به گزارش خبرنگار مهر، امروز در دومین روز از بزرگداشت دهه فجر، نشست خبری با حضور نفیسه حسینییکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت برگزار شد.
حسینییکتا گفت: موضوع طب ایرانی و مکمل دارای اسناد بالادستی مختلفی است که در رأس آن وزارت بهداشت متولی اجرایی کردن آن است. برنامهریزی وزارت بهداشت برای بهرهمندی از این ظرفیت منحصر به فرد ملی، برنامهریزی برای رسیدن به هدف ادغام طب ایرانی در نظام سلامت است که هدف اول آن پیشگیری از ابتلاء به بیماری و هدف دوم کمک به ارتقای نظام سلامت در کنار طب نوین است.
وی ادامه داد: توسعه هر برنامهای به آموزش برمیگردد، ورود طب ایرانی در دل دانشگاههای علوم پزشکیکشور که در حال حاضر با ۹ دانشکده رشتههایی مانند طب پزشکی و طب سوزنی در توسعه آموزشی نقش دارد انجام میشود. دانشجویان در رشته تخصصی عمومی به ادامه تحصیل در طب ایرانی علاقه مند هستند. رشته تاریخ پزشکی از رشتههای مختلف پزشکی دانشجو میپذیرد و در مقاطع ارشد و دکتری دانشجو تربیت میکند.
وی اذعان کرد: یکی از بحثهای مهم در توسعه حوزه طب ایرانی بحث پژوهش است. رشته طب ایرانی نیز در غالب PHD دانشجویان را تربیت میکند. در حال حاضر فعالیت متخصصین این حوزه برای چهارمین سال متوالی رتبه چهارم تولید علم را دارند. بنابراین برای اینکه این آموزهها مستند به مقام علمی شود به استناد و مستند نیاز است. طب ایرانی رتبه سوم ثبت کارآزماییهای بالینی را در سطح دنیا را برای خود کرده است.
حسینییکتا افزود: در حوزه خدمات باید گفت ظرفیت طب ایرانی غیر قابل انکار است و ادغام طب ایرانی در نظام سلامت در حوزه بهداشت آغاز شده است. در تمام دانشگاهها سبک زندگی سالم که نقش آفرین در پیشگیری از بیماریها است با این نگاه با همکاری مشترک وزارت بهداشت و دفتر طب ایرانی مکمل این موضوع در حال انجام است. با مراجعه به خانههای بهداشت این آموزش را میتوانند مردم ما دریافت کنند.
وی اظهار داشت: سلامت کدههای طب ایرانی از متخصصین طب ایرانی و پزشکان عمومی هستند که دورههای کوتاه مورد تأیید وزارت بهداشت خدمت میکنند، حدوداً ۲۱ سلامتکده خدمت رسانی میکنند همچنین در درمانگاههای سراسر کشور نیز متخصصین طب ایرانی حضور دارند و خدمت رسانی میکنند. اجرای یکی از بندهای قانون جوانی جمعیت بر عهده طب ایرانی است و در ۲۳ کلینیک ناباروری در کنار متخصصین زنان و زایمان متخصصین طب ایرانی نیز ارائه خدمت میکنند و نتایج بسیار خوبی نیز در بحث ناباروری تجربه کردهاند و میتواند در ارائه خدمت و مسیر راحت تری را در میان بگذارد.
حسینی یکتا بیان کرد: راه اندازی انجمنهای علمی دانشجویی فعال در خصوص طب ایرانی انجام شده است و افزایش این انجمنها برای فرهنگ سازی درست برای بهرهمندی از ظرفیت حوزه سلامت کمک کننده است. در حوزه بینالملل نیز طب ایرانی اتفاقات خوبی رقم خورده است، حوزه طب ایرانی با نام پرشین مدیسین جز مکتب تأیید شده سازمان جهانی بهداشت است. نماینده طب ایرانی و مکمل ایران در تمام برنامههای سازمان جهانی بهداشت حضور دارد. سازمان جهانی بهداشت از طب سنتی تمام کشورها سندی را دارد که زمان معینی را به خود اختصاص داد ۲۰ نفر در آن حضور داشتند و نماینده دفتر طب ایرانی مکمل حضور داشته است.