به گزارش مشرق، مراسم تحلیف ریاست جمهور ترامپ با حضور افراد و شخصیتهای مختلف برگزار شد. در این دیدار حضور سرمایهداران و کارآفرینان آمریکایی در کنار هم بیشتر از سایرین به چشم آمد. خصوصا اینکه «ایلان ماسک» ثروتمندترین مرد جهان ضمن همراه شدن با ترامپ توانست در پیروزی وی در انتخابات آمریکا تاثیرگذار ظاهر شود و هم دارایی خود را در این حوزه افزایش دهد.
در این میان حرف و حدیثهای مختلفی از حضور افراد ایرانی در این مراسم در شبکههای اجتماعی به وجود آمد اما تنها شخصیت ایرانی که در این مراسم شرکت کرد یک کارآفرین به نام «دارا خسروشاهی» مدیرعامل شرکت اوبر (تاکسی آنلاین) در آمریکا بود که یک میلیون دلار از هزینههای این مراسم را متقبل شده بود.
به طور کل در این مراسم علاوه بر شخصیتهای مهم سیاسی معطوف به سیاست آمریکا، افراد ثروتمند و سرمایهدار دعوت شده بودند که در کنار آنان سلبریتیها و افراد سرشناس در فضای مجازی از جمله بلاگرها و ... نیز به عنوان زینت المجالس این مراسم حضور یافته بودند.
حضور این افراد به دلایل مختلفی از جمله تامین مالی هزینه مراسم و یا پرداخت هزینه شام با ترامپ و ... انجام میپذیرد یا این افراد در راستای اهداف سیاسی آمریکا قرار دارند.
اما قبل از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» حسابهای کاربری سلطنتطلب در شبکهها اجتماعی از حضور «رضا پهلوی» در این مراسم سخن گفته و تبلیغ میکردند. حتی تصاویری از دعوتنامه وی برای حضور در این مراسم را منتشر شد.
در مرحله بعد برای باورپذیری بیشتر این موضوع سعی کردند عنوان کنند رضا پهلوی به یک مراسم حاشیهای و اولیه دعوت شده است. ایندیپندنت فارسی که نزدیک به سلطنتطلبان است، نوشت: «جی پیتر پالم، فرستاده پیشین دولت دونالد ترامپ به آفریقا، روز شنبه ۲۹ دی ماه تصاویری از مهمانی پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ را با حضور شاهزاده رضا پهلوی و نایجل فارژ، رهبر راستگرای بریتانیا منتشر کرد.»
موضوعی که خیلی زود رنگ باخت زیرا نه از رضا پهلوی در این مراسم خبری بود و نه از هیچ یک از عناصر ضدانقلاب. سلطنتطلبان برای پوشش این موضوع سعی کردند با انتشار خبر نامه «رضا پهلوی» به ترامپ فضای خبری را در این حوزه مدیریت کنند.
منتها در فضای مجازی این موضوع با طنز و کنایه مطرح شد و حتی تصویری ساختگی منتشر شد که رضا پهلوی از تلویزیون با خوردن پاپ کورن مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا را تماشا میکند.
سابقه درخواست سلطنتطلبان برای برگزاری دیدار رضا پهلوی و ترامپ به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باز میگردد. زمانی که قرار بود یکی از ایرانیان هزینه شام با ترامپ را پرداخت کند اما جالب اینجاست که مسئولان ستاد ترامپ با این شرط که رضا پهلوی نباید در مراسم حضور یابد از قید این پول گذشتند.
به نظر میرسد رویکرد ترامپ درقبال ایران بیشتر بر مدار تحریم و فشار برای تغییر سیاستها میگردد.
بسیاری از اعضای ضدانقلاب با حضور ترامپ در کاخ سفید در شبکههای اجتماعی یک فضای تندی را علیه کشورمان رقم زدند و حتی به ترامپ پیشنهاد کردند ایران را بمباران کند؛ اما فضای تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا نشان داد که برنامههای ترامپ با فضاسازی ضدانقلاب متفاومت است.
«برایان هوک» نماینده، ویژه سابق آمریکا در امور ایران در دولت اول دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۷ نوامبر (۱۷ آبان) گفت که رئیس جمهوری منتخب آمریکا «علاقهای به تغییر رژیم در تهران ندارد» اما میخواهد جمهوری اسلامی را منزوی و تضعیف کند.
همچنین «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا دولت بایدن نیز اذعان کرد تحرکات مکرر این رژیم برای براندازی در ایران شکست خورده است. او همچنین اعتراف کرد که جمهوری اسلامی بدنه حمایتی قدرتمندی در میان مردم دارد و هنوز برآورد درستی از افکارعمومی داخل ایران ندارد.
بلینکن بیان میکند: «من فکر میکنم اگر به ۲۰ سال گذشته نگاه کنیم، آزمایشهای ما در تغییر رژیم موفقیت چشمگیری نداشته است.(خنده.) بنابراین من فکر میکنم که ما باید اینطور باشیم- در تمرکز به این روش روی یک مشکل، درجه مناسبی از فروتنی داشته باشیم. اما باید تمرکزمان را بر هر کاری قرار دهیم که منجر به تغییر سیاست در ایران شود، تا این کشور را از انجام کارهایی که منافع و ارزشهای ما را تهدید میکند، بازداریم.»