۳۵ درصد برق مازندران تا ۱۴۲۰ صرف شارژ خودروهای برقی می شود

خبرگزاری مهر شنبه 13 بهمن 1403 - 21:06
ساری - مدیرعامل برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت: ۳۵ درصد انرژی برق تولید مازندران تا سال ۱۴۲۰ برای شارژ خودروهای مدرن برقی به کار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، کورش موسوی تاکامی شامگاه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران از آئین آغاز عملیات اجرایی و افتتاح ۵۰ پروژه شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد ریال خبر داد،

وی با اظهار اینکه تا سال ۱۴۲۰ شبکه انتقال و فوق توزیع شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان امکان تولید و ترانزیت ۲۰ هزار مگاوات را خواهد داشت، افزود: البته طی این مدت، حداقل ۲۰ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهی و ۳۵ درصد از کل تولید انرژی برق آن از منابع انرژی تجدیدپذیر خواهد بود.

وی افزود: هدف ۲۰ برای سایر اهداف به غیر از شبکه تولید و انتقال برق، همانند سیستم‌های گرمایش و حمل و نقل نیز دنبال می‌شود. طی ارزیابی صورت گرفته و با توجه به ضریب نفوذ خودروهای برقی در این دو استان، ۲۲ درصد (حداکثر ۳۵ درصد) از انرژی برق در سال ۱۴۲۰ برای شارژ خودروهای مدرن برقی بکار می‌رود و درصد ۳۵ انرژی مورد نیاز گرمایش اماکن، از سیستم آب گرم محلی تولید شده در نیروگاه‌های تولید آب گرم خواهد بود.

تاکامی افزود که همراه با سیستم‌های نوین جهانی، هدف گذاری شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان تا سال ۱۴۳۰، نسبت تولید انرژی برق تجدیدپذیر به کل تولید برق مازندران و گلستان، ۸۶ درصد خواهد بود.

رئیس شورای پایایی برق مازندران و گلستان ادامه داد که: به منظور تعریف برنامه‌های بلند مدت شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان، برنامه ریزی شده است تا با سرمایه گذاری ۶ میلیارد دلاری در احداث شبکه انتقال و فوق توزیع و سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در احداث نیروگاه‌ها، با حجم سرمایه گذاری کلی ۱۴ میلیارد دلار، سطح کمی شبکه انتقال و فوق توزیع و تولید در این شرکت به میزان ۲۰ هزار کیلومتر مدار خطوط انتقال و فوق توزیع، ۳۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت پست‌های، ۴۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت پست‌های فوق توزیع و احداث ۲۰ درصد ظرفیت تولید (معادل ۴۰۰۰ مگاوات)، به صورت تولید پراکنده نیز، تا سال ۱۴۲۰ برسد.

مدیر عامل برق منطقه‌ای مازندران و گلستان تشریح کرد که: این شرکت در برنامه میان مدت، افق ۱۴۰۹ را لحاظ کرده است.

وی گفت که با تأمین منابع مالی از طریق فاینانس به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار، اجرای ۴۶ پروژه کلیدی از ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ عملیاتی شده است. علاوه بر این رقم، وفق برنامه عملیاتی منشعب از طرح جامع تا افق ۱۴۰۹ برای شبکه برق مازندران و گلستان، پیش بینی سرمایه گذاری بیش از ۲ میلیارد دلار برای اجرای بیش از ۱۲۰ پروژه از جمله احداث ۶۰۴۰ مگاولت آمپر پست‌های انتقال و فوق توزیع، ۲۰۴۰ کیلومترمدار خطوط انتقال و فوق توزیع و ده‌ها پروژه دیگر برنامه ریزی شده است.

تاکامی پیرامون افتتاح ۳۴ پروژه به ارزش ۸ هزار میلیارد تومان و آغاز عملیات اجرایی ۱۶ پروژه به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان افزود: این پروژه‌های مهم از منابع داخلی شرکت توانیر تأمین اعتبار و نقدینگی شده است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.