روایت متفاوت جانشین معاون سپاه از مصاحبه ظریف در داووس/ از قضاوت‌ های هیجانی و تعصبی باید پرهیز شود

خبرآنلاین شنبه 13 بهمن 1403 - 13:22
جانشین معاون سیاسی سپاه گفت:ظریف درباره حل مسئله فلسطین، تقریبا نظر رسمی نظام مبنی بر تشکیل یک دولت فلسطینی و حق تعیین سرنوشت فلسطینیان را بیان کرد. به گفته وی کلید حل مسئله فلسطین در اسرائیل است و این رژیم باید دست از خودکامگی بردارد. ایران به حمایت از فلسطین ادامه می دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عزیز غضنفری جانشین معاون سیاسی سپاه، در شبکه اجتماعی ایتا نوشت:

تا امروز تحلیل‌ های مختلفی درباره مصاحبه محمدجواد ظریف با فرید زکریا در داوس ارائه شد اما  بسیاری از منتقدان متن کامل مصاحبه را ندیدند و صرفاً بر اساس گزیده‌هایی قضاوت کردند. در حالی که افراد با مشاهده مصاحبه کامل، ارزیابی متفاوتی دارند. 

در بخش جبهه مقاومت، ظریف برخلاف تلاش مجری برای نشان دادن ضعف ایران، قاطعانه و مطابق سیاست‌ های نظام صحبت کرد. درباره موضوع هسته‌ ای و سیاست‌ های ایران‌ هراسی و اسلام‌ هراسی غرب، استدلال‌هایی مستدل و در چارچوب سیاست‌های رسمی ارائه داد.

ظریف فرآیند خلف وعده آمریکا و نقض عهد آنان در موضوع برجام را به درستی بیان کرد. وی گفت براساس اقدامات غیر قانونی آمریکا درباره خروج از توافق هسته‌ ای، نقطه گریز هسته‌ ای در ایران از یک‌سال به چند روز رسید. همچنین در خصوص موضوع ایران در منطقه گروه نیابتی ندارد، استدلالی ارائه کرد که برای همگان نیز کمک کننده است.

ظریف مدعی شد گروه‌های مقاومت پیش از انقلاب اسلامی نیز با اسرائیل در حال نبرد بودند. زیرا گروه‌ های مقاومت مبارزه می‌ کنند. در نتیجه حمایت از آنان تولید شده و مبارزه را تولید نمی‌ کند بلکه مبارزه سبب حمایت است. علت مبارزه نیز اشغالگری، تجاوز و نقض حقوق بشر توسط اسرائیلی ها است. اسرائیل رژیمی نسل‌کش، اشغال‌گر و آپارتاید و ناقض حقوق بشر است. این موضوع چندین بار با صراحت در مصاحبه مورد تأکید قرار گرفت.

ظریف درباره حل مسئله فلسطین، تقریبا نظر رسمی نظام مبنی بر تشکیل یک دولت فلسطینی و حق تعیین سرنوشت فلسطینیان را بیان کرد. به گفته وی کلید حل مسئله فلسطین در اسرائیل است و این رژیم باید دست از خودکامگی بردارد. ایران به حمایت از فلسطین ادامه می دهد.

درباره وضعیت حقوق بشر در ایران فرید زکریا ادعا کرد زنان سعودی گفتند حقوق زنان در عربستان بیشتر از زنان در ایران است. ظریف نیز پاسخ داد در کابینه دولت چهاردهم چهار زن حاضر هستند. در خیابان‌ های تهران برخی خانم‌ها موهای را نپوشاند که این خلاف قانون است اما دولت زنان را تحت فشار نمی گذارد. همچنین اقلیت‌های قومی در بخش‌های مختلف منصوب شدند. 

ظریف در واکنش به واکنش تندروها گفت اگر آن‌ها همه چیز را مدیریت می‌کردند به بنده اجازه حضور در اجلاس داووس داده نمی‌ شد. این نشان می‌ دهد ایران یک جامعه تک صدایی نیست. انتخابات اخیر در ایران کاملا رقابتی و سخت بود و اگر رقیب پزشکیان انتخاب می‌ شد، شرایط تفاوت پیدا می کرد. دولت نباید تندروها را ساکت کند. زیرا آنان نیز همین رفتار را خواهند داشت. همچنین منتقدین می‌گویند انتصاب بنده غیرقانونی است اما تفسیرها متفاوت است. اگر دادگاه حکم به رفتن بدهد مجددا تدریس شروع می‌ شود.

در نهایت این پرسش مطرح شده که آیا نقدهای صورت‌ گرفته منصفانه بودند یا نباید بخش‌ های مثبت مصاحبه برجسته می‌ شد که قضاوت‌ های هیجانی و تعصبی می‌ توانند به خطاهای اخلاقی و سیاسی منجر شوند برای همین باید از آن‌ها پرهیز کرد.

۲۷۲۱۸

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.