به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر قائمی در این زمینه اظهار کرد: این سرشماری با حضور یک تیم هشت نفره شامل محیط بانان و کارشناسان محیط طبیعی اداره محیط زیست این شهرستان و به مدت چهار روز برگزار شد که در این فصل بیشترین تعداد پرندگان مهاجر و بومی در تالاب سولدوز و تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه قرار داشتند.
وی اضافه کرد: کارشناسان در این عملیات سرشماری زیستگاههای آبی این شهرستان شامل سد حسنلو و تالابهای حسنلو، «سولدوز»، «درگهسنگی»، شورگل حسنلو و حاشیه رودخانه «گادر» را مورد بررسی قرار دادند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده با اشاره به اینکه امسال شمار پرندگان در تالابهای این شهرستان افزایش چشمگیری داشته است گفت: یکی از دلایل عمده افزایش تعداد پرندگان آبزی و کنارآبزی در تالابهای این شهرستان، آبگیری به موقع تالابها از رودخانه «گادر» است.
امسال برای نخستین تالاب «گردهقیت و میمند» این شهرستان از طریق رودخانه «گادر» آبگیری و هم اکنون با ورود یک میلیون مترمکعب آب، بخشهای زیادی از مساحت این تالاب نیز احیا شده است
به گفته قائمی امسال برای نخستین تالاب «گردهقیت و میمند» این شهرستان با استفاده از آب رودخانه «گادر» آبگیری و هم اکنون با ورود یک میلیون مترمکعب آب، بخشهای زیادی از مساحت این تالاب نیز احیا شده است.
وی اظهار کرد: سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی با هدف دستیابی به آمار دقیق، تعداد و ترکیب جمعیتی گونهها و مطالعه تغییرات احتمالی در کانونهای جمعیتی پرندگان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه بررسی آخرین وضعیت پرندگان و زیستگاههای آنها از دیگر اهداف برگزاری سرشماری است، ادامه داد: برای آگاهی از تنوع و تعداد پرندگان، سرشماری پرندگان در طول سال در ۲ مرحله سرشماری تابستانی و زمستانی در زیستگاهها انجام میشود.
قائمی افزود: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دائمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، «درگهسنگی»، «حسنلو» و «یادگارلو» جزو تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر است.