مهدی عرفاتی سرپرست خانهروزنامه نگاران شهر در آیین افتتاحیه خانه روزنامهنگاران که صبح امروز -دوشنبه ۸ بهمنماه ۱۴۰۳- برگزار شد، در خصوص کارکردهای این فضا، اظهار کرد: یکی از دغدغههایی که سالها اهالی رسانه مطرح میکردند این بود که با وجود تلاشها برای پوشش رویدادهای مختلف اصناف، از محلی که بتوانند همگرایی و همدلی داشته باشند، محروم بودهاند.
وی افزود: خانه های سینما، هنرمندان و موسیقی در سطح شهر داشتیم اما اهالی رسانه از این فضا محروم بودند. این ایده توسط رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران مطرح و خانه روزنامهنگاران راهاندازی شد تا خبرنگاران و عکاسان احساس مالکیت به این خانه داشته باشند و بتوانیم خدمتگزار آنها باشیم.
عرفاتی با بیان اینکه محیط خوبی برای برگزاری رویدادهای رسانهای فراهم شده است، یادآور شد: برنامهها و دستورالعملهای خوبی از جمله برگزاری دورههای آموزشی با حضور اساتید رسانه پیش بینی شده است. از طرفی کافهای در بام این خانه برای گعدههای اهالی رسانه راهاندازی شده است.
وی با اشاره به برپایی گالری تصاویر در خانه روزنامهنگاران، خاطرنشان کرد: فضایی برای برگزاری نشستهای تخصصی نیز در این خانه فراهم شده است.
عرفاتی با بیان اینکه خانه محل همدلی، گفتوگو و تعامل است، گفت: این خانه به روی تمام اصحاب رسانه با وجود اختلاف نظرات و سلایق باز است و تلاش میکنیم که این گعدهها به شرایطی ختم شود که فضای بهتری را در رسانهها شاهد باشیم. سعی ما این است با همکاری تشکلها، شرایط خوبی را برای اهالی مطبوعات فراهم کنیم.
به گزارش عصر ایران در آیین افتتاح خانه روزنامهنگاران از اردشیر لارودی پیشکسوت روزنامه نگاری در حوزه ورزشی و محمود عبدالحسینی عکاس و روزنامه نگار پیشکسوت تقدیر شد.
عبدالحسینی که از اریبهشت ۵۹ وارد حوزه رسانه شده و همچنان در این حوزه مشغول فعالیت است، ضمن ابراز خشنودی از ایجاد خانه روزنامهنگاران، اظهار کرد: امیدواریم در این خانه با تبادل افکار از نظرات و دانش اساتید مختلف بهرهمند شده و بیاموزیم.
گفتنی است خانه روزنامهنگاران با حضور علیرضا زاکانی شهردار پایتخت، مهدی پیرهادی و سید احمد علوی اعضای شورای شهر تهران، علیمحمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران، عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، محمدهادی علیاحمدی شهردار منطقه ۷، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت و جمعی از اساتید و اهالی رسانه صبح امروز افتتاح شد.
عبدالمطهر محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در آیین افتتاح خانه روزنامهنگاران که صبح امروز - دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳- برگزار شد، اظهار کرد: ایده خانه روزنامه نگاران در این دوره از مدیریت شهری شکل گرفت. مجموعه شهرداری تا قبل از این، خانه های مختلفی از جمله خانه هنرمندان، خانه شعرا، خانه مداحان و خانه های دیگر را راه اندازی کرده بود و جای خانه روزنامه نگاران شهر در بین این مجموعهها خالی بود که این فرصت در این دوره فراهم شد.
وی افزود: از این نقطه به بعد و بعد از افتتاح خانه روزنامه نگاران، روشن نگه داشتن چراغ آن با خود اهالی رسانه است.
محمدخانی ادامه داد: این مجموعه خانه همه عکاسان، اهالی رسانه، روزنامهنگاران و مستندسازان خبری بدون درنظرگرفتن هرگونه گرایش و سلیقه سیاسی خواهد بود و تحقق این امر بدون همراهی این گروه ها میسر نخواهد شد.
علیرضا زاکانی شهردار تهران، در آیین بهرهبرداری از خانه روزنامهنگاران شهر ضمن گرامیداشت عید مبعث و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: خوشبختانه محفل گرم و صیمیمیای ایجاد شده و شروعی است که امکانی را برای خدمتگزاران در عرصه اطلاعرسانی و آگاهی بخشی فراهم کند که در کنار هم و برای هم و برای مردم در این فضا گردهم آیند.
وی افزود: حداقل کمکها را به عنوان مدیریت شهری به این قشر ارائه دادیم و امیدواریم این محفل هم زمینه حضور و فعالیت و گردهمایی باشد و هم بتواند خدماتی که شایسته اصحاب رسانه است، به این قشر ارائه دهد. شهرداری وظیفه خود میداند زمینه را برای فعالیت سهلتر اهالی رسانه فراهم کند.
زاکانی با بیان اینکه ایجاد روشنگری در جامعه یک عنصر ضروری است، خاطرنشان کرد: وظیفه تمام مسئولینی که در این مسیر توان و امکان حمایت دارند، این کار را انجام دهند. تلاش کردیم امکان موجود در منطقه ۷ را به سمت تشکیل خانه روزنامهنگاران سوق دهیم و امیدواریم اهالی رسانه با حضور خود، این فضا را پررونق کنند.
شهردار تهران در پایان ابراز امیدواری کرد که در کنار هم بتوان آینده پایتخت و ایران اسلامی را به بهترین شکل رقم زد.
زاکانی در جمع خبرنگاران نیز با بیان اینکه سن این ساختمان ۹۳ سال است، اظهار کرد: از مدتها پیش بنا شد این ساختمان فاخر برای یک کار بزرگ تحت عنوان خانه روزنامه نگاران مورد استفاده بگیرد و بازسازی آن بیش از یک سال و نیم زمان برد.
وی با اشاره به تخصیص ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه، یادآور شد: تمام اینها پیشکشی به خبرنگاران است که در مشکلات و مسائل مختلف سعی میکنند چشمان بینای جامعه باشند و فضا را به سمت شفافیت و دقت ببرند. تلاش کردیم شرایطی فراهم شود که بتوانند وظایف خود را انجام دهند.
زاکانی درباره برگزاری جلسه اخیر با رئیس جمهور نیز گفت: ما کمتر از ۴۱ ماه است که در مدیریت شهری فعال هستیم و گزارشی را درخصوص شرایط شهر و برنامههای توسعه و پیشرفت و آبادانی شهر ارائه دادیم. مشکلاتی که داشتیم هم بیان شد که رئیس جمهور وعده داد که برخی از این موارد در دولت گره گشایی میشود. ما نیز اعلام کردیم که توانمندیها را در اختیار دولت قرار خواهیم داد و مجموعه کارکردها را به کار میگیریم تا مردم راحتتر و بهتر و با شرایط مطلوب تر بتوانند در تهران زندگی کنند. تهران نماد است و امیدواریم الگویی برای کشور باشد.