پدر مرد فرهنگی بود؛ به ضرورت پا در وادی اقتصاد گذاشت

همشهری آنلاین دوشنبه 08 بهمن 1403 - 11:54
«علاقه پدرم بیشتر به فعالیت در حوزه فرهنگ و علم و دانش بود. همیشه به ما توصیه می کرد که در زندگی در همین مسیر حرکت کنیم، چرا که پدرم اصولا روحیاتش فرهنگی بود، اما به ضرورت شرایط سخت دوران کودکی و خانوادگی مجبور شد پا در وادی اقتصاد و فعالیت هایی از این دست بگذارد.»

همشهری آنلاین-بهاره خسروی : محسن میرمحمد صادقی، آخرین فرزند حاج آقا علاء، با این عبارات پدرش را توصیف می کند و در ادامه از توجه پدرش به کسب رزق و روزی حلال و تاکید آن به فرزندانش می گوید: « ریشه دیدگاه پدرم همیشه حول مسائل فرهنگی و توجه به معنویت و انسانیت بود. همیشه در کارها و برنامه هایش سعی داشت تا مردمداری و توجه به قشر ضعیف به ویژه کارگران از دستور کارش خارج نشود. از انجام کار صرفا برای پول همیشه گریزان بود و معتقد بود که باید به فلسفه و اصل زندگی پرداخت. در فعالیت های اقتصادی هم دیدگاه یک‌شبه ره صدساله رفتن را نقد می کرد و معتقد بود که برای رسیدن به هر هدفی باید صبر و حوصله داشت و به همین دلیل از فعالیت هایی که از جنس دلالی بود و یا صرفا در آمدزایی به حساب می‌آمد دوری می کرد.»

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

پارتی‌بازی و رانت ممنوع!

به گفته آقا محسن، حاج آقا علاء همیشه مقوله کار و خانواده را از هم جدا و سعی می کرد برای کار وقت بگذارد و برای خانواده چیزی کم نگذارد: « پدر سال های زیادی در اتاق بازرگانی سمت مهمی داشتند و نایب‌رئیس و از وزنه های اصلی این اتاق بودند، اما هیچ کدام از ما برادرها جز یک روز مراسم افطاری که پدر در این اتاق برگزار می کرد به اتاق بازرگانی نمی رفتیم، حتی برادر بزرگ ترم که سال ها رئیس دانشکده علوم قضایی بود. در اتاق بازرگانی مسئولیت مرکز آموزش را داشت. هیچ کدام در کارهای پدر و روابطش دخالت نمی کردیم. در واقع هیچوقت از رانت و نفوذ پدر برای منافع شخصی استفاده نکردیم، چون تربیت اقتصادی پدرم به نحوی بود که همگی روی پای خودمان بایستیم . اینطور نبود که از موقعیت و نفوذ پدر استفاده کنیم و خودش هم اهل رانت و پارتی‌بازی نبود.»

پیگیر امور مردم در هر شرایط

یکی از مهم ترین ویژگی های حاج آقا علاء توجه به وقت و تنظیم آن به ویژه در بحث کمک های مردمی و گره‌گشایی از کار خلق خدا بود. محسن میر محمد صادقی از این خصوصیت ویژه اخلاقی پدرش یاد می کند و می گوید: «پدر توجه زیادی به جزئیات رفتار با مردم داشت . در هر شرایطی حتی وقتی بیمار هم می شد، پیگیر انجام امور مردمی در اسرع وقت بود و معتقد بود کاری را که امروز می‌شود انجام داد، نباید به تعویق انداخت.»به گفته کوچک ترین فرزند، حاج آقا علاء با همه تعهدی که به مسائل مذهبی داشتند، هیچوقت عقیده شان را به دیگران تحمیل نمی کرد و اهل نصیحت‌گویی و دخالت در امور اعتقادی دیگران نبود و احترام به همه عقاید و توجه به اصل مردمداری مهم ترین رکن اخلاقی حاج آقا چه در روابط خانوادگی، کاری و اجتماعی بود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.