به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی، ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در راستای توقف مازوت سوزی نیروگاه شازند با تعامل و همافزایی مجموعه مدیریت استان مرکزی چهار واحد نیروگاه پلمب شد اما به دلیل شرایط کشور مجدد مازوت سوزی آغاز شد هر چند از نیروگاه به دستگاه قضائی شکایت شده و پس از برآورد خسارت، اعلام خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به مازوت سوزی نیروگاه شازند گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰۰ میلیون لیتر مازوت و در سال گذشته حدود ۳۵۰ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه سوزانده شد که امید است این میزان مازوت سوزی در نیروگاه کاهش یابد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در حال حاضر روزانه چهار و نیم میلیون لیتر مازوت پرسولفور و حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز در نیروگاه شازند سوزانده میشود.
یوسفی ادامه داد: به طور معمول هر سه ماه یکبار لیست صنایع آلاینده، بر اساس فرآیندی مشخص مورد بررسی قرار میگیرد و منجر به پرداخت عوارض مالیاتی میشوند.
وی گفت: واحد تولیدی پتروشیمی از بهار سال گذشته در لیست صنایع آلاینده قرار گرفت و علیه ایرالکو، نیروگاه و پالایشگاه نیز پرونده قضائی تشکیل و در حال رسیدگی است و باید اذعان کرد که فراخوان شناسایی کارگزار تخصصی کاهش آلایندگی نیروگاه شازند در دست اقدام است.
۷۰ درصد آلودگی هوای اراک مربوط به منابع ثابت و صنایع است
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: بازنگری و اصلاح آئین نامههای طرح جامع آلودگی و تهیه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک از جمله اقداماتی بود که طی سال گذشته انجام شد و بر اساس این سیاهه انتشار، ۷۰ درصد آلایندگی شهر اراک مربوط به منابع ثابت و صنایع است.
یوسفی تصریح کرد: از سال ۸۶ در مجموع ۶ ایستگاه در اراک از طریق منابع صندوق جهانی محیط زیست نصب شد اما این تعداد ایستگاه همچنان کم است و باید به ۱۸ ایستگاه در سطح استان مرکزی افزایش یابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: اعتبارات استانی محیط زیست در ۲ سال گذشته ۱۸ برابر و اعتبارات ملی ۱۰ برابر شده است و بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از صندوق محیط زیست مصوب شده است.
یوسفی گفت: میزان پساب صنعتی استان مرکزی ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه است اما باید برای بازگرداندن آنها به چرخه چاره اندیشی کرد و باید اذعان کرد پساب شرکت صنعتی ایبک آباد در حال پیگیری قضائی جدی است و این مهم باید مورد توجه ویژه باشد پسماندها به عنوان مواد اولیه، قابل استفاده در صنایع دیگر مورد بهره گیری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: باغ وحش اراک طی ۳۰ سال گذشته پروانه زیست محیطی نداشت اما با پیگیریهای صورت گرفته مجوز پروانه دریافت شد و گونههای جدیدی وارد باغ وحش شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از اوایل آذرماه تا اوایل بهمن در سالیان گذشته وجود داشته و امسال نیز در حال حاضر مهار شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه عبور و مرور به منطقه تالاب میقان ممنوع شد امسال هیچ واحد اقتصادی درگیر آنفلوآنزا نشد و بدون شک بیماری این پرندهها مربوط به بوتولیسم نبوده و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده است.