درمان اعتیاد زنان نیازمند «رایگان» شد

تابناک دوشنبه 08 بهمن 1403 - 12:46
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور به دنبال مصوبه اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ ریاست جمهوری و انتقال مراکز سرپایی بهزیستی به وزارت بهداشت، از اقدام سازمان برای تقویت و درجه‌بندی مرکز TC (اجتماع درمان مدار) و مراکز اقامتی میان مدت خبر داد.

درمان اعتیاد زنان نیازمند «رایگان» شد

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، با اشاره به اینکه ذیل آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۹۱-۹۲، هشت نوع مرکز شامل مراکز سرپایی، مراکز بستری، مراکز اقامتی-میان‌مدت، مراکز خودیاری گروه‌های همتا با درمان دارویی، مراکز TC، مراکز واحد‌های درمان وابسته به مواد و مراکز کاهش آسیب تعریف شده است، اظهار کرد: مراکز سرپایی سازمان بهزیستی براساس مصوبه اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ ریاست جمهوری به وزارت بهداشت منتقل شد، اما سایر مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی در حال فعالیت هستند.

وی افزود: با انتقال مراکز سرپایی به وزارت بهداشت، مرکز TC (اجتماع درمان مدار) و مراکز اقامتی میان مدت تقویت شد؛ در این راستا از دوره ریاست جدید سازمان بهزیستی، تمامی مراکز، رتبه‌بندی و درجه‌بندی شده‌اند که براساس درجه‌بندی تعریف شده، مراکز درجه یک دارای تمام شاخص‌های کیفی و کمی هستند. مراکز درجه دو، براساس شاخص‌ها، باید اصلاح شوند و مراکز درجه سه، هیچ‌یک از شاخص‌های تعریف شده را ندارند و باید در اسرع وقت تعطیل شوند.

بنابر اظهارات معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، ۳۰ درصد از مراکز دارای درجه ۳ هستند.

اقطار با اشاره به دیگر اقدامات جدید سازمان بهزیستی در حوزه درمان اعتیادِ اختیاری، توضیح داد: باتوجه به انتقال مراکز سرپایی به وزارت بهداشت، توان سازمان در افزایش سقف یارانه درمان اعتیاد نیز تقویت شده و به این ترتیب درمان اعتیاد زنانِ نیازمند، به صورت ۱۰۰ درصدی رایگان شده است.

وی با اشاره به مبلغ هزینه درمان اعتیاد، گفت: در مراکز TC هزینه ماهیانه درمان هر نفر معادل ۴ میلیون تومان است که با پرداخت یارانه به زنان دارای اعتیادِ نیازمند، این خدمت برای آنها رایگان است. میزان یارانه کمپ‌های ترک اعتیاد به ازای هر نفر در ماه نیز، معادل سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که البته این رقم با هزینه حقیقی بسیار فاصله دارد.

وی در ادامه نیز به ارائه آماری از میزان عملکرد مراکز مذکور پرداخت و افزود: در ۶ ماه اول سال جاری ۵۹ مرکز DIC فعالیت داشته‌اند که پنج مورد آن ویژه زنان بوده است که در مجموع این مراکز به ۹۹۵۴ نفر ارائه خدمت کرده است. همچنین طی ۶ ماه اول سال جاری ۱۶۰ هزار نفر از کمپ‌ها، خدمت دریافت کرده‌اند که ۷۹۲۱ نفر از آنها زن و مابقی مرد بوده‌اند. علاوه بر این نیز ۲۸۴۸ نفر از شلتر‌ها خدمات دریافت کرده‌اند.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.