استخر رفتن در زمان پریود یکی از دغدغههای رایج بسیاری از زنان است. برخی افراد نگران مسائل بهداشتی، احتمال نشت خون در آب یا حتی تأثیر شنا بر سلامت بدن در این دوران هستند. از سوی دیگر، باورهای نادرستی وجود دارد که شنا کردن در دوران پریود را مضر میدانند. اما آیا واقعاً استخر رفتن در زمان پریود میتواند برای سلامتی ضرر داشته باشد؟ در این مقاله، به بررسی این موضوع از نظر علمی و بهداشتی میپردازیم.
برای اکثر خانمها این مسئله پیش آمده است که ورزش در دوران پریود، بهویژه شنا، دشوار باشد. وجود نوار بهداشتی و خونریزی این مشکل را جدیتر میکند. از نظر بهداشتی نیز این موضوع میتواند برای هر خانمی مسئلهای مهم باشد. بااینحال، استفاده از تامپون یا کاپ قاعدگی میتواند شنا را برای شما آسانتر کند. همیشه به یاد داشته باشید که دوران قاعدگی نباید باعث توقف روند عادی زندگی شما شود. جالب است بدانید که شنا به کاهش دردهای ناحیه شکم کمک کرده و حتی باعث بهبود روحیه میشود.
قبل از شنا، بهتر است از تامپون یا کاپ قاعدگی استفاده کنید.
شنا بهطور موقت جریان خونریزی را کاهش میدهد.
تامپون و کاپ قاعدگی مانع از خروج خون به بیرون بدن میشوند.
شنا کردن در زمان پریود هیچ عارضهای ندارد.
بهترین گزینه، استفاده از تامپون یا کاپ قاعدگی است. اگر از تامپون استفاده میکنید، حتماً نخ آن را داخل لباس شنای خود قرار دهید تا مشخص نباشد. درصورتیکه خونریزی زیادی دارید، بهتر است هر چند ساعت یکبار تامپون خود را تعویض کنید و بیش از هشت ساعت از یک تامپون استفاده نکنید.
اگر از کاپ قاعدگی استفاده میکنید، میتوانید آن را درون واژن قرار داده و تا ده ساعت از آن استفاده کنید. برخلاف تامپون، نیازی به نگرانی درباره نخ کاپ قاعدگی نیست. یکی از تفاوتهای اصلی کاپ قاعدگی و تامپون این است که کاپ قاعدگی مدتزمان بیشتری خون را جذب و نگهداری میکند.
نگران تامپون خود نباشید. نیازی نیست مدام لباس خود را بررسی کنید یا ناراحتی خود را ابراز کنید؛ این رفتارها ممکن است باعث جلب توجه شود. در نهایت، میتوانید از دوستانتان بخواهید که در صورت مشاهده مورد مشکوک، به شما اطلاع دهند. همچنین، استفاده از لباس شنای تیرهرنگ یا با لایههای ضخیمتر میتواند کمککننده باشد.
اگر نمیتوانید یا نمیخواهید از تامپون استفاده کنید، گزینههای دیگری مانند کاپ قاعدگی یا اسفنج قاعدگی وجود دارند. اگر خونریزی شما کم است، میتوانید از مایوی تیرهرنگ استفاده کنید که احتمال دیده شدن لکهها را کاهش میدهد. همچنین، مایوهای ضدآب و جذبکننده نیز گزینه مناسبی هستند، چراکه دارای یک لایه داخلی برای جذب خون قاعدگی هستند.
وقتی وارد استخر یا دریا میشوید، فشار آب میتواند جریان خونریزی را بهطور موقت کاهش دهد یا متوقف کند. البته ممکن است مقدار کمی خون از بدن خارج شود که با آب رقیق شده و معمولاً قابل مشاهده نخواهد بود. هنگام خروج از آب، فشار تغییر کرده و خونریزی به حالت طبیعی بازمیگردد، بنابراین بهتر است از تامپون یا کاپ قاعدگی برای جلوگیری از نشت خون استفاده کنید. نوارهای بهداشتی برای شنا مناسب نیستند، زیرا آب را به خود جذب میکنند. اگر از وسایل داخل رحمی (مانند IUD) استفاده میکنید، قبل از استفاده از کاپ قاعدگی با پزشک خود مشورت کنید.
استخر رفتن در زمان پریود معمولاً بیخطر است، اما در برخی شرایط میتواند خطرناک باشد:
در صورت داشتن هر یک از این شرایط، بهتر است قبل از استخر رفتن در زمان پریود با پزشک مشورت کنید.
خیر، شنا کردن در دوران پریود غیر بهداشتی نیست.
استخر رفتن در زمان پریود نهتنها ایمن و بهداشتی است، بلکه میتواند به کاهش دردهای قاعدگی نیز کمک کند. استفاده از تامپون یا کاپ قاعدگی مانع از نشت خون به آب میشود و نگرانیهای مربوط به بهداشت را کاهش میدهد. درصورتی که نمیخواهید از این وسایل استفاده کنید، میتوانید از مایوهای مخصوص استفاده کرده یا شنا را به زمان دیگری موکول کنید. در هر صورت، قاعدگی نباید شما را از لذت بردن از فعالیتهای روزمره باز دارد.
احتمال عفونت واژینال در اثر شنا بسیار کم است. مشکلات مرتبط با شنا در آب آلوده معمولاً شامل بیماریهای پوستی و مشکلات گوارشی (درصورت بلعیدن آب آلوده) میشوند. اگر نگران هستید، میتوانید درباره کیفیت آب استخر موردن ظر خود اطلاعات کسب کنید.
گاهی کلر موجود در استخر ممکن است باعث سوزش دهانه واژن شود که میتواند خطر عفونت قارچی یا باکتریایی را افزایش دهد. برای جلوگیری از این مشکل، بعد از شنا دوش بگیرید و لباس شنای خیس خود را تعویض کنید. اگر پس از شنا دچار سوزش، خارش یا ترشحات غیرطبیعی شدید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
ورزشهای سبک مانند شنا باعث ترشح اندورفین در بدن میشوند که به کاهش درد قاعدگی کمک میکند. درواقع، تحقیقات نشان دادهاند که فعالیت بدنی منظم میتواند در کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) نیز مؤثر باشد.
اگر از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده میکنید، میتوانید با ادامه مصرف قرصها و حذف دوره پلاسیبو، پریود خود را به تعویق بیندازید. درصورتیکه از این قرصها استفاده نمیکنید، پزشک میتواند دارویی مانند نورتیسترون (Norethisterone) را تجویز کند که باید از سه روز قبل از شروع پریود مصرف شود. این دارو را میتوان تا ۲۰ روز مصرف کرد و پس از قطع مصرف، قاعدگی شروع خواهد شد.