به گزارش خبرنگار مهر، رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در نشست خبری طرح فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی گفت: میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان جهان است و ۷۰ درصد گاز و ۴۰ درصد بنزین از این میدان تأمین میشود.
وی ادامه داد: از سه دهه گذشته برداشت از این میدان آغاز شده اما طی این سه دهه افت فشار اتفاق افتاد که میتواند منجر به افت تولید نیز شود.
به گفته این مقام مسئول هم ایران و هم قطر مطالعات فشار افزایی آغاز شده و قطر در سال ۲۰۲۲ با شرکت سایپن عقد قرارداد کرد
دهقان اضافه کرد: ایران هم در سال ۹۵ با دو شرکت برای طرح فشار افزایی عقد قرارداد کرد که این شرکت به دلیل خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ در از این پروژه خارج شد اما مطالعات و نتایج پروژه بیرون آمده بود
وی ادامه داد: اما این پروژه منجر به تصمیمات حدی نشد و با توجه به نگرانیهای موجود در سال ۱۴۰۲ تصمیم گیری های در رابطه با این موضوع گرفته شد تا طرح قابلیت اجرایی پیدا کند و به شرکت نفت و گاز پارس بازگردد.
این مقام مسئول اضافه کرد: کمیته طرح فشار افزایی و تولید و نگهداری پارس جنوبی تشکیل شد که تصمیماتی در آن مصوب میشد و در جریان اجرا قرار میگرفت.
قراردادهای ۱۷ میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی در آستانه امضا
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: اسفند سال گذشته امضا شد موافقتنامه فعالیتهای مقدماتی فشارافزایی پارس جنوبی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار بود که به اشتباه قراردادهای ۲۰ میلیارد دلاری اعلام شد.
به گفته وی ۷ قرار داد وجود دارد که در مجموع ۱۷ میلیون دلار است که ۴ برابر کل پروژههای پارس جنوبی میشود که تا سال ۱۴۳۰ نزدیک به ۷۸۰ میلیارد دلار درآمد برای ما دارد.
وی گفت: اولین گاز فشار افزایی شده در اوایل سال ۱۴۰۷ بهره برداری میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: در اوج پروژه ۱۷ هزار نفر به صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار میشوند.
خبر در حال تکمیل است…