ارتقاء دامداری سنتی با تبلیغ و ترویج روستا به روستا

صدا و سیما شنبه 13 بهمن 1403 - 12:47
کارشناسان ارشد علوم دامی کشور با هدف ارتقاء و توسعه دامداری سنتی و ارائه روش‌های نوین تولید راهی روستا‌ها و مناطق عشایری می‌شوند.

ارتقاء دامداری سنتی با ترویج روستا به روستا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن خمیس آبادی، رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اهمیت نقش دامداری‌های سنتی و روستایی در تامین امنیت غذایی جامعه اظهار داشت: دامداری سنتی به عنوان یکی از دیرینه‌ترین عرصه‌های فعالیت اقتصادی باوجود قدمتی همپای تاریخ تمدن، هنوز هم از مهمترین و موثرترین روش‌های تولید غذا به شمار می‌رود و فراتر از نقش اقتصادی، یکی از گسترده‌ترین و جامع‌ترین بستر‌های تعاملات اجتماعی است و از همین رو، حفظ، ارتقاء و توسعه آن ضروری است.

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور در دامداری‌های سنتی تولید می‌شود، افزود: کمک به رشد تولید در دامداری‌های سنتی و روستایی از برنامه‌های اولویت دار جهاد کشاورزی است که علاوه بر تامین امنیت غذایی، بهبود معیشت روستائیان و عشایر را نیز به همراه دارد و برای این منظور، طرح‌های مختلفی از جمله، ترویج استفاده از روش‌های نوین و فناوری‌ها در دستور کار قرار دارد.

خمیس آبادی ارائه روش‌های نوین و ابزار و امکانات مناسب به دامداران را یکی از مهمترین اقدامات در این مسیر خواند و گفت: خوشبختانه دستاورد‌های علمی و فنی که با تلاش پژوهشگران مراکز تحقیقاتی از جمله سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی حاصله شده، در بالاترین سطوح قرار دارد و لازم است که این دانش و یافته‌ها به مزارع و دامداری‌ها منتقل شود.

وی با اشاره به پائین بودن نسبی بهره وری و بالا بودن هزینه‌ها در روش‌های سنتی، تصریح کرد: با استفاده از روش‌های نوین و بهره گرفتن از راهنمایی‌های کارشناسان می‌توان از ظرفیت‌های این عرصه بزرگ اقتصادی استفاده بیشتری برد و به همین منظور، کارشناسان رشته‌های مختلف به مناطق مختلف کشور اعزام می‌شوند تا با حضور میدانی و تماس مستقیم با دامداران، آنها را با جدیدترین روش‌ها و دستاورد‌های این عرصه آشنا کنند.

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور تصریح کرد: این کارشناسان به عنوان محقق معین یا مروجین ارشد ملی به روستا‌ها و مناطق عشایری اعزام شده و دوره‌های آموزشی در زمینه‌های تغذیه دام، اصلاح نژاد و و تولید مثل، بهداشت و مدیریت بیماری‌ها دایر می‌کنند.

خمیس آبادی با بیان اینکه کارشناسان اعزامی به مناطق پایلوت و روستاها، در رشته‌های مختلفی از جمله تغذیه، دامپزشکی و امور فنی تخصص دارند، افزود: به مرور و با افزایش این تماس ها، هر دامدار روستایی می‌تواند در سطحی مطلوب با جدیدترین روش‌ها و علوم مربوط به تغذیه، تولید مثل، بهداشت و ... آشنا شده و دانش خود را به دیگران منتقل کند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.