آمریکا در تلاش برای اخراج مهاجران مکزیکی با استفاده از هواپیمای نظامی، با واکنش منفی دولت مکزیک روبهرو شد. مکزیک به این درخواست واشنگتن اجازه فرود نداد.
براساس گزارش ایسنا و به نقل از شبکه انبیسی نیوز، دولت مکزیک مخالفت خود را با درخواست دونالد ترامپ برای فرود هواپیمای نظامی حامل مهاجران اخراج شده آمریکایی ابراز کرد. این موضوع توسط مقامات آمریکایی و مکزیکی در گفتگو با خبرگزاری رویترز تأیید شد.
ارتش آمریکا توانست دو پرواز مشابه هر یک با حدود ۸۰ مهاجر به گواتمالا انجام دهد، اما به دلیل عدم موافقت مکزیک، امکان فرود هواپیمای سی-۱۷ در مکزیک فراهم نشد.
در بیانیهای، وزارت امور خارجه مکزیک اعلام کرد که روابط خوبی با آمریکا دارد و همکاری در زمینه مهاجرت ادامه دارد. این وزارتخانه بیان کرد که همواره پذیرای مکزیکیهایی است که به خاک خود بازمیگردند.
براساس گزارشی از رویترز، طرح "ماندن در مکزیک" که توسط دولت ترامپ راهاندازی شد، مهاجران غیرمکزیکی را مجبور میکرد تا تا زمان حل پروندهشان در ایالات متحده، در مکزیک بمانند. کلودیا شینبام، رئیس جمهور مکزیک، اعلام کرد که این اقدام بدون موافقت مکزیک اجرا نمیشود.
ارتباطات بین آمریکا و مکزیک به دلیل اعلام وضعیت اضطراری ملی توسط ترامپ دچار توجه بسیاری شدهاند. ترامپ هزار و پانصد نیروی جدید به مرز مکزیک فرستاده و تهدید به افزایش تعرفه بر کالاهای مکزیکی کرده است.
شینبام تلاش کرده است که از تشدید تنشها دوری کند و آمادگی خود را برای استقبال از مهاجران مکزیکی اعلام کرده است، اما بیان کرده که مخالف اخراج دستهجمعی است و مهاجران مکزیکی را برای اقتصاد آمریکا ضروری میداند.
استفاده از هواپیماهای نظامی برای اخراج مهاجران بخشی از پاسخ پنتاگون به وضعیت اضطراری ملی اعلام شده توسط ترامپ است. این اولین بار در سالهای اخیر است که از هواپیماهای نظامی آمریکایی برای انتقال مهاجران به خارج از کشور استفاده میشود.