کیک براونی؛ کیک محبوب کافی شاپی

فرارو دوشنبه 08 بهمن 1403 - 21:22
براونی نوعی کیک و دسر شکلاتی بسیار خوشمزه است که از دو لایه تشکیل شده و بافتی خمیری و خیس دارد.

فراروـ کیک‌ها ازجمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و... روبه‌رو می‌شوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است. کیک براونی نوعی کیک محبوب بین‌المللی و چیزی مابین کیک و بیسکوییت است که اصالت آمریکایی دارد. این کیک اولین بار در سال ۱۸۹۳ در آمریکا تهیه شد. آمریکایی‌ها براونی را کیک نمی‌دانند و بیشتر آن را نوعی دسر درنظر می‌گیرند. براونی برخلاف سایر کیک‌ها دارای بافت خمیری و خیس است و سطح براقی دارد. این کیک خوشمزه یکی از پرطرفدارترین منوی کافه‌ها است. اگر دوست دارید با روشی آسان در منزل براونی خوشمزه کافی شاپی تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه براونی همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد سفید قنادی: ۸۰ گرم (یک دوم پیمانه)
تخم مرغ درشت: ۳ عدد
شکلات تلخ خرد شده: ۱۶۰ گرم
کره خرد شده: ۱۳۰ گرم (دو سوم پیمانه)
شکر سفید: ۱۸۰ گرم (سه چهارم پیمانه)
شکر قهوه‌ای: ۱۰۰ گرم (دو سوم پیمانه)
پودر قهوه فوری: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
پودر کاکائو: ۳۰ گرم (یک چهارم پیمانه)
مواد لازم برای لایه پنیری
تخم مرغ: ۱ عدد
پنیر خامه‌ای: ۳۰۰ گرم
شکر: ۶۰ گرم (یک چهارم پیمانه)
وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

کیک براونی؛ کیک محبوب کافی شاپی

برای درست کردن این براونی خوشمزه ابتدا کره و شکلات تخته‌ای را داخل یک کاسه مناسب بریزید و روی بخار کتری قرار بدهید تا به روش بن ماری ذوب شود و بعد هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد تخم مرغ‌ها را همراه با شکر سفید و قهوه‌ای، نمک و وانیل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت ۵ دقیقه بزنید تا پفی شود. حالا ترکیب شکلات و کره ذوب شده را اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید و بعد آرد، بکینگ‌پودر و پودر قهوه را که از قبل با هم مخلوط کرده‌اید به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا با مایه کیک مخلوط شود. کف قالب ۲۰ سانتی مستطیلی کاغذ روغنی پهن کنید. یک ملاقه از مایه کیک بردارید و بقیه مایه کیک را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.

حالا پنیر خامه‌ای، تخم مرغ، وانیل و شکر را داخل یک کاسه بریزید و با همزن برقی ۱ دقیقه هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. مایه پنیری را روی سطح مایه کیک بریزید و خوب پخش کنید. حالا آن مقدار از مایه کیک را که کنار گذاشته بودید، روی لایه پنیری بریزید و با خلال دندادن به صورت ماربل شکل بدهید. قالب کیک را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد (برای فر برقی ۱۶۵ درجه) که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کاملا خنک شود، سپس کیک را به صورت تکه‌های مربعی برش بزنید و داخل ظرف سرو بگذارید، نوش جان. 

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

کیک براونی؛ کیک محبوب کافی شاپی

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. 

۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را با دقت انجام دهید.

۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. 

۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.