به گزارش بهداشت نیوز، آشالازی بیماری بسیار نادری است که اغلب در سنین 25 تا 60 سالگی اتقاق می افتد و یک نفر در هر 000/100 نفر به آن مبتلا می شود. هیچ نژاد یا گروه قومی خاصی بیش از دیگران تحت تأثیر قرار نمی گیرد و مردان و زنان به یک اندازه تحت تأثیر قرار می گیرند.
افراد مبتلا به آشالازی در معرض افزایش خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند، به ویژه اگر این بیماری برای مدت طولانی وجود داشته باشد. بنابراین ارائه مراقبت های بهداشتی منظم، برای تشخیص زودهنگام سرطان توصیه می شود.
علائم این بیماری شامل سختی در بلع غذا، درد در ناحیه قفسه سینه، کاهش وزن، برگرداندن غذای هضم نشده و گاه سکسکه های زیاد است. همچنین در این افراد برونشیت و آبسه ریه ممکن است اتفاق بیفتد.
در مراحل اولیه، تغذیه می تواند نقش موثری را در درمان این بیماری ایفا کند، اما با پیشرفت این بیماری، عمل های جراحی نسبت به تغذیه نتیجه بهتری را نشان داده است.
توصیه های غذایی در مبتلایان به آشالازی
1-پرهیز از مصرف مواد غذایی حجیم مثل فیبرها
2- پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی
3- پرهیز از مصرف نوشیدنی های کافئینی
4-داشتن یک رژیم غذایی کم چرب
5-مصرف غذا در وعده های غذایی متعدد با حجم کوچک
در موارد حاد، طی یک عمل جراحی بخشی از مری برداشته می شود و اغلب این افراد 6 ماه بعد از جراحی می توانند به رژیم غذایی گذشته خود برگردند، اما در هفته های اول بعد از جراحی باید از مصرف مواد غذایی خشک مثل دانه ها، آجیل، نان خشک، سبزی خام و غذاهای سرخ شده و چرب خودداری کنند و از مواد غذایی شیرین و قندها استفاده نکنند.