سالمندان غذاهای کم‌کالری را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از مصرف چربی‌های مضر پرهیز کنند

خبرگزاری مهر دوشنبه 08 بهمن 1403 - 07:50
همدان _ یک متخصص تغذیه با اشاره به ضرورت توجه به تغذیه سالمندان گفت: سالمندان غذاهای کم‌کالری را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از مصرف چربی‌های مضر پرهیز کنند.

محمدرضا وفا در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اهمیت تغذیه در دوران سالمندی و تغییرات فیزیولوژیکی که با افزایش سن رخ می‌دهد، اظهار کرد: با افزایش سن، نیاز به انرژی کاهش می‌یابد و این تغییرات می‌تواند بر سلامت و عملکرد ارگان‌های بدن تأثیر بگذارد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه این کاهش نیاز به انرژی بدان معناست که سالمندان باید از دریافت کالری بیش از حد پرهیز کنند، گفت: پرهیز از دریافت بیش از حد کالری کمک خواهد کرد تا از مشکلات متابولیک و کاهش عملکرد سیستم ایمنی جلوگیری شود.

وی با عنوان اینکه تغییرات فیزیولوژیکی در دستگاه گوارش و سیستم دندانی نیز به کاهش جذب مواد مغذی منجر می‌شود، تصریح کرد: کاهش ترشح اسید معده، می‌تواند جذب عناصر مانند آهن و کلسیم را تحت تأثیر قرار دهد؛ همچنین، مشکلاتی مانند یبوست در این سن می‌تواند به بیماری‌های جدی‌تری منجر شود.

وفا خاطرنشان کرد: برای بهبود تغذیه سالمندان، پیشنهاد می‌شود که آن‌ها غذاهای با تراکم کالری پایین‌تر انتخاب کنند و از چربی‌های مضر پرهیز کنند.

مصرف غذاهای تازه و طبیعی و پرهیز از غذاهای فرآوری شده در سالمندی

این متخصص تغذیه با بیان اینکه سالمندان باید وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند و مقدار هر وعده را کاهش دهند تا جذب مواد مغذی بهبود یابد، تاکید کرد: مصرف غذاهای تازه و طبیعی و پرهیز از غذاهای فرآوری شده نیز از نکات کلیدی است.

وفا با بیان اینکه مشکلاتی مانند بی‌اشتهایی، اضطراب و افسردگی در سالمندان می‌تواند بر تغذیه آنها تأثیر بگذارد و آنها را در معرض خطر سو تغذیه قرار دهد، گفت: این مسائل نیاز به توجه و برنامه‌ریزی دقیق در انتخاب و مصرف غذا دارند.

وی در ادامه با اشاره به نکات مهم در مورد تغذیه سالمندان، ابراز کرد: یکی از مسائل شایع در این گروه سنی، کمبود آهن و کم‌خونی ناشی از آن است که عمدتاً به کاهش ترشح اسید معده مربوط می‌شود. بنابراین، سالمندان باید به وضعیت آهن بدن خود توجه ویژه‌ای داشته باشند و در صورت نیاز، این مسئله را کنترل کنند.

به اذعان وی موضوع دیگر، از دست دادن بافت استخوانی و برداشت املاح از استخوان‌ها به دلیل افزایش سن است که برای پیشگیری از این مشکل، دریافت ویتامین D بسیار مهم است.

مصرف مکمل ویتامین D تحت نظر پزشک برای سالمندان ضروری است

این متخصص تغذیه ادامه داد: با توجه به اینکه منابع غذایی ویتامین D کافی نیستند و نور آفتاب در شهرهای بزرگ به‌خوبی سنتز نمی‌شود، مصرف مکمل ویتامین D تحت نظر پزشک برای سالمندان ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی در سالمندی، اهمیت وجود آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در رژیم غذایی سالمندان ضروری است.

سبزیجات، میوه‌ها و سیفی‌جات تازه بهترین منابع این آنتی‌اکسیدان‌ها هستند

وفا ادامه داد: سبزیجات، میوه‌ها و سیفی‌جات تازه بهترین منابع این آنتی‌اکسیدان‌ها هستند؛ با این حال، باید به شرایط گوارشی و بیماری‌های موجود در سالمندان نیز توجه شود تا راهکارهای مناسب برای گنجاندن این مواد در رژیم غذایی ارائه شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.