آخرین نرخ انواع خودرو‌های ایرانی

فرارو شنبه 13 بهمن 1403 - 13:32
رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران، گفت: بازار خودرو‌های داخلی همچنان در رکود قرار دارد، تقاضا برای خودرو نیست.

سعید موتمنی، اظهار داشت: در پی کاهش عرضه خودرو‌های داخلی در ۱۰ روز گذشته این گروه افزایش دو تا سه درصدی قیمت را تجربه کرده‌اند و خودرو‌های مونتاژی نیز ۲۰ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان در این مدت افزایش قیمت داشته‌اند.

به گزارش ایلنا، وی شرحی از آخرین وضعیت بازار خودرو ارائه کرد و گفت: بازار خودرو‌های داخلی همچنان در رکود قرار دارد، تقاضا برای خودرو نیست و شکاف عمیق قیمت بین محصولات کارخانه‌ای و بازار آزاد برقرار است. حتی مجوز دولت برای افزایش قیمت خودرو در سال جاری نیز نتوانسته به کاهش این شکاف بینجامد و عرضه خودرو‌های داخلی را تقویت کند؛ بنابراین معاملات خودرو‌هایی داخلی همچنان به دشواری صورت می‌پذیرد و این رویه برقرار خواهد بود تا زمانی که شاهد عرضه خودرو‌های داخلی در بازار باشیم هرچند بنا بر این بود که افزایش قیمت خودرو‌های داخلی به افزایش عرضه خودرو از سوی خودروسازان کشور بینجامد، اما هنوز شاهد این اتفاق در بازار نبوده‌ایم و عرضه همچنان قطره‌چکانی است. 

وی افزود: در پی همین کاهش عرضه خودرو‌های داخلی در ۱۰ روز گذشته این گروه افزایش دو تا سه درصدی قیمت را تجربه کرده‌اند و خودرو‌های مونتاژی نیز ۲۰ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان در این مدت افزایش قیمت داشته‌اند و با این حال در بازار خودرو‌های وارداتی ثبات قیمت‌ها را شاهد هستیم. 

موتمنی تصریح کرد: نوسانات نرخ ارز بازار خودروی کشور را چه در بازار خودرو‌های وارداتی و انواع دیگر از خود متاثر نکرده و این اتفاق ناشی از عرضه قدرتمند خودرو‌های وارداتی است تا جایی که این اتفاق توانسته به سهم خود مانع از افزایش قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی نیز بشود به طور مثال قیمت کوئیک که اکنون ۴۰۰ میلیون تومان قیمت دارد در صورتی که واردات خودرو صورت نمی‌گرفت ارزش آن تا ۷۰۰ میلیون تومان نیز افزایش می‌یافت و نوسانات کنونی ارز نیز به شدت بازار خودرو را از خود متاثر می‌کرد، اما این اتفاقات نیفتاد، زیرا واردات توانسته تا اندازه‌ای خلا عرضه و تقاضا را در بازار پر کند. 

رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران درباره تاثیر جایگزینی ارز نیمایی با ارز بازار توافقی بر قیمت تمام‌شده تولید خودرو توضیح داد: تغییر ارز نیمایی به ارز بازار توافقی هنوز تاثیرات خود را در بازار خودرو نشان نداده، اما تغییر نرخ ارز اختصاصی به واردات مواد اولیه تولید خودرو از حدود ۴۰ هزار تومان به حدود ۶۰ هزار تومان به یقین بر قیمت تمام شده خودرو‌های داخلی تاثیر می‌گذارد و قیمت کارخانه را افزایش می‌دهد. در نتیجه بازار خودرو هم از این افزایش قیمت بی‌نصیب نخواهد ماند و البته در صورتی که همزمان با تغییر نرخ ارز عرضه خودرو‌های وارداتی تقویت شود، شدت افزایش قیمت کمتر خواهد بود. 

وی در نهایت آخرین قیمت انواع خودرو‌های داخلی در بازار را به شرح زیر عنوان کرد: 

- کوئیک اس، ۴۸۲ میلیون تومان

- کوئیک اتومات ۶۲۰ میلیون تومان 

- هایما ایکس ۷، یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان 

- دنا اتومات یک میلیارد و ۹۰ میلیون تومان

- سورن دوگانه سوز ۸۶۰ میلیون تومان 

- شاهین اتوماتیک پلاس یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان 

- شاهین معمولی ۹۳۵ میلیون تومان

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.