افزایش ۱۵ درصدی عوارض حفظ و گسترش فضای سبز در تهران

خبرگزاری مهر یکشنبه 14 بهمن 1403 - 12:25
همزمان با سیصد و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای سبز مبتنی بر ارزش اکولوژیک درختان از سال ۱۴۰۳ با حداکثر آرای موافق تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در جریان سیصد و یکمین جلسه شورا و در جریان بررسی لایحه اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای سبز مبتنی بر ارزش اکولوژیک درختان از سال ۱۴۰۳ با بیان اینکه توسعه بنا برای سازندگان مقرون به صرفه تر از پرداخت جرایم قطع درختان است، اظهار کرد: حالت بازدارندگی در ساختمان‌ها از دست رفته است.

وی با بیان اینکه وقتی درختانی که در سامانه نهال ثبت می‌شوند، مشمول قواعد نخواهند شد، خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما برای افزایش عوارض حفظ و گسترش فضای سبز برای سال آینده، حداقل ۲۵ و حداکثر ۳۰ درصد افزایش است.

عباسی با تأکید بر اینکه ما می‌خواهیم به نفع مردم صحبت کنیم، یادآور شد: شورا روی عدد ۲۵ درصد حساس است و می‌توان آن را کاهش داد و متعادل‌تر کرد و یا این درصد را برای کسانی در نظر گرفت که به صورت عمدی درختان را قطع می‌کنند.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اگر در رابطه با قطع درختان سختگیری می‌کنیم عده‌ای ناراحت می‌شوند و می‌گویند درخت خشک شده و باید قطع شود، یادآور شد: در موردی پیش آمده که خانواده‌ای زمینی را خریداری کردند که در سال ۱۳۷۵ این زمین ۲۰ درخت داشته و امروز درخت ندارد و خریدار هم اطلاعی از آن نداشته است؛ نمی‌توان گفت که چون امروز صاحب آن شما هستید، هزینه آن را از شما دریافت می‌کنیم. باید این موضوع را در برنامه شهرداری بگنجانیم که کسی که معامله می‌کند از تعداد درختان موجود و قبلی آن ملک مطلع شود.

وی ادامه داد: اگر قیمت قطع درخت ارزان باشد، سازندگان درختان را قطع می‌کنند و هزینه آن را می‌پردازند. لذا باید هزینه‌ها متعادل شود که چنین مسائلی را شاهد نباشیم.

چمران همچنین تصریح کرد: برای سبز نگه داشتن درختان تنها جریمه کافی نیست و باید مشوق نیز برای آن در نظر گرفت اما در لایحه تنها جرایم لحاظ می‌شود و باید مشوق‌ها جداگانه در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه عمر درختان میوه مشخص است و پس از چند سال خشک می‌شوند، گفت: درختان چنار خیابان ولیعصر (عج) نیز به دلیل آلودگی هوا و دود خشک می‌شوند و ناچار به قطع آن می‌شویم. کسانی که در فضای موجود در منزل مسکونی خود درخت کاشته اند و خشک شده، می‌توانند به شهرداری اطلاع دهند و درخت جدید جایگزین آن شود. باید در مورد این موضوع اطلاع رسانی صورت بگیرد.

رئیس شورای شهر تهران با اعلام اینکه جریمه قطع عمدی درختان زندان است، اظهار کرد: با این وجود هیچگاه این حکم اجرا نمی‌شود؛ چراکه نمی‌توان ثابت کرد که فردی درختی را عمدی قطع کرد.

وی با بیان اینکه پنج درصد جریمه قطع درخت بازدارندگی ندارد و باید اضافه شود، خاطرنشان کرد: پیشنهاد بنده افزایش سقف عوارض حفظ و گسترش فضای سبز تا ۱۵ درصد است.

گفتنی است؛ پیشنهاد رئیس شورای اسلامی شهر تهران، افزایش ۱۵ درصدی عوارض حفظ و گسترش فضای سبز با حداکثر آرای موافق تصویب شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.