به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حاتم بوستانی ظهر امروز شنبه در نشست خبری سرپرست و هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز که به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن ایام الله دهه فجر، گفت: برخی از آمارها باعث شرمندگی است؛ مرگ مادر کاهش داشته اما تبعات مرگ مادران وحشتناک است که گاهی دامنه مصیبتها قابل احصا نیست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه مرگ نوزاد ۱۰۹ مورد کاهش داشته تصریح کرد: نسبت به آمار کشوری و سازمان بهداشت جهانی پیشرفتهایی داشتهایم اما امیدواریم پیشرفتها بیشتر شود.
وی با اعلام اینکه در زمینه پیوند اعضا و اهدا عضو به شدت با مشکل مواجه هستیم، افزود: این مساله قابل مقایسه با شهری همچو اصفهان نیست لذا باید تلاش شود تا فرهنگ اهدا عضو نهادینه شود و بتوانیم بر مسائل فرهنگی با رویکرد علمی غلبه کنیم. مردم خوزستان که ایثارگر هستند و هرآنچه داشتند برای بقای مملکت و نظام اهدا کردند از اهدا عضو برای زنده ماندن چند نفر دیگر دریغ نخواهند کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در حال سازماندهی امکانات، تیم پیوند عضو و مرکز پیوند مستقل هستیم تا بتوانیم با کمک خیرین در پردیس دانشگاه یا بیمارستان گلستان ساخت را انجام دهیم.
نگرانی فقط از خاک نیست
دکتر بوستانی به وضعیت آلودگی هوا اشاره و عنوان کرد: در گذشته گرد و خاک را مشاهده میکردیم اما اکنون نگرانی ما تنها خاک نیست بلکه آلودگیهای ناشی از فعالیتهای صنعتی، نفتی، پتروشیمی و فولاد بسیار نگران کننده هستند که گاهی دیده نمیشوند.
وی گفت: متأسفانه علیرغم اینکه تمایل وجود دارد که بخشی از آلودگی و عوارض آن جبران شود اما به اندازه کافی صورت نمیگیرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: در استانداری کمیته بالادستی که میتواند مصوبات مجلس را متوقف کند، مصوب کرده شرکتهای تولیدی فولادی، نفتی، پتروشیمی و.. به دانشگاه کمک کنند تا در گام اول بخشی از مشکلات داخلی، تجهیزاتی و بدهیهای پرسنل مرتفع شود اما متأسفانه کم کاری صورت گرفته است.
دکتر بوستانی ادامه داد: باید تلاش کنیم بیماران ناشی از آلودگی هوا کمتر باشد. بسیاری از بیماریهای ناشیی از آلودگی هوا سالهای بعد با بیماریهای مختلف از جمله گوارشی، آب و هوا مراجعه میکنند که ممکن است به عنوان عوارض مستقیم آلودگیها نباشد.
وی با بیان اینکه تصادفات در خوزستان دردآور است، تصریح کرد: جادهها، خودروها و رانندگیها سه عامل تعداد تصادفات در استان و کشور هستند که شرایط خوبی ندارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اعلام اینکه در گردشگری سلامت شرایط بد و حتی شرم آور است، گفت: ورودی اکثر گردشگران از خوزستان است اما به دلیل اینکه سایر استانها در طول زمان بهتر کار کرده و جاذبهها را افزایش دادهاند، موفق شدهاند بخش عمدهای از گردشگران سلامت را جذب کنند.
دکتر بوستانی ادامه داد: سیاست دانشگاه در این زمینه اینگونه است که گردشگر سلامت در خوزستان باشد و مهم نیست در بیمارستان دولتی، خصوصی یا شهر اهواز و دیگر شهرها باشد، لذا این سیاست باید بدون افراط دنبال شود و همه در این خصوص کمک کنند بخش عمدهای از گردشگران سلامت در استان بمانند. البته انعکاس هر خبری که ناامنی ایجاد کند به بسیاری از شاخصها ضربه میزند.
