به گزارش خبرنگار مهر، فخر السادات فاطمی مشاور امور بینالملل معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور در خصوص کارگروه زنان و تغییرات اقلیم این معاونت گفت: تغییرات اقلیم بر زندگی ما تأثیر گذاشته است برای همه ملموس است و زنان و کودکان بیشترین تأثیر را گرفتهاند. تأثیر مداخله بی رویه انسان توسعه صنعتی و عدم توجه به پایدار سازی طبیعت موجب این پدیده شده است.
وی افزود: مهمترین تأثیر آن این است که اکوسیستم طبیعی که مطابق با آن زندگی میکند و یک دانش طبیعی را برای ما ایجاد کرده است تغییر کرد.
فاطمی در ادامه گفت: تأثیری که تغییرات اقلیمی بر کار و ایجاد مهاجرت دارد، زنان را دچار فقر و از دست دادن فرصتهای شغلی و انواع مشکلات بر اثر فقر میکند و زیست سالم و پویای آنها را با چالشهای بیشتری مواجه میکند.
وی در ادامه گفت: اولین دسته این چالشها نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی است. در جوامع مختلف با وجود تفاوتهای مختلف، معمولاً جامعه زنان دسترسی کمتری به منابع دارند از این رو باید بسترهای متفاوتی برای آموزش و توانمندسازی زنان ایجاد شود. این در شرایط عادی است.
فاطمی همچنین گفت: وقتی که خشکسالی اتفاق میافتد بر کل انسانها اثر میگذارد. ولی زنان بیشتر به دلیل نقشهای مراقبتی خود و تأمین غذا و اولویت فراهم کردن نیازهای اولیه خانواده دچار چالشهای متعددی میشوند.
وی با اشاره به اینکه فرایندهای مشارکت زنان در تصمیمگیری در همه جوامع تکمیل نشده است گفت: از طرفی مسئولیتهای چندگانه در بعد خانواده، آموزش و امور اجتماعی موجب کاهش مشارکت آنها در تصمیمگیری و سیاستگذاری در انواع بحرانهای زیست محیطی مثل زلزله و سیل شده و زنان را آسیب پذیر تر میکند و حتی خشونت علیه زنان را افزایش میدهد.
فاطمی بیان کرد: این مجموعه چالشهایی که زنان در حوزه محیط زیست با آن مواجهند موجب شد معاونت زنان با همکاری سازمان محیط زیست یک کارگروه ویژه در این خصوص ایجاد کند. با توانمندسازی و ارتقا مشارکت زنان به سمت اهدافی مانند افزایش تابآوری اجتماعی، کاهش آسیبهای زیست محیطی و پایدارسازی محیط زیست و جامعه حرکت کنیم.
وی افزود: بنا داریم در این کارگروه با ایجاد بسترها و ظرفیتهای توانمندسازی زنان بتوانیم در فرایندهای زیست محیطی اثر گذار باشیم.
فاطمی در ادامه اهداف این کارگروه را برشمرد و اظهار کرد: ایجاد زیرساختهای نهادی و رفع موانع فرهنگی و اجتماعی برای افزایش مشارکت یکی از اهداف این کارگروه است. توانمندسازی زنان در پستهای مدیریتی و رهبری برای تأثیر گذاری در سیاستگذاری، آگاه سازی نسل جوان، توسعه مشارکت و همکاری به منظور مدیریت بحران، توسعه اقتصادی با تقویت مهارتهای زنان در اقتصاد و کشاورزی و حمایت از آنان در بحرانهای ناشی از تغییرات اقلیمی از دیگر اهداف ما است.