به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، جواد فرحانی تهیهکننده سریال قهوه پدری که این روزها به صورت آنلاین از پلتفرم فیلمنت در حال پخش است، درباره ساخت این سریال گفت: دوستی من و مهران مدیری به سالها قبل برمیگردد، پیش از «قهوه پدری» هم با هم کار کردهایم. چندی پیش آقای مدیری طرحی داشت که بر اساس فیلمی از وودی آلن نوشته شده بود و این طرح را با من مطرح کرد و واقعاً به نظرم طراح جذابی آمد و آن را با پلتفرم فیلمنت در میان گذاشتم و پلتفرم هم از همکاری با مهران مدیری استقبال کرد. در نتیجه طرح را برای نگارش فیلمنامه در اختیار امیر برادران قرار دادیم که او هم شروع به نگارش فیلمنامه کرد.
فرحانی خاطرنشان کرد: البته ایده اولیه و طرح بر اساس فیلمی از وودی آلن بوده که الآن در نسخه نهایی شباهت چندانی به آن فیلم ندارد و اگر در موضوع هم اشتراکی وجود داشته باشد به نظر من قصههایی درباره نقشه دزدی توسط افرادی غیرحرفهای، خرابکاری و… در سینما و تلویزیون بارها مورد استفاده فیلمسازان مختلف قرار گرفته است و در کل شباهت چندانی بین «قهوه پدری» و اثر وودی آلن نمیتوان پیدا کرد.
وی افزود: مهران مدیری از طنزپردازان مهم سینما و تلویزیون است. مطمئناً وقتی فرصت همکاری با او فراهم میشود نمیتوان ویژگیها منحصر به فرد او را نادیده گرفت و گفت که در پذیرش همکاری در این پروژه نام مهران مدیری تأثیرگذار نبوده است. من هم وقتی فرصت همکاری تازهای با مهران مدیری برایم فراهم شد از آن استقبال کردم. در عرصه سریالسازی ما امروز کارگردانهای طنز چندانی نداریم و همانطور که میبینید اکثر آثار به سمت فضاهای ترسناک، جنایی، اجتماعی و… رفته و فقط در سینماست که فضای طنز و کمدی بیشتر به چشم میخورد. البته مهران مدیری همیشه فردی اجتماعی بوده که دغدغههای جامعه را هم مدنظر داشته و نگاه اجتماعی خود را هم در آثارش به وضوح میتوان دید به همین دلیل بین این اثر و دو سریال دیگر او «هیولا» و «دراکولا» هم میتوان شباهتهایی مشاهده کرد و اینکه برخی در نقدهایشان به این شباهت اشاره میکنند باید بگویم مهران مدیری به مسائل اجتماعی و اقتصادی مثل فساد و فقر و… نگاهی دارد که طبیعتاً این نگاه در آثارش دیده میشود.
این تهیهکننده درباره احتمال ساخت فصل دوم «قهوه پدری» گفت: قصه این سریال در یک فصل به پایان میرسد و هنوز به ساخت فصل دوم فکر نکردهایم و به طور کل باید بگویم که عطش ساخت چند فصل را نداریم و نمیخواهیم قصه را بیهوده ادامه دهیم؛ مگر اینکه این پتانسیل در قصه وجود داشته باشد. در نمونههای دیگر مثل «افعی تهران» هم ما وقتی قصه به پایان رسید با وجود استقبالی که صورت گرفته بود سریال را در فصلهای بعد ادامه ندادیم.
فرحانی درباره تغییر نام ابتدایی سریال اظهار کرد: مشکلاتی خاصی در این مورد نبود، دوستان در ساترا نگرانیهایی داشتند که این نگرانیها هم به حق بود و ما هم پذیرفتیم و عنوان سریال را تغییر دادیم. به هر حال ما در یک چارچوب با قواعد و قوانین مشخص کار میکنیم. خوشبختانه حذفیات چندانی شامل این سریال نشد و ساترا با ما تعامل خوبی داشت و اگر مشکلی هم وجود داشت با گفتگو این مشکلات را حل کردیم. به طور کل باید بگویم که امروز در شبکه نمایش خانگی از سوی ساترا شرایط خوبی فراهم است و ساترا با تولیدکنندگان سعی بر تعامل و گفتگو دارد و تصمیمات یکطرفه و دستوری نیست و معمولاً در گفتگوی هر دو طرف تولیدکننده و نظارتکننده درباره اصلاحات تصمیمگیری میشود.
این تهیهکننده در پاسخ به پرسشی درباره نقدهایی که درباره «قهوه پدری» وجود دارد و برخی آن را یک شکست در کارنامه مهران مدیری میدانند، گفت: چند وقت پیش چنین پرسشی هم از آقای سرتیپی شد و ایشان گفتند کسانیکه چنین اظهارنظرهایی دارند مگر به میزان بازدید دسترسی دارند؟ خوشبختانه امروز سریال «قهوه پدری» جزو پربینندهترین سریالهای نمایش خانگی است و میزان مخاطبان این سریال را در بازخوردهایی که در جامعه صورت گرفته هم میتوان دید. مهران مدیری پیش تولید اثر بعدیاش را هم آغاز کرده و اگر یک فیلمساز اثر قبلیاش شکستخورده باشد نمیتواند با این سرعت به سراغ اثر بعدی برود و مطمئناً سرمایهگذارها و تهیهکنندهها با او به راحتی همکاری نمیکنند. برخی افراد نظرات خود را به عموم جامعه تعمیم میدهند و چون خودشان از سریال خوششان نیامده آن را شکستخورده میدانند در حالیکه «قهوه پدری» جزو موفقترین سریالهای نمایش خانگی است. به نظر من کسانیکه «قهوه پدری» را با «دراکولا» و «هیولا» مقایسه میکنند و این اثر را شکستخورده میدانند قیاسشان اشتباه است و از میزان استقبال صورت گرفته از این سریال بیخبر هستند.
تهیهکننده سریال «دل» در پاسخ به این انتقاد که در شخصیتپردازیهای «قهوه پدری» تیپسازی اغراقآمیز صورت گرفته، اظهار کرد: ما با یک سریال کمدی مواجه هستیم و آثار مهران مدیری همیشه به سمت تیپسازی رفتهاند و نمونه پر رنگ آن را میتوان سریال «شبهای برره» دانست. «قهوه پدری» هم یک سریال رئال نیست، اتفاقاً سریالی با حال و هوایی فانتزی است و طبیعی است که در این فضا کاراکترها خاص باشند و اصطلاحاً هر کدام تیک خاص خود را داشته باشد. من واقعاً این نقد را به سریال «قهوه پدری» وارد نمیدانم.
وی افزود: هر کس این حق را دارد که یک سریال را دوست داشته باشد یا خیر اما برخی نقدها واقعاً منصفانه نیست و من فکر میکنم بسیاری از این منتقدان سعی دارند با اظهارنظرهای غیر تخصصی و البته یکجانبه از کنار نام مهران مدیری خودشان دیده شوند. چرا مفاهیمی چون خانواده را در این سریال در نظر نمیگیرند. در اکثر سریالهای ما، معمولاً با خانوادههایی روبرو هستیم که اعضای خانواده یا با هم مشکل دارند یا پدر و مادر از هم جدا شدهاند ولی در سریال مهران مدیری ما با خانوادهای مواجه هستیم که همه اعضای آن حامی و پشتیبان یکدیگر هستند.
فرحانی در ادامه تأکید کرد: در رابطه کاراکتر جواد رضویان و بیتا سحرخیز با زوجی مواجه هستیم که شوق و اشتیاق پدر و مادر شدن، دارند و با مشکل مواجه هستند، در این سریال ما مشکلات مالی یک خانواده را میبینیم که امروز معضلی جدی در جامعه ما به حساب میآید، از طرفی به مشکلات سیستماتیک بانکها اشاره شده که خانواده اصلی قصه «قهوه پدری» در اقدامی عجیب که مخصوص سینمای فانتزی است، تصمیم میگیرند برای فرار از معضلات اقتصادیشان به بانک دستبرد بزنند و در ادامه سریال هم مخاطب با ماجراهای جذاب و بامزه دیگری همراه خواهد شد.
وی در پایان اظهار کرد: خوشبختانه «قهوه پدری» تا امروز به خوبی مورد استقبال قرار گرفته و علاوه بر آن بازیگران این سریال هم در قامت شخصیتهای متفاوتی نسبت به دیگر آثار کارنامهشان دیده میشوند که کاملاً موفق عمل کردهاند و مورد استقبال قرار گرفتهاند. حامد وکیلی یکی از انتخابهای هوشمندانه مهران مدیری برای این سریال بود که نقشآفرینیاش بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفته و حامد آهنگی هم در نقشی ظاهر شده که با دیگر آثار او قابل مقایسه نیست، حتی بازیگران باتجربهتری مثل سام درخشانی هم در این سریال نقشی را ایفا کردهاند که در کارنامهشان اثر متفاوتی به حساب میآید.