به گزارش رکنا، علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درخصوص تاثیر افزایش قیمت دلار بر قیمت گوشت قرمز گوسفندی اظهار داشت: در بحث گوشت داخلی تغییری نداشتیم اما در بخش گوشت خارجی شاهد تغییر قیمت بودیم. به ویژه در دام برزیلی ما شاهد افزایش قیمت ۷۰ تا ۸۰ هزار تومانی هستیم. چرا که قیمت دام خارجی متناسب با قیمت دلار افزایش پیدا میکند.
وی افزود: در حال حاضر در کشتارگاهها، مغازهداران گوشت را به قیمت ۵۷۰ تا ۵۸۰ هزار تومان میخرند اما این به این معنا نیست که به همان قیمت به دست مصرف کننده میرسد. در واقع آنها با محاسبه ۱۰۰ درصد قیمت، ۱۰ درصد سود خودشان را هم لحاظ میکنند. برای نمونه اگرمشتری قصد خرید یک ران داشته باشد باید مبلغ ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تومان بپردازد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در پاسخ به این سوال که آیا قطعی برق آسیبی به روند تولید و بستهبندی گوشت گوسفندی داشته است، گفت: ممکن است تاثیرگذار باشد. البته در حال حاضر بازار کشش افزایش قیمت را ندارد. در واقع ما شاهد بازار مسکوت و بسته هستیم. چرا که مردم توان خرید آنچنانی ندارند. همچنین گوشت تنظیم بازاری بر ثبات و کنترل قیمت تاثیرگذار است.
علی اصغر ملکی در مورد اینکه آیا قرار است حجم عرضه گوشت تنظیم بازاری کاهش پیدا کند، گفت: در یک مقطعی به علت مختل شدن پروازها و فاصله زمانی برای آوردن گوشت، ارائه گوشت تنظیم بازاری کاهش یافت. اما امور پشتیبانی دام و وزارت جهاد ذخیره استراتژیک دارند و برای مواقع اضطرار آمادگی لازم را دارند.
وی راجع به تاثیر حذف ارز نیمایی روی تغییر قیمت گوشت، اظهار داشت: هنوز آنچنان تاثیر نگذاشته است. باید بیشتر جلو برویم و بعد تاثیرات را بهتر بررسی کنیم. ضمن اینکه وقتی این ماه به پایان برسد، دامهای شیریزاد و ولد خودشان را انجام میدهند و دامهای جدید به بازار وارد میشود. این مسئله هم تاثیر زیادی روی کنترل قیمت خواهد داشت.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در مورد آمار مصرف میزان گوشت در یک سال گذشته، به دیده بان ایران گفت: مصرف گوشت پایین آمده است. طبیعتاً به دلیل گرانی کمتر امکان خرید گوشت توسط مردم وجود دارد. در مورد میزان دقیق مصرف یا درصد آن شما باید از سازمان دامپزشکی پرسش کنید. چرا که آنها در کشتارگاهها نماینده دارند و درصد دقیقی از میزان میزان کشتار و مصرف دارند. اما احساس میکنیم در کشتارگاهها میزان ذبح دام کاهش یافته است. این موضوع میتواند نشانهای از تقاضا و مصرف کمتر گوشت در کشور باشد.
ملکی در پاسخ به این سوال که آیا راهکاری وجود دارد که دامدار و مصرفکننده همزمان در این مسئله متنفع شوند و آمار مصرف گوشت بالا برود، تصریح کرد: ابتدا باید یک توضیح عرض کنم. در ۶ ماهه سال گذشته وقتی میزان بارش باران افزایش یافت و دامداران توانستند به طور رایگان از طریق علوفه صحرا تغذیه دامشان را انجام بدهند. این موضوع باعث دامهای با وزن ایدهآلتر و بالاتری (۱۸ تا ۲۰ کیلو) به بازار عرضه شود. اما در سالهای دیگر که خشکسالی بود و دامدار امکان تغذیه دامش را نداشت از ترس دامش را با وزن کمتری حدود ۱۲ تا ۱۳ کیلوگرم را روانه بازار میکرد.
وی ادامه داد: به نظرم از طریق کمک به تامین مناسب نهادههای دامی به حفظ دام و ایدهآلتر شدن وزن دام ارائه شده به بازار شویم. این مسئله روی تنظیم بازار هم قطعاً تاثیر مثبت دارد. وقتی دامدار مطمئن باشد علوفه دامش تامین است، قطعاً در زمان و وزن مناسب دام به بازار ارائه میشود.
منبع: دیدبان ایران