلیل قرار گرفتن در هوای سرد یا خیس شدن در زمستان ایجاد میشود. یا این باورهای نادرست که یک بار ابتلا به کرونا مصونیت مادام العمر ایجاد میکند یا این باور نادرست که واکسن آنفلوانزا بیماری آنفلونزا را به شما منتقل میکند.
توصیه مهمتر این است که اگر بیمار شدید، برای تشخیص و در صورت لزوم، درمان بیماری خاص خود به پزشک مراجعه کنید. استراحت زیاد، گرم نگه داشتن، افزایش مصرف مایعات و استفاده از داروهای بدون نسخه برای احتقان وگرفتگی بینی، ناراحتی سینوس و درد میتواند کمک کننده باشد.
سرماخوردگی: سرماخوردگی ممکن است بوسیله هر یک از بیش از ۲۰۰ ویروس عامل این بیماری ایجاد شود و این ویروسها از طریق سرفه، عطسه یا سطوحی که بوسیله بیمارلمس میشوند، پخش می شوند. علائم عبارتند از گلودرد، عطسه، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی، سرفههای شدید، خستگی خفیف و درد. برای گلودرد، آب نمک گرم را غرغره کنید. استفاده از بخار گرم میتواند احتقان (گرفنگی بینی ناشی از پرخونی مخاط) را کاهش دهد و از وازلین میتوان برای درمان ترک خوردن اطراف بینی و لبها استفاده کرد.
کووید ۱۹: بیماری ناشی از کروناویروس جدید یا ویروس سارس-کوو-۲، بوسیله ذرات معلق در هوا پخش می شود. علائم معمولاً در عرض یک هفته پس از قرار گرفتن در معرض ظاهر می شوند و یک فرد آلوده بدون علائم ممکن است همچنان ویروس را منتشر کند. علائم از تب یا لرز تا احتقان، آبریزش بینی، مشکلات تنفسی، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، اسهال، درد و حالت تهوع یا استفراغ متغیر است. برای موارد خفیف، استراحت و داروهای کاهشدهنده تب بدون نسخه ممکن است کافی باشد. موارد شدید ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد.
آنفلوانزا: ویروس آنفلوانزا از نظر ژنتیکی سال به سال تغییر میکند و به عنوان یک سویه جدید ظاهر میشود. علائم معمولاً در عرض چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض یک فرد آلوده ظاهر میشود. علائم شامل سرفه، خستگی شدید، سردرد، تب بالا، گرفتگی یا آبریزش بینی، درد و درد شدید، عطسه، گلودرد و استفراغ و اسهال است. درمانها به شدت علائم بیمار و همچنین سلامت کلی و سن آنها بستگی دارد.
ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV): این ویروس یکی از شایعترین بیماریهای تنفسی دوران کودکی در جهان است، اما بزرگسالان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و به خصوص سالمندان در معرض خطر این عفونت هستند.
علائم معمولاً در عرض چهار تا شش روز پس از قرار گرفتن در معرض ظاهر میشوند. زمانی پخش میشود که فرد آلوده ذرات آلوده به ویروس را در هوا آزاد کند. علائم ممکن است شامل آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خسخس سینه، از دست دادن اشتها و تب باشد. نوزادان ممکن است علائم تنفسی شدید نیز داشته باشند. علائم شدید ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد.
ممکن است از تستهای آزمایشگاهی برای شناسایی ویروس استفاده شود. داروهای بدون نسخه ممکن است علائم را کاهش دهند، اما به کودکان و نوجوانان نباید آسپیرین داده شود.
منبع: HealthDay.com