به گزارش خبرنگار مهر، ثبت نام از داوطلبان حضور در انتخابات شورای اسلامی شهرها و روستاهای استان سمنان ساعت ۲۴ شب گذشته به اتمام رسید و آمار کلی ثبت نام کنندگان ظهر چهارشنبه از سوی ستاد انتخابات استان سمنان اعلام شد.
بر این اساس ۶۱۵ نفر در انتخابات شوراهای اسلامی شهرهای استان سمنان نام نویسی کردند که از این بین ۵۳۹ نفر مرد و ۷۶ نفر زن هستند که قرار است در ۲۸۱ روستا و ۲۱ شهر استان سمنان دارای شورای اسلامی در انتخابات سال ۱۴۰۰ با هم رقابت کنند.
نسبت شرکت کنندگان و مدارک تحصیلی
طبق اعلام ستاد انتخابات استان سمنان، در شهرستان سمنان ۸۶ نفر، شهرستان شاهرود ۲۰۰ نفر، شهرستان دامغان ۱۰۳ نفر، شهرستان گرمسار ۶۶ نفر، شهرستان میامی ۳۳ نفر، شهرستان مهدیشهر ۸۳ نفر، شهرستان آرادان ۳۰ نفر و شهرستان سرخه ۱۴ نفر، و برای انتخابات شورای اسلامی شهرها داوطلب شدهاند.
جوانترین داوطلب با ۲۵ سال در شهر امیریه و مسنترین داوطلب با ۷۴ سال در بی ارجمند ثبت نام شدهاند از سوی دیگر ۴۵۴ نفر از داوطلبان به صورت حضوری و ۱۶۱ نفر به صورت غیرحضوری مراحل ثبت نام خود را انجام دادند.
مدرک تحصیلی ۳۱ نفر از داوطلبان، دکترا، ۱۹۹ نفر کارشناسی ارشد، ۳۲۳ نفر کارشناسی، ۵۲ نفر کاردانی و ۱۰ نفر حوزوی است که بررسی مدارک تحصیلی و همچنین صلاحیت این افراد بعد از نوروز آغاز و به زودی اعلام میشود.
داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر از بیستم تا بیست و ششم اسفند ماه فرصت داشتند ثبت نام کنند و تعداد زنان حاضر در این انتخابات نسبت به دورهای قبل تفاوت چندانی نکرده است. انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار میشود و مردم در نهایت باید تکلیف نزدیک به ۳۰۰ شورای شهر و روستا را مشخص کنند.
یکی از مسائلی که به خصوص در شهرستانهای دارای روستای زیاد مانند شاهرود، دامغان و مهدی شهر و میامی بیشتر به چشم میخورد، آرایی است که نه به لحاظ صلاحیت بلکه به لحاظ خویشاوندی و هم ولایتی بودن داده میشود.
مردم به برنامهها رأی دهند
به نظر میرسد یکی از رسالتهای ستاد انتخابات و دستگاههای فرهنگی در انتخابات پیش رو تلاش برای شکستن این رویه و سوق دادن مردم برای انتخاب اصلاح و افرادی است که ولایتمداری، دینداری، تخصص، تجربه و علم را با هم داشته باشند، باشد.
رویه در طول پنج دوره اخیر شورای اسلامی نشان میدهد چندان مردم به لیستها برعکس شهرستانهای بزرگ کشور، عنایتی ندارند و بیشتر آشنایی با افراد تا آشنایی با برنامهها و تجربه، سرنوشت انتخابات را تعیین کرده است. نمونه آن نیز عدم موفقیت کامل حتی یک لیست در تمام ادوار انتخابات شورای اسلامی شهرستانهای استان سمنان است.
به نظر میرسد نامزدها نیز باید بیشتر به برنامههای خودشان تاکید و تکیه کنند تا مخارج انتخاباتی تا از این منظر مردم نیز بتوانند بهترین افراد را بر حسب برنامه و نه آشنایی و ملاکهای شخصی و قومی و هم روستایی، برگزینند.
یکی از ویژگیهای مثبت شهرستانهای کم جمعیت استان، این است که میتوان در فرصت باقی مانده از برنامه همه افراد داوطلب آگاه شد اما مضرات این کم جمعیت بودن نیز میتواند آرا مبتنی بر خویشاوندی و خدایی ناکرده مخارج انتخاباتی باشد. حال باید دید در روز انتخابات چه اتفاقی رقم خواهد خورد.