کلید پیوند انسان و نئاندرتال؛ گروه‌ خونی انسان‌ اولیه کشف شد

فرارو دوشنبه 08 بهمن 1403 - 16:31
بر اساس یافته‌های این محققان که نتایج تحقیقشان در نشریه علمی «وان پلاس» منتشر شده، چهار گروه خونی کنونی انسان هموساپین A، B، AB و O در انسان نئاندرتال دوران پیشاتاریخ هم وجود داشته است.

به گفته محققان نئاندرتال‌ها احتمالا قربانی بیماری همولیتیک جنین و نوزاد بوده‌اند که ناشی از ناسازگاری خونی بین مادر و نوزاد است مثلا در مورد یک مادر نئاندرتال و یک پدر هموساپینس یا دنیسووا. به نظر محققان این ناسازگاری احتمالا باعث ناپدید شدن انسان‌های نئاندرتال شده است.

به گزارش خبر آنلاین؛ یک تیم تحقیقاتی چند رشته‌ای فرانسوی موفق شدند گروه‌های خونی انسان نئاندرتال و دنیسووا را با کار بر روی ژنوم چهار انسان که بین ۴۰ تا ۱۰۰ هزار سال پیش زندگی می‌کردند شناسایی کنند.

بر اساس یافته‌های این محققان که نتایج تحقیقشان در نشریه علمی «وان پلاس» منتشر شده، چهار گروه خونی کنونی انسان هموساپین A، B، AB و O در انسان نئاندرتال دوران پیشاتاریخ هم وجود داشته است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که بین انسان مدرن و نئاندرتال آمیزش وجود داشته است.

کلید پیوند انسان و نئاندرتال/ گروه‌ خونی انسان‌ اولیه کشف شد

به گفته این محققان ناسازگاری RH می‌تواند علت انقراض نئاندرتال‌ها را توضیح دهد. به گفته این محققان نئاندرتال‌ها در دوران جنینی و نوزادی احتمالا قربانی بیماری همولیتیک می‌شده‌اند که ناشی از ناسازگاری خونی بین مادر و نوزاد است. مثلا در مورد یک مادر نئاندرتال و یک پدر هموساپین یا دنیسووا. به نظر محققان همین ناسازگاری احتمالا باعث ناپدید شدن انسان‌های نئاندرتال شده است.

این اطلاعات تازه هم از نظر پزشکی و هم از نظر جمعیت‌شناختی اهمیت دارد، زیرا در درجه نخست به محققان اجازه می‌دهد منشأ جمعیت‌های انسانی را شناسایی کنند و همچنین مهاجرت این جمعیت‌ها و آمیزش آنها را با هم توضیح دهند.

بر اساس یکی از نتایج این کشف تازه، منشأ انسان‌های نئاندرتال و دنیسووا آفریقا است. ژنوم انسان دنیسیووا که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته گروه خونی O دارد.

پژوهشگران برای دستیابی به این نتایج، از ژنوم‌های باستانی بخش ژنتیک موسسه ماکس پلانک در لایپزیک آلمان استفاده کرده‌اند. آنها از دی. ان.‌ای سه انسان نئواندرتال و یک دنیسووا استفاده کردند و به جستجوی دی. ان.‌ای‌های گروه‌های خونی کنونی در ژنوم‌های آنها پرداختند. کاری که به گفته استفان مزیر، متخصص ژنتیک مرکز تحقیقات سی. ان. آر. اس فرانسه «به شکل تعجب‌انگیزی تاکنون انجام نشده بود».

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.