وی گفت: بیمارستان گلستان و امام اهواز بالای ۶۰ درصد اقدامات درمانی درآمدزا را انجام میدهند اما بیمارستانهای دیگر نیز وجود دارند، به طور مثال آیا بیمارستانی در جنوب غرب وجود دارد که بتواند کار بیمارستان بقایی ۲ را انجام دهد؟ یا بیمارستان ابوذر به دلیل حجم بالای بیماران در حال انفجار است. بیمارستان رازی نیز در حال ارائه خدمات یونیک است که نقش آن در ایام کرونا فراموش نشدنی است. همچنین بیمارستان طالقانی اهواز در جنوب غرب دارای اهمیت است.
بدهی سنگین دانشگاه
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به بدهیهای سنگین دانشگاه اشاره و اضافه کرد: تفاوت درآمد و هزینهها بسیار زیاد است که اگر یک سازمان اقتصادی معمولی بودیم باید تعطیل میکردیم زیرا روزانه ۷ تا ۷.۵ میلیارد تومان هزینههایمان نسبت به درآمد بیشتر است اما خدمات ما سلامت است.
دکتر بوستانی بیان کرد: تعرفهها سبب شده به همکاران، بازارو ملزومات پزشکی قریب به یک همت بدهکار باشیم و تنها موفق شدهایم ۲۰ میلیارد تومان را پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه اولویت اول را پرداختهای پرسنلی قرار دادهایم تا تاب ارائه خدمات داشته باشند، تصریح کرد: بیمارستانهای آموزشی تحت فشار بیماران زیاد، پیچ و مهرههایشان در حال باز شدن است زیرا بیمارستانها افزایش پیدا نکرده و تنها از قدیمی به جدید تبدیل شدهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مراجعات مردم به بیمارستانهای آموزشی بسیار زیاد است که این به معنای رضایت نیست بلکه گاهی به دلیل اینکه حق انتخاب دیگری ندارند این کار را انجام میدهند.
دکتر بوستانی اظهار کرد: با وجود همه مشکلات، نقطه عطف و روشنی در ساختار وجود دارد زیرا برای اولین بار رئیس جمهور کشور یک پزشک است که وزیر بهداشت نیز بوده است.
وی افزود: همچنین استاندار خوزستان پزشک است که برای بیان مشکلات و حل آنها نیاز به بیان جزئیات نیست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به پروژههای عمرانی افزود: اکنون که شرایط بحرانی عمرانی داریم، ساخت سلف و خوابگاه جدید را در دستور کار داریم، همچنین باید توسعه را مد نظر قرار دهیم.
دکتر بوستانی عنوان کرد: انشالله بتوانیم مهاجر فرصتی را کاهش دهیم یا حداقل ورودی و خروجیها در یک سطح باقی بمانند.
وی گفت: ۶۰ الی ۷۰ درصد شاخصهای سلامت از سایر دستگاهها مستقل نیست اما متولی ما هستیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: از زمانی که مسئولیت را برعهده گرفتهایم سازمان تأمین اجتماعی هیچ پرداختی نداشته در صورتی که بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان طلب داریم.
دکتر بوستانی در خصوص سرطان اظهار کرد: بخش عمدهای از مسائل مرتبط با سلامت در اختیار ما نیست و جاهایی که بیماری تولید میکنند بیرون هستند اما سال آینده کنگرهای بین المللی برگزار خواهیم کرد که تلاش داریم جایگاهمان را در دنیا در خصوص پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان دوباره مرور شود.
وی ارزش افزوده را معقوله ای بسیار مهم خواند و ادامه داد: هر فردی در خوزستان با کارت خوان خرید داشته باشد ۱۰ درصد ارزش افزوده پرداخت میکند که یک درصد مختص سلامت است اما در سال گذشته قریب به ۲۵ درصد و سال جاری ۱۵ درصد پرداخت شده است.