محسن کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: متأسفانه طی چند سال گذشته تصمیم مناسب و کارآمدی برای مدیریت پسماند در این استان گرفته نشده است.
وی تصریح کرد: ۱۲ سال پیش کارخانه کمپوست و بازیافت «طبیعت پاک زاگرس» مجوز احداث دریافت کرد و ساخته شد، اما در مرحله بهرهبرداری به دلیل عدم تفکیک از مبدا پسماند و نداشتن کیفیت مناسب کمپوست، توجیه اقتصادی کافی نداشت و متوقف شد، این در حالی است که این کارخانه شرایط بهرهبرداری نیز نداشت.
سرپرست حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیان داشت: این موضوع در سنوات قبل باید توسط مدیران اجرایی پسماند، یعنی شهرداران، دهیاران، بخشداران و مجموعه استانداری مورد پیگیری قرار میگرفت که توجهی به آن نشد.
کریمی افزود: حفاظت محیط زیست سال گذشته به بحث تفکیک از مبدا و راهاندازی کارخانه بازیافت ورود کرد و تاکنون ۱۶۸ شهردار، دهیار و بخشدار به دادگاه معرفی و برای این افراد پرونده قضائی تشکیل شده است.
وی یادآور شد: موضوع مدیریت پسماند استان در کارگروه ملی در سازمان حفاظت محیط زیست کشور با حضور معاونین وزارتخانههای مربوطه برگزار شد و در این کارگروه دو مصوبه کارآمد تصویب و طی آن قرار شد طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری در اسرع وقت اجرا شود.
سرپرست حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: راهاندازی کارخانه کمپوست و بازیافت شهرکرد مورد دیگری بود که در این کارگروه مورد تصویب قرار گرفت و باید در محل همان کارخانه قبلی اجرا شود.
کریمی اضافه کرد: شهردار شهرکرد پیگیری بسیاری در این زمینه داشتند و بر اساس اطلاعات آخرین کارگروه پسماند، کار واگذاری زمین و تأسیسات به سرمایهگذار صورت گرفته و ظرف یک ماه آینده کار ساخت و ساز آغاز خواهد شد